Αντετοκούνμπο: «Με βοηθήσατε να κάνω ένα όνειρο πραγματικότητα»

Τον πρώτο του χρόνο στο ΝΒΑ είχε αποκαλύψει το όνειρό του να γίνει All Star. Να παίξει στο παιχνίδι των μεγάλων αστέρων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Σήμερα τα ξημερώματα το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τον πλέον ηχηρό τρόπο: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το παιδί από τα Σεπόλια, θα παίξει στο All Star Game και μάλιστα ως βασικός στην Ανατολή!

H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το σημαντικό του επίτευγμα, το οποίο αποδεικνύει την καθολική αναγνώριση της προσπάθειάς του και της παρουσίας του, τονίζοντας πως κάνει όλους εμάς και την Ελλάδα περήφανους.

Ο Αντετοκούνμπο από την πλευρά του δεν ξέχασε κανέναν λίγο μετά την ανακοίνωση των ονομάτων και σίγουρα δεν θα άφηνε έξω από τη χαρά του τους Έλληνες φιλάθλους που έκαναν το Giannis Antetokounmpo #NBAVote, viral και τελικά κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Ένα μήνυμα από τον ίδιο με μια ελληνική σημαία «προσγειώθηκε» στο twitte του: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από σας ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε όλοι ενεργά σε ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να το κάνω πραγματικότητα... Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για εσάς στο AllStarGame! Ευχαριστώ Ελλάδα!»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πρώτος παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς που επιλέγεται για το AllStarGameαπό το 2004 (είχε επιλεγεί ο Μάικλ Ρεντ) και ο νεότερος παίκτης τους όταν 22 χρονών και 74 ημερών. Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ήταν ο προηγούμενος, όταν επιλέχθηκε 23 χρονών και 271 ημερών. Οι Μπακς είχαν να δουν παίκτη τους βασικό σε All Star Game από το 1984 με τον Σίντνεϊ Μονκρίφ.

Όλα αυτά τα κατάφερε συγκεντρώνοντας 1.604.463 ψήφους από φιλάθλους, 162 από παίκτες και 93 από τα ΜΜΕ. Βγήκε δεύτερος στην Ανατολή, πίσω μόνο από τον ΛεΜπρον Τζέιμς σε όλες αυτές τις κατηγορίες.

«Είναι μια μεγάλη τιμή για τον Γιάννη και μια επιβεβαίωση της δουλειάς τους, την προσπάθειας που κάνει, της αφοσίωσής του», τόνισε ο προπονητής του, Τζέισον Κιντ. «Ξέρω πως ο Γιάννης θα εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία όχι μόνο για να δείξει τι μπορεί να κάνει, το παιχνίδι του, αλλά και για να παίξει δίπλα στους κορυφαίους ,για να μάθει από τους κορυφαίους της λίγκας».

Ο Κινγ άλλωστε ξέρει καλύτερα, καθώς ο Έλληνας διεθνής είναι ο μοναδικός παίκτης σε όλο το ΝΒΑ που ηγείται της ομάδας τους σε όλες τις βασικές κατηγορίες στατιστικών (23,7 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 5,6 ασίστ, 2,1 τάπες και 1,8 κλεψίματα. Μέχρι στιγμές έχει σημειώσει πάνω από 30 πόντους σε εννέα παιχνίδια και έχει καταγράψει 17 double doubleκαι δύο triple double, ενώ έχει σημειώσει πάνω από 20 πόντους σε 14 συνεχόμενους αγώνες.

Το 66ο ΝΒΑ All Star Game θα διεξαχθεί στη Νέα Ορλεάνη, στο Σμούθι Κινγκ Σέντερ στις 19 Φεβρουαρίου. Δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως βασικοί θα βρεθούν οι ΛεΜπρον Τζέιμς, Τζίμι Μπάτλερ, Κίριε Ίρβινγκ και ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν. Απέναντί του με τη φανέλα της Δύσης θα βρεθούν στο παρκέ οι Κάρι, Ντέιβις, Ντουράντ, Χάρντεν και Λέοναρντ.


Να σημειώσουμε πως τη δική τους παρουσία στην ψηφοφορία είχαν ο Κώστας Κουφός που βρέθηκε στην 77η θέση και ο Γιώργος Παπαγιάννης που τερμάτισε στην 81η.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια