Μπιλλής: «Δεν περιμέναμε να έρθει τόσο εύκολα το 9-0»

Ο Πανιώνιος πέρασε και από τον Αστακό κερδίζοντας τον Αίολο και διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας, έπειτα από την ολοκλήρωση των πρώτων εννιά αγωνιστικών. Ο Σωτήρης Μπιλλής, αποτελεί σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια του Νίκου Οικονόμου, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό, που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Ο 20χρονος φόργουορντ μιλάει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, για τον αήττητο Πανιώνιο και αποκαλύπτει το συστατικό της επιτυχίας…

-Αλήθεια πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μπορούσες να διαβλέψεις ότι το αήττητο σερί θα έφτανε στο 9-0 για τον Πανιώνιο;

«Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ σημαντικό για μας το 9-0 που έχουμε στο πρωτάθλημα. Ξέραμε ευθύς εξαρχής ότι έχουμε καλή και δυνατή ομάδα, αλλά δεν περιμέναμε να κάνουμε το 9-0 τόσο εύκολα από τη στιγμή που είχαμε παιχνίδια όπως με τον Ηρακλή και τον Αίολο Αστακού».

-Η πορεία σας φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε ότι δίνει κίνητρο στους αντιπάλους σας…

«Ξέρουμε ότι η πορεία μας αποτελεί κίνητρο για όλες τις ομάδες να μας κερδίζουν, είτε στο γήπεδο τους, είτε στο δικό μας. Για εμάς δεν αλλάζει κάτι και το 9-0 να μην είχαμε θα μπαίναμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε σε κάθε ματς όπως κάνουμε ως τώρα. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που είναι η επιστροφή στην Α1».

-Εν τέλει υπάρχει μυστικό για την επιτυχημένη πορεία η απλώς έχει να κάνει με την καλή σας άμυνα;

«Η άμυνα είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού μας. Όμως, το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι παίκτες και τεχνικό επιτελείο είμαστε δεμένοι και αυτό βγαίνει στο γήπεδο μέσα στο παιχνίδι. Σε μια ομάδα που θέλει να πετύχει τους στόχους της το πιο σημαντικό πράγμα είναι το καλό κλίμα κι εμείς έχουμε πραγματικά καλό κλίμα».

-Αισθάνεστε πίεση για να επιστρέψετε στην Α1;

«Δεν είναι ακριβώς πίεση, αλλά όταν βλέπουμε ότι ο κόσμος μας θέλει να κερδίζει ο Πανιώνιος κάθε παιχνίδι που δίνει για να ανέβει στην Α1, αυτό είναι ένα κίνητρο που μας εμψυχώνει και μας δίνει δύναμη για να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας».

-Θεωρείς ότι τα πράγματα εξελίσσονται όπως τα σχεδιάσατε από την πρώτη ημέρα που μπήκατε στο γήπεδο;

«Με τα παιδιά λέγαμε από την αρχή της σεζόν, πως αν μείνουμε συγκεντρωμένοι θα τα καταφέρουμε και είμαστε χαρούμενοι που κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση».

-Το 9-0 δίνει την αίσθηση του ανίκητου στην ομάδα; Το νιώθετε;

«Αναμφίβολα, όταν η ομάδα κερδίζει, αυτό μας βοηθάει, μας τονώνει την αυτοπεποίθηση και όταν έρχονται δύσκολες νίκες μας δίνει την απαιτούμενη δύναμη για να προχωρήσουμε βήμα-βήμα προς την υλοποίηση του στόχου μας».

-Η συνέχεια φέρνει αντιμέτωπο τον Πανιώνιο με τον Φάρο Κερατσινίου…

«Είναι άλλο ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό 100% και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή. Και αν κάτι πάει στραβά να μείνουμε ψύχραιμοι για να το αντιμετωπίσουμε, όπως κάναμε και με τον Αίολο Αστακού που γυρίσαμε το ματς. Το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας είναι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος είναι βασικό κομμάτι της μέχρι τώρα πορείας μας. Αυτό που προέχει είναι να παίξουμε άμυνα και μέσα από την άμυνα θα βγει το παιχνίδι μας και στην επίθεση».

-Στο τέλος της σεζόν με τι θα είναι ευχαριστημένος ο Σωτήρης Μπιλλής;


«Θέλω να έχει εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της κερδίζοντας την άνοδο στην Α1 και η ατομική πρόοδος να ακολουθήσει. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Και το τελευταίο να έχουμε μια καλή σχέση με τα παιδιά όπως συμβαίνει και τώρα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια