Δ. Γεροφώτης: «Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος για τον Παναθλητικό-Πειραματικό»

Η ομάδα έκπληξη του τέταρτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής ανδρών δεν είναι άλλη από τον Παναθλητικό-Πειραματικό. Ο σύλλογος που προήλθε από την συγχώνευση του Παναθλητικού Συκεών και του Πειραματικού, πέρασε σαν… σίφουνας από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ και ανέβηκε φέτος στην Γ΄ Εθνική. Μετά από δέκα αγωνιστικές, φιγουράρει στην πρώτη θέση, μαζί με τους Ικαρους Σερρών και την ΑΕ Κομοτηνής, έχοντας μία μόλις ήττα.
Το www.basket.gr συνομίλησε με τον προπονητή της ομάδας των Συκεών, Δημήτρη Γεροφώτη, που ανέλαβε φέτος την τεχνική ηγεσία. Να τι μας είπε:

-Πως πήρατε την απόφαση να γίνεται πρώτος προπονητής του συλλόγου;

«Το καλοκαίρι όταν συζητήσαμε με τους υπεύθυνους του Παναθλητικού-Πειραματικού, μου άρεσε το πλάνο τους και το όραμα που έχουν για την ομάδα. Διαπίστωσα ότι βασική φιλοσοφία της διοίκησης του συλλόγου η οποία συμπίπτει με την δική μου είναι ότι δεν είναι αυτοσκοπός να ανεβαίνει η ομάδα κατηγορίες και να πετυχαίνει νίκες, αλλά να λειτουργεί σωστά τις ακαδημίες και να στηριχθεί κάποια στιγμή στα δικά της… πόδια».

-Αυτό σημαίνει δουλειά στις… μικρές ηλικίες. Είστε ευχαριστημένος από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα;

«Βλέπω ότι για πρώτη, ουσιαστικά, χρονιά που δουλεύουμε τις ακαδημίες τα δείγματα είναι πολύ θετικά. Εχουν έρθει ικανοί προπονητές και δουλεύουμε όλοι πάνω σε αυτό το πλάνο. Υπάρχουν πάνω από 150 παιδιά στην ακαδημία και δύο αγωνιστικά τμήματα (εφηβικό και νέων) που έχουν μια πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα στα πρωταθλήματα. Ο στόχος μας είναι να… ανέβουν κάποιοι από αυτούς στο ανδρικό, κάτι που συμβαίνει ήδη. Θέλουμε φυσικά να γίνουν στα επόμενα χρόνια όλο και περισσότεροι».  

-Ο Παναθλητικός Πειραματικό έχει μια εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αν και «νεοφώτιστος».  Ο στόχος είναι η άνοδος;

«Ξεκινήσαμε για να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία και όχι για να πρωταγωνιστήσουμε. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι καλά, αλλά υπάρχουν πολύ καλοί και έμπειροι αντίπαλοι. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι χωριστά και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Φυσικά δεν θα πούμε όχι αν έρθει κάτι καλύτερο, όπως η διεκδίκηση της ανόδου. Η ομάδα απαρτίζεται από εξαιρετικούς παίκτες, που δίνουν το 100% σε κάθε προπόνηση, είτε πρόκειται για τους πιο έμπειρους, είτε για τους νεώτερους».

-Ποιοι πιστεύεται ότι θα είναι οι πρωταγωνιστές στον όμιλό σας;

«Πιστεύω ότι οι τρεις ομάδες που είναι τώρα πρώτες (Παναθλητικός Πειραματικό, Ικαροι Σερρών και ΑΕ Κομοτηνής), μαζί με την Χαλκηδόνα και τον Ζέφυρο θα παλέψουν για την άνοδο. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες καλές ομάδες που αν δεν τις προσέξεις θα σου… κάνουν τη ζημιά».

-Πως κρίνεται συνολικά το επίπεδο της κατηγορίας;

«Το πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πιο αδύναμο, όμως αυτές οι ομάδες που προανέφερα και κάποιες άλλες λειτουργούν σωστά, με προπονήσεις και καλή οργάνωση. Αλλά οι υπόλοιπες είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο οικονομικό κυρίως, καθώς δεν έχουν την δυνατότητα για μεταγραφές με αποτέλεσμα να στηρίζονται αποκλειστικά σε δικούς τους παίκτες με ότι αυτό συνεπάγεται».

-Ποιος πιστεύεται ότι είναι ο βασικός λόγος της μέχρι τώρα καλής πορείας της ομάδας σας;

 «Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την διοίκηση του συλλόγου και ιδιαίτερα ο Χρόνης Κεχαγιάς και ο Δημήτρης Ιατρού, είναι πάρα πολύ κοντά μας και όλα τα προβλήματα λύνονται πριν ακόμη δημιουργηθούν. Είχα πολλά χρόνια να συναντήσω μια τέτοια κατάσταση, να είναι όλα έτοιμα σε όλους τους τομείς. Ένα παράδειγμα θέλω να αναφέρω. Δύσκολα βρίσκεις σήμερα ομάδα, ακόμη και σε μεγαλύτερη κατηγορία, να τραυματίζεται ένας παίκτης το απόγευμα και την ίδια μέρα να ξεκινάει η θεραπεία του από τον γιατρό. Ακόμη υπάρχει βοηθός προπονητή, γυμναστής,  φυσιοθεραπευτής, φροντιστής και στατιστικολόγος, όλοι με σημαντική προσφορά και έτοιμοι να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή την βοήθειά τους. Η προπόνηση είναι πολύ ποιοτική, σε ένα πανέμορφο και καθαρό γήπεδο, το οποίο μας δίνεται για όση ώρα το χρειαστούμε. Κάποτε όλα αυτά θα ήταν αυτονόητα, όμως στις σημερινές συνθήκες είναι μεγάλα πλεονεκτήματα για έναν προπονητή».

-Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που βοηθούν;

«Ο Δήμος της περιοχής και προσωπικά ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, είναι κοντά μας και μας βοηθάει σε οτιδήποτε χρειαστούμε, όπως και κάποιοι τοπικοί παράγοντες και χορηγοί που προσφέρουν όσο μπορούν καθώς και οι φίλαθλοι της περιοχής, αν και θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια από τους τελευταίους. Πιστεύω ότι οι επιτυχίες θα τους φέρουν στο γήπεδο».

-Ο Παναθλητικός, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει… διάσημος από το γυναικείο τμήμα του το οποίο αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες.

«Το γυναικείο του συλλόγου, είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και δουλεύει σωστά σε όλα τα επίπεδα. Από τις υποδομές μέχρι το… μεγάλο τμήμα που αγωνίζεται στην Α1. Εκεί υπάρχουν άτομα που βοηθάνε σημαντικά και συνολικά όλη η ομάδα βγάζει μια υγεία που είναι εντυπωσιακή».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια