Χρηστιδης: «Είμαι πάντα έτοιμος να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία»

Ο Βασίλης Χρηστίδης έζησε μία πρωτόγνωρη εμπειρία το περασμένο Σάββατο, στον εντός έδρας αγώνα του Άρη με τον Κολοσσό. Έπαιξε για πρώτη φορά τόσο πολύ (9:26) σε επίσημο παιχνίδι και μάλιστα μπροστά στον κόσμο των κίτρινων,σκόραρε τους πρώτους του πόντους στην Α1 (σημείωσε συνολικά οκτώ πόντους με 4/5 δίποντα), κερδίζοντας το χειροκρότημα του πάντα απαιτητικού κοινού της ομάδας του.
Ο 18χρονος παίκτης άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε λόγω και των απουσιών των Μπάκνερ και Καββαδά, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, δείχνοντας ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ο ίδιος πάντως παραμένει προσγειωμένος, δηλώνοντας στο www.athlenda.com πως προσπαθεί πάντα να είναι έτοιμος όταν θα κληθεί να πάρει χρόνο συμμετοχής. “Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα αυτό που έζησα το Σάββατο. Ήταν ένα διαφορετικό συναίσθημα όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι νίκησε η ομάδα. Αυτό μένει στο τέλος. Η ομάδα πρέπει να κερδίζει, να δείχνει τον χαρακτήρα της κι από κει και πέρα να προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι γιατί η χρονιά είναι μεγάλη και υπάρχουν στόχοι, τους οποίους πρέπει να εκπληρώσουμε”, τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: “Πρέπει πάντα να είμαστε όλοι 100% έτοιμοι να προσφέρουμε όταν πατήσουμε το παρκέ. Ο Άρης έχει θέσει κάποιους στόχους και απαιτείται απ' όλους να είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι για να τους πετύχουμε. Θέλουμε να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει μέσα στο γήπεδο για να έρχονται οι νίκες”. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο διεθνής σέντερ δεν έδειξε να είναι αγχωμένος κι όπως επεσήμανε “το άγχος πρέπει να είναι δημιουργικό, δεν πρέπει να μας βαραίνει τα πόδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ακολουθούμε το πλάνο. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα”.

Τόσο κατά την είσοδο του στο παρκέ όσο και κατά την έξοδο του ο Χρηστίδης απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται και αναγνώρισαν την προσπάθεια του μικρότερου σε ηλικία παίκτη του Άρη. “Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ομάδας. Μας γεμίζει με ενέργεια και δύναμη το χειροκρότημα του κόσμου ώστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Τον χρειαζόμαστε και πρέπει να μας βοηθήσει. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τον κάνουμε χαρούμενο, να φέρνουμε νίκες και να γινόμαστε μέρα με τη μέρα καλύτεροι”.

Ο Θεσσαλονικιός παίκτης βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας του και γνωρίζει ότι μόνο αν δουλέψει σκληρά θα μπορέσει να βελτιωθεί και να καθιερωθεί. “Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Κάθε μέρα ο παίκτης πρέπει να παρουσιάζει κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο. Να δείχνει ένα βελτιωμένο κομμάτι του εαυτού του. Προσωπικά ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθώ στα πάντα. Άμυνα, επίθεση, ό,τι μου λένε οι προπονητές μου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι μέσα στο γήπεδο. Ακούω τις συμβουλές και τις οδηγίες όλων. Αυτό που έχω να κάνω είναι να τις ακολουθώ και να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά”.

Μέχρι τις γιορτές αλλά και μέσα σ' αυτές ο Άρης θα δώσει τα περισσότερα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ στο “Nick Galis Hall” κι αυτό του δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νικηφόρο σερί που θα “χτίσει” την αυτοπεποίθηση των κίτρινων ενόψει της εξίσου δύσκολης συνέχειας. “Είναι θετικό ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε αρκετά παιχνίδια στην έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικό γιατί θα είμαστε στην πόλη μας και θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Δεν θα έχουμε ταξίδια άρα θα μπορέσουμε να δουλέψουμε περισσότερο στις προπονήσεις και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στους επόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη”.


Οι κίτρινοι υποδέχονται την Τετάρτη (7/12, 21:00) τους Έλιος Σανς Ντομζάλε από τη Σλοβενία για την 8η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες στη διοργάνωση. “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Τους κερδίσαμε στη Σλοβενία και θέλουμε να το επαναλάβουμε στο γήπεδο μας. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τη δουλειά μας. Έρχονται παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικά και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τα κερδίσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια