Διεύρυνε το αήττητο ο Ολυμπιακός-Τραυματίστηκε η Μάλτση-Τι δήλωσαν Καπογιάννη-Δημητράκου-Φωτορεπορτάζ από τη νίκη επί της Δάφνης Αγίου Δημητρίου

Την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα Α γυναικών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε της Δάφνης Αγίου Δημητρίου με 57-78 εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκες» διεύρυναν έτσι και το ρεκόρ νικών τους εντός συνόρων σε 32 συνεχόμενες.

Λίγες ημέρες μετά την σπουδαία νίκη τους στο Euro Cup, κόντρα στην Good Angels, συνέχισαν με αμείωτους ρυθμούς τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις προσθέτοντας μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό τους που τις διατηρεί μόνες πρώτες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός εμφανώς κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν ξεκίνησε τόσο δυνατά όσο μας έχει συνηθίσει, ωστόσο είχε τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε 16-19 στο πρώτο δεκάλεπτο. Το φινάλε του ημιχρόνου τον βρήκε μπροστά με 28-38 με πρωταγωνίστρια την Όλγα Χατζηνικολάου με 10 πόντους, τη Ζωή Δημητράκου με 7 και τις Κάιζερ - Μάλτση να έχουν από 6. Στο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου αποχώρησε λόγο τραυματισμού η Εβίνα Μάλτση αφού της γύρισε το πόδι, ωστόσο η κατάσταση της δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία και αναμένετε να επανέλθει στις προπονήσεις μετά από 2-3 ημέρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, αύξησε τον ρυθμό του αγώνα, βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να διευρύνει την διαφορά μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Τον ίδιο υψηλό ρυθμό διατήρησε μέχρι το φινάλε με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στο τελικό 57-78.

Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού η Όλγα Χατζηνικολάου με 12 πόντους  (5/6 δίποντα, 2/2 βολές, 7 ασσίστ, 1 κλέψιμο), ενώ ακολούθησε η "απόλυτη" Στέλλα Καλτσίδου η οποία είχε 100%  ευστοχία στις προσπάθειες που πραγματοποίησε, συγκεκριμένα πέτυχε 11 πόντους με 1/1 τρίποντο, 3/3 δίποντα, 2/2 βολές. Με 11 πόντους (2/2 τρίποντα, 2/6 δίποντα, 1/2 βολές, 2 ασσίστ, 1 κλέψιμο, 2 ριμπάουντ) τελείωσε τον αγώνα και η Ζωή Δημητράκου η οποία δείχνει οτι αγώνα με τον αγώνα βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

Διαιτητές: Χρηστίδης Π.-Ορφανός Εμμ.
Δάφνη Αγ. Δημητρίου (Μπουμπούς) : Γιαννέλη, Βλάνη 3, Αλεξανδρή 2, Μανώλη 5, Παπακωνσταντίνου 3, Αξιωπούλου 9, Γιαμπάνη 4, Σουρτσάνου, Αντωνιάδου, Τσεσλέκ 19, Τετεμέ, Μπράουν 12.
Ολυμπιακός  (Καπογιάννη) : Γκοτζή 2 (1/3 διπ., 2 κλ., 1 ασσιστ), Σταμάτη 3 (1/2 τριπ., 5 ασσιστ, 1 κλ.), Μπόνη  6 (3/5 διπ., 2 ασσιστ), Χατζηνικολάου 12 (5/6 διπ., 2/2 βολές, 7 ασσίστ, 1 κλ.), Κάιζερ 10 (5/9 διπ., 4 ριπμ., 2 ασσιστ, 1 κλ.), Μάλτση 6 (3/3 διπ., 1 κλ), Παπαμιχαήλ 4 (2/3 διπ, 4 ριμπ.), Δημητράκου 11 (2/2 τριπ., 2/6 διπ., 1/2 βολές, 2 ασσιστ, 1 κλ., 2 ριμπ.), Τζόνσον 9 (4/5 διπ, 1/3 βολές, 3 ριμπ., 3 κλ. 1 ασσιστ), Κοσμά 2 (2/2 βολές), Καλτσίδου 11 (1/1 τριπ., 3/3 διπ., 2/2 βολές, 5 ριμπ., 1 ασσιστ, 3 κλ.), Φουράκη 2 (1/3 διπ).

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο osfp.gr μετά το τέλος του αγώνα:

«Σήμερα κάναμε καλό ροτέισον, αφού μπορέσαμε να διαχειριστούμε την κούραση των αθλητριών μας, πιστεύω τα σημεία που χάσαμε τον ρυθμό μας ήταν λίγα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε μια νευρικότητα. Αυτό το διορθώσαμε στο ημίχρονο, καθαρίσαμε το μυαλό μας και παρουσιαστήκαμε πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο.
Ημέρα με την ημέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερη. Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το σημερινό παιχνίδι της ομάδας μου και με όλες τις αθλήτριες».

Η Ζωή Δημητράκου δήλωσε:

«Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι έπαιξαν αρκετά δυνατά, αλλά μετά το τρίτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό μας. Σήμερα αγωνιστήκαμε χρησιμοποιώντας περισσότερο το μυαλό μας,  ακολουθήσαμε τις οδηγίες της κυρίας Καπογιάννη και στο τέλος το κάναμε να φαίνεται ένα εύκολο παιχνίδι αν και στην αρχή δεν ήταν τόσο».

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια