Καφαντάρη: «Απερίγραπτη η χαρά μας για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ»

Ο Παναθλητικός Συκεών GOALBET παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στον Αθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος. Λίγες ημέρες αργότερα ήταν ακόμη καλύτερος και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα τεράστιο «διπλό» εκτός έδρας επί του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ δείχνοντας ότι είναι ικανός για μια αξιόλογη πορεία στην φετινή Α1.
Το sportshero.gr, ζήτησε από την προπονήτρια της ομάδας των Συκεών Ελένη Καφαντάρη να μιλήσει για την μεγάλη αυτή νίκη, αλλά και γενικότερα για το γυναικείο μπάσκετ στην χώρα μας.

-Πόσο έκπληξη ήταν για εσάς η νίκη σας επί του ΠΑΟΚ και μάλιστα εκτός έδρας;

«Την Κυριακή που μας πέρασε, πετύχαμε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο με πολύ δυνατή έδρα. Στον αθλητισμό είναι πολύ όμορφο και πολύ ενδιαφέρον να έρχονται αποτελέσματα που ανατρέπουν τα προγνωστικά των αγώνων. Μια τέτοια νίκη ήταν και αυτή της Κυριακής. Από εκεί και πέρα, όσοι ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό ξέρουν ότι ποτέ δεν μπαίνεις στο γήπεδο για να χάσεις, ακόμα και αν η πιθανότητα να κερδίσεις είναι 1/1000000. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες για 40 λεπτά, είχαμε καλή απόδοση και τελικά ήρθε και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

-Τι συναισθήματα αφήνει μια τέτοια επιτυχία;

«Σίγουρα η χαρά μετά από μια τέτοια νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, από μια νεοφώτιστη και νεανική ομάδα, είναι απερίγραπτη. Τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στη συνέχεια το χάρηκαν με την ψυχή τους. Η χαρά αυτή είχε διάρκεια μόνο μια μέρα...ίσως και μια δεύτερη (ημέρα ρεπό) καθώς από την Τρίτη έπρεπε να ξεχάσουμε τη χαρά μας και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο, ώστε να προσπαθήσουμε η πετυχημένη πρεμιέρα μας στο πρωτάθλημα να έχει μια ανάλογη συνέχεια».

-Πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε για ένα τέτοιο πρωτάθλημα;

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο καλά προετοιμασμένοι γίνεται για κάθε αντίπαλο. Δουλεύουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Το πρωτάθλημα φέτος δείχνει πολύ δυνατό, με πολλές ομάδες παρόμοιας δυναμικότητας και χρειάζεται πολλή συγκέντρωση για να παραμείνεις κοντά στους στόχους σου».

-Πόσο διαφορετική θα είναι η εικόνα των ομάδων με δύο ή στο μέλλον με τρεις ξένες;

«Κατά την άποψή μου όλα είναι θέμα χημείας και εξαρτάται το κατά πόσο θα "δέσουν" οι ξένες με τον ελληνικό κορμό. Με την προσθήκη τρίτης ξένης, κάποιες ομάδες που θα διαπιστώσουν στον πρώτο γύρο ότι "πονάνε" σε κάποια θέση, μπορούν να ενισχυθούν δεδομένης της οικονομικής τους δυνατότητας και να παρουσιαστούν πιο ισχυρές στο δεύτερο γύρο. Κανείς όμως δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για τη μελλοντική εικόνα των ομάδων, καθώς δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα ενισχυθούν και κατά πόσο οι νέες παίκτριες θα καταφέρουν να ενσωματωθούν γρήγορα στο υπάρχον σύνολο».

-Πλησιάζει η μέρα που ο Ολυμπιακός θα ξαναβάλει το Ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Πόσο αναγκαίο είναι αυτό για το χώρο;


«Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Eurocup είναι κάτι που πρέπει να χαροποιεί το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ εν γένει. Είναι πολύ σημαντικό η χώρα μας να έχει εκπροσώπηση μετά από πολλά χρόνια σε μια ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στην οποία μάλιστα έχει και όλα τα φόντα για να διακριθεί. Σιγά σιγά, θα ήθελα να δω και άλλες ομάδες να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς αυτό ανεβάζει το επίπεδο τόσο των αθλητριών όσο και του πρωταθλήματός μας γενικότερα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια