Αυτζή: «Τo triple double ήρθε μέσα από ομαδική προσπάθεια»

Την προσωπική της σφραγίδα και με εμφατικό τρόπο, μάλιστα, έβαλε στην πρώτη νίκη του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στο πρωτάθλημα, η Μαρία Αυτζή.

Πετυχαίνοντας triple double (31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 12 κλεψίματα) το οποίο ήταν και το πρώτο της καριέρας της συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της ομάδας της.

Η έμπειρη γκαρντ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ και τόνισε ότι το προσωπικό της επίτευγμα ήρθε μέσα από την ομαδική προσπάθεια, ενώ ελπίζει, ότι με αυτή τη νίκη ο Κρόνος, έχει πιθανότητες να ανακάμψει και να πετύχει το στόχο του.

Ήταν μια βαθμολογική ανάσα για τον Κρόνο η πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα;

 «Ήταν σημαντικό που κερδίσαμε τον αγώνα με την Τερψιθέα. Είχαμε μέσα στο πρόγραμμά μας τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλες απώλειες. Μας έχουν πάει πίσω οι τραυματισμοί και έχουμε κάνει κάποιες «κακές» ήττες στο πρωτάθλημα, οι οποίες μας έχουν στοιχίσει. Είμαστε αρκετά πίσω στη βαθμολογία, αλλά ελπίζουμε ακόμα….».

Τι ήταν αυτό που κάνατε καλά στην κυριακάτικη αναμέτρηση και ήρθε η νίκη;

«Καταρχήν να επισημάνω ότι ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και η  Τερψιθέα στάθηκε πολύ καλά παρά το  γεγονός ότι έπαιζε με νεαρές παίκτριες. Είχαμε συγκέντρωση στο β’ ημίχρονο και πήγαμε καλά σε διάφορους τομείς. Πιέσαμε, τρέξαμε, σημειώσαμε κάποια εύκολα καλάθια και έτσι πετύχαμε το στόχο μας».

Πως είναι να επιτυγχάνει μια αθλήτρια triple double;

«Πραγματικά δεν το επιδίωξα, αλλά μου βγήκε μέσα από το παιχνίδι και την ομαδική μας προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που κάνω triple  double. Δεν είμαι παίκτρια που μου αρέσει να κοιτάζω τα στατιστικά μου. Απλά θέλω να κερδίζει η ομάδα μου και να πηγαίνει καλά στις υποχρεώσεις της. Τα περισσότερα κλεψίματα, για παράδειγμα που έκανα, ήταν μέσα από ομαδική διαδικασία. Είχαμε πει να πιέσουμε στην άμυνα την αντίπαλό μας και είναι λογικό να γίνονται κλεψίματα».

Η συνέχεια για τον Κρόνο είναι δύσκολη. Μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει;


«Πιστεύω ότι μπορεί να ανακάμψει. Έχουμε καλές παίκτριες και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν έχει ακόμα τελειώσει ο πρώτος γύρος. Είμαστε βέβαια σε δύσκολη θέση και πρέπει η ομάδα να υπερβάλει εαυτόν. Χρειάζεται πολύ δουλειά από την πλευρά μας και να τα δώσουμε όλα στο παρκέ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια