Τσαγκρώνης για τον όμιλο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Εάν δεν μπορείς να νικήσεις αυτές τις ομάδες, τότε τι κάνεις;»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελλάδας Ανδρών, τις πιέσεις που δέχεται η ΕΟΚ από τις ομάδες, αλλά και το νέο ομοσπονδιακό προπονητή μίλησε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε αρχικά στην κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2017, τονίζοντας: «Η κλήρωση είναι μέσα στα λογικά πλαίσια. Εάν δεν μπορείς να νικήσεις αυτές τις ομάδες, τότε τι κάνεις; Υπάρχει η Γαλλία, αλλά το ξέραμε πως θα είχαμε και μια δύσκολη ομάδα στον όμιλό μας. Τα πάντα, όμως, εξαρτώνται από το πώς θα είμαστε εμείς, το εάν θα έχουμε όλους μας τους παίκτες και εάν αυτοί θα είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και κάποιες… πιέσεις από τις ομάδες, την κούραση των παικτών και, φυσικά, τους τραυματισμούς. Είναι πολλοί οι παράγοντες. Ελπίζω να έχουμε δυνατή ομάδα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τους Έλληνες διεθνείς, που σταματάνε «νωρίς» από την Εθνική: «Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί, καθώς βλέπετε στις άλλες εθνικές ομάδες και σε μεγαλύτερη ηλικία από ό,τι σταματούν οι δικοί μας υπάρχουν παίκτες που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».

Για το γεγονός πως η Εθνική Ελλάδας έχει να επιδείξει την κατάκτηση ενός μεταλλίου από το 2009: «Σαφώς κι έχουν γίνει και πολλές αλλαγές στην ομάδα… Αλλά, όπως μου είχε πει κι ένας Ρουμάνος παράγοντας κάποτε, που είχαμε έρθει δεύτεροι και είχαμε κατεβασμένα μούτρα, «είστε τρελοί εσείς οι Έλληνες. Ήρθατε δεύτεροι στην Ευρώπη και το μόνο σας πρόβλημα είναι να είστε πρώτοι». Είναι κάτι το σημαντικό και σταθερό να είσαι συνέχεια στις υψηλές θέσεις».


Για το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό: «Είναι νωρίς ακόμα. Προτεραιότητα είναι Έλληνας, που είναι πιο κοντά στην ψυχολογία των παικτών μας. Είναι ένα ζήτημα που θα τεθεί στην κατάλληλη ώρα. Υπάρχει μια δυσχέρεια οικονομική, πρέπει να συνάδει με τις οικονομικές μας δυνατότητες η επιλογή που θα κάνουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια