Σπανού: «Η Εθνική είναι η ομάδα της καρδιάς μου»

Στα 23 της είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Γυναικών, δίνοντας ραντεβού το καλοκαίρι στην Τσεχία για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα, έχει μια ιδιαίτερα καλή παρουσία με την ομάδα της, την Τζιρόνα, με την οποία βρίσκεται ήδη στη δεύτερη φάση του Eurocup Γυναικών.

Η Άρτεμις Σπανού με εφόδια το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά διαπρέπει. Και η διεθνής φόργουορντ μίλησε για το μυστικό της Εθνικής Γυναικών και τη λατρεία που νιώθει για τη φανέλα με το εθνόσημο. Η ίδια, άλλωστε, χαρακτηρίζει την Εθνική ως την ομάδα της καρδιάς της. Παράλληλα, δεν κρύβει την επιθυμία της να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα με τη Τζιρόνα.

-Η Εθνική Γυναικών θα είναι και πάλι παρούσα σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Ποιο ήταν το μυστικό της πρόκρισης;

 «Αυτή η ομάδα διακρίνεται για το πάθος και τη μαχητικότητά της. Όταν, λοιπόν, χρειάστηκε να το αποδείξουμε, το κάναμε αυτό τον ενάμιση χρόνο πού διήρκησε η προσπάθεια των προκριματικών. Πήραμε τις νίκες που έπρεπε για να πετύχουμε το στόχο μας. Ξέραμε, για παράδειγμα, ότι η Ρωσία ήταν δύσκολη ομάδα, αλλά παλέψαμε και δεν το βάλαμε κάτω. Λίγο έλειψε να κερδίσουμε τον αγώνα που έγινε στην Χαλκίδα και αυτή η συνολική προσπάθεια μας έφερε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

-Η Εθνική Ομάδα δίνει ραντεβού πλέον, στα παρκέ της Τσεχίας, αλλά η κλήρωση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Υπάρχουν πιθανότητες για κάτι καλό;

«Είναι αλήθεια ότι πέσαμε σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο. Έχουμε δυο ομάδες πολύ δυνατές, οι οποίες στην τελευταία διοργάνωση πήραν χρυσό και ασημένιο:  Σερβία και Γαλλία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς χάσαμε ήδη, χωρίς να έχουμε αγωνιστεί. Στον όμιλό μας υπάρχει επίσης και η Σλοβενία, η οποία, αφού έχει πάρει την πρόκριση αυτομάτως είναι μια υπολογίσιμη ομάδα. Θα δώσουμε τρία δυνατά παιχνίδια για να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιες νίκες και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτός είναι και ο στόχος. Αλλά πριν φτάσουμε εκεί έχουμε να κάνουμε μια προετοιμασία, θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

-Είσαι από 14 σου χρόνια στις εθνικές ομάδες. Τι σημαίνει για σένα να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο;

«Η Εθνική Ομάδα είναι η πρώτη ομάδα στην καρδιά μου. Οπότε μου ζητηθεί είμαι πάντα έτοιμη να δώσω όλο μου το πάθος και την ενέργεια. Είναι λατρεία, είναι η ομάδα που δεν βγαίνει κανένας εγωισμός, είναι η ομάδα που παίζουμε η μία για την άλλη παλεύοντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

-Είσαι δεύτερο χρόνο στη Τζιρόνα και κάνετε μια καλή πορεία ως τώρα. Υπάρχει στο μυαλό σου η κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος;

«Είμαστε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Η ομάδα, παράλληλα, συνεχίζει στο ισπανικό κύπελλο και στην επόμενη φάση του Eurocup. Μέσα στους στόχους μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Έχουμε καλή ομάδα φέτος και το αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι. Εννοείται πως το φαβορί είναι η Σαλαμάνκα όπως και πέρυσι, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Ένα παιχνίδι μπάσκετ παίζεται πέντε εναντίον πέντε και θα κάνουμε την προσπάθειά μας για να πετύχουμε το δικό μας στόχο».

-Κλείνοντας θα θέλαμε τις ευχές σου με τα Χριστούγεννα μια ανάσα μακριά και τον καινούριο χρόνο να έρχεται...


«Θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Υγεία, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας  και πολλά χαμόγελα στους δικούς μας ανθρώπους που μας αγαπάνε και τους αγαπάμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια