Σχολή προπονητών της FIBA με το βλέμμα στο αύριο

Μισή ντουζίνα χρόνια κλείνει η σχολή προπονητικής της FIBΑ. Ξεκίνησε με σταθερά βήματα και συνεχίζει έτσι για την έκτη σεζόν της, με το πρόγραμμα FECC(FIBA Europe Coaching Certificate) να εστιάζει στους προπονητές που δουλεύουν με νεαρούς αθλητές και αθλήτριες.

Προκειμένου να στηρίξει την εκπαίδευση και επιμόρφωση προπονητών από όλη την Ευρώπη, το πρόγραμμα αυτή την έκτη περίοδο, θα διεξαχθεί σε τρεις κύκλους σε διάστημα δύο χρόνων. Το πρώτο θα φιλοξενηθεί στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2017 (Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο), το δεύτερο παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2018 και το τρίτο ταυτόχρονα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2019. Το καθένα από αυτά τα επίπεδα θα έχει διάρκεια επτά ημερών (συν τις δύο μέρες ταξιδιού).

Σκοπός είναι να μπορέσουν οι προπονητές να είναι αυτόπτες μάρτυρες της εξέλιξης των παικτών σε διάστημα δύο ετών και σε τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν όσοι παρακολουθήσουν αυτά τα τρία σεμινάρια, είναι αρκετά, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται ένα πιστοποιητικό της παρουσίας και συμμετοχής τους, η θητεία τους σε υψηλής ποιότητας σεμινάρια, η διασφαλισμένη εκπαίδευση σε ότι αφορά την προπόνηση νεαρών παικτών και όλα αυτά με την εγγύηση που δίνει ένα πρόγραμμα που έχουν φτιάξει κορυφαίοι προπονητές στο κομμάτι αυτό του μπάσκετ.

Οι θέσεις για το πρόγραμμα αυτό είναι περιορισμένες και αφορούν συνολικά 60 προπονητές. Κάθε ομοσπονδία έχει μία θέση διασφαλισμένη, ενώ δύο ακόμη προπονητές –οι οποίοι θα πρέπει να δουλεύουν με μικρές ηλικίες- θα μπουν σε λίστα αναμονής. Προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό της FIBA, οι αιτούντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν και τα τρία σεμινάρια και να δώσουν τις εξετάσεις στο τέλος τους. Δεν υπάρχει κάποια πληρωμή προς τη Διεθνή Ομοσπονδία, τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης βαρύνουν αυτούς που θα συμμετάσχουν στη σχολή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΕΟΚ στο helbasket@basket.gr, προκειμένου να τους αποσταλεί ηλεκτρονικά η αίτηση, ενώ θα πρέπει να στείλουν και μια φωτογραφία ταυτότητας. Οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές ως το τέλος Δεκεμβρίου 2016. Η ανακοίνωση των ονομάτων όσων θα πάρουν μέρος στα σεμινάρια θα γίνει από τη FIBA στα μέσα Μαρτίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.fibaeurope.com (coaching section).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια