Αθώος οριστικά (από τον Άρειο Πάγο) ο Χριστόδουλος Οικονομίδης για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον Δήμο Καλαμαριάς-Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η ασκηθείσα αίτηση

Tην οριστική απαλλαγή του τέως δημάρχου Καλαμαριάς Χριστόδουλου Οικονομίδη και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Δημήτρη Λέκκα που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια από κοινού σε απιστία και σε υπεξαίρεση για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης -ύψους 2,5 εκατ. ευρώ- στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Όπως διαβάζουμε στο http://www.aftodioikisi.gr/  , με το υπ’ αριθμόν 1521/2016 βούλευμα του, ο Άρειος Πάγος (Στ’ Ποινικό Τμήμα), απέρριψε ως απαράδεκτη την ασκηθείσα αίτηση, κρίνοντας ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών δεν μπορεί να ζητήσει την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος, δικαίωμα που παρέχεται μόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Για το οικονομικό σκάνδαλο στη Δημοτική Επιχείρηση, που αφορά το διάστημα 2002-2006, θα δικαστούν συνολικά εννέα άτομα, τα οποία το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο είχε παραπέμψει με βούλευμα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια