Λούντζης: «Χάσαμε έναν τελικό, έχουμε έναν ακόμη μπροστά μας»

Η Εθνική Εφήβων δεν τα κατάφερε στον πρώτο τελικό που συνάντησε στο δρόμο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σαμψούντα. Όσο κι αν η ήττα αυτή πείραξε και επηρέασε τους νεαρούς διεθνείς, είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά, προς τον δεύτερο τελικό που έχουν στο αυριανό τους πρόγραμμα. Αυτό τονίζει άλλωστε και ο Μιχάλης Λούντζης, που θέλει νίκη σε αυτό τον δεύτερο τελικό (αύριο με τη Σουηδία στις 15.15), έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να μείνει στην Α’ Κατηγορία.

-Πώς αντιμετωπίσατε τον αγώνα με τη Φινλανδία;

«Ήταν ένα παιχνίδι τελικός για εμάς. Ξέραμε από την αρχή πως για να περάσουμε στην οχτάδα έπρεπε να νικήσει η Γερμανία την Τουρκία, πράγμα που έγινε, αλλά και να νικήσουμε εμείς με συγκεκριμένη διαφορά. Μπήκαμε μέσα πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να φτάσουμε ως το +21.»

-Στα τελευταία λεπτά όμως, κάτι δεν λειτούργησε σωστά και η διαφορά αυτή χάθηκε...

«Ναι... Από εκείνο το σημείο και μετά, πήραμε κάποιες κακές αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση και έτσι επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να βρουν ρυθμό και να μειώσουν, φτάνοντας εμείς στη νίκη με το +2, που όμως δεν ήταν αρκετή».

-Η συνέχεια ποια μπορεί να είναι;

«Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ξεχάσουμε το παιχνίδι με τη Φινλανδία και να επικεντρωθούμε σε αυτό με τη Σουηδία που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Θα πρέπει να μπούμε το ίδιο δυνατά στον αγώνα, αλλά να μην χαλαρώσουμε, να μην τους αφήσουμε να βρούνε ρυθμό. Αυτό ήταν ένα λάθος που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ίσως να τους υποτιμήσαμε υποσυνείδητα όταν η διαφορά πήγε στο +21. Αυτό που μένει είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τον αγώνα με τους Σουηδούς, το οποίο είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σημαντικό για εμάς. Χάσαμε έναν τελικό, αλλά έχουμε έναν ακόμη μπροστά μας».

-Το γεγονός πως ομάδες όπως η Ελλάδα, η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία έμειναν έξω δείχνει κάτι; Ίσως η χρονική στιγμή που διεξάγεται τελικά το τουρνουά να μην ήταν η καλύτερη για κάποιες ομάδες;


«Το γεγονός πως χώρες όπως αυτές, με παράδοση στο μπάσκετ, έμειναν έξω ίσως και να δείχνει πως το τουρνουά έγινε σε μια δύσκολη περίοδο, στη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο να προετοιμαστούν σωστά και δεν παρουσιάστηκαν όσο έτοιμες θα μπορούσαν. Από την άλλη δείχνει και κάτι ακόμη που είναι αδιαμφισβήτητο: Πως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και γεμάτο εκπλήξεις και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια