Καπουρνιώτης: «Είχαμε υψηλούς στόχους από την αρχή»

Την κούρσα στον 2ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών οδηγεί ο Ολυμπιακός Βόλου. Με μια  αήττητη πορεία φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για την άνοδο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Μιχάλης Καπουρνιώτης μιλάει για την φετινή αγωνιστική εικόνα της ομάδας του που φτιάχτηκε το καλοκαίρι με υψηλούς αγωνιστικούς στόχους, ενώ το γεγονός ότι, πλέον, είναι φαβορί για την άνοδο κρατάει σε αγωνιστική εγρήγορση τις αθλήτριες.

Πρώτος και αήττητος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου στον 2ο Όμιλο της Α2 Γυναικών. Περιμένατε αυτή την πορεία;

Για να είμαι ειλικρινής από την αρχή είχαμε υψηλούς στόχους ή καλύτερα πολλές φιλοδοξίες. Όλοι ανεξαιρέτως. Έτσι και επιλέχθηκαν αθλήτριες που έχουν κίνητρο. Είχα στο μυαλό μου μια άκρως νεανική ομάδα με αθλήτριες της περιοχής που μαζί με 4-5 πιο έμπειρες (με ποιοτικά και αθλητικά χαρακτηριστικά) θα έπαιζαν ελκυστικό και γρήγορο μπάσκετ. Δεν περίμενα, όμως, τόσο γρήγορα να «δέσουν» όλα αυτά τα νέα κορίτσια. Παράλληλα να ξεπερνάμε κάθε εβδομάδα τα όποια προβλήματα προκύπτουν όπως κάποιοι τραυματισμοί (Κυριατζίδου, Ζέρβα) αλλά και να δείχνουν τέτοια σταθερότητα στο πλάνο και στην απόδοση τους λόγω της ηλικίας. Οπότε μάλλον το κίνητρο και οι χαρακτήρες δείχνουν ότι κερδίζουν.

Είστε, πλέον, το φαβορί για την άνοδο. Σας αγχώνει αυτό;

Όχι, δεν μας αγχώνει. Κυρίως θα έλεγα ότι μας κρατά σε εγρήγορση αγωνιστικά και προσηλωμένους στον στόχο και την διάκριση μέσω αυτής της προσπάθειας. Βέβαια υπάρχει και ο παράγοντας τύχη στον αθλητισμό. Οπότε ελπίζω πέρα από το «συγκεντρωμένοι και πιστοί» στο πλάνο μας να έχουμε και λίγο τύχη.

Ποιο είναι το μυστικό που ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αυτή την εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα;

Θα έλεγα πως είναι το κίνητρο και οι φιλοδοξίες όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Όμως οι «ισχυροί» δεσμοί μεταξύ διοίκησης-προπονητών-αθλητριών-κόσμου είναι θα έλεγα η κινητήριος δύναμη της ομάδας. Φυσικά τη σκληρή δουλειά δεν την διαπραγματευόμαστε όπως και την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια μεταξύ μας.

Είστε σε μια ομάδα της επαρχίας. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε;

Τα προβλήματα είναι πολλά. Κυρίως οικονομικά, αφού έχουμε μακρινό ταξίδι κάθε 15 μέρες, ενώ αγωνιζόμαστε μετά από πολύωρα ταξίδια. Επίσης δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποκτήσουμε κάποιες αξιόλογες αθλήτριες (με παραστάσεις από Α1) εκτός νομού, καθώς είναι δύσκολη η μόνιμη εγκατάστασή τους στον Βόλο μόνο για μπάσκετ σε αντίθεση με τις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που πλεονεκτούν φανερά σε αυτούς τους τομείς. Τέλος πολύ μας δυσκολεύει στην προετοιμασία η έλλειψη φιλικών αγώνων, αφού προετοιμαζόμαστε κόντρα σε εφηβικές ή αντρικές ομάδες.

Πως κρίνετε το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών;


Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Και οι δυο όμιλοι έχουν ομάδες ιστορικές και που ξεχωρίζουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες ομάδες θα ανέβουν κατηγορία, αφού στον 2ο Όμιλο παλεύουν δυο με τρεις και στον 1ο τέσσερις με πέντε. Επίσης υπάρχουν κι άλλες ισχυρές ομάδες με δυνατές έδρες που θα είναι ρυθμιστές, αφού είναι ικανές να κάνουν ζημιές, καθώς οι  διαφορές είναι πολύ μικρές. Οπότε υπομονή, αρχές Απρίλη θα κάνουμε ταμείο και ελπίζω και εύχομαι να είναι γεμάτο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια