Κόβουν το μπάσκετ σε παίκτες της περυσινής ομάδας του Κύδωνα Χανίων

Θέμα έχει δημιουργηθεί με τους παίκτες της περυσινής ομάδας του Κύδωνα Χανίων, οι οποίοι έχουν εκφράσει την άρνησή τους να παίξουν φέτος με την ομάδα, λόγω της αποχώρησης της Διοικούσας επιτροπής, πριν από 1,5 μήνα.

Οι παίκτες που έπαιξαν πέρυσι με τον Κύδωνα στη Γ' Εθνική είχαν εκφράσει την επιθυμία να ακολουθήσουν την Επιτροπή μπάσκετ, οι άνθρωποι της οποίας ίδρυσαν πριν από λίγες εβδομάδες τον ΑΟΚ Χανιά. Για να συμβεί αυτό, απαιτούνταν η συναίνεση της διοίκησης του Κύδωνα Χανίων, διότι, διαφορετικά, η όποια πρωτοβουλία θα ήταν παράτυπη και εκπρόθεσμη.

Οι διοικούντες του Κύδωνα Χανίων, μολονότι συναίνεσαν όπως και όλα τα σωματεία της Κρήτης (για το καλό του κρητικού μπάσκετ) να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ ο ΑΟΚ Χανιά (εξ ου και η νέα κλήρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 17/10 στο Ηράκλειο), δεν έδειξαν, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι ίδιοι οι παίκτες, την ίδια διαλλακτικότητα σε σχέση με τα δελτία τους.

Κοινώς, οι παίκτες της περυσινής ομάδας παραμένουν παίκτες του Κύδωνα, χωρίς ωστόσο να θέλουν να αγωνιστούν με αυτόν, αλλά και χωρίς να τους δίδεται η δυνατότητα να φύγουν από αυτόν. Τη στιγμή δηλαδή που μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό αλλά και σοβαρό, ωστόσο την ουσία αποτυπώνουν οι ίδιοι οι παίκτες του Κύδωνα, όπως ο Ζαφείρης Υφανόπουλος στο Facebook:

«Μας κόβουν το άθλημα που αγαπάμε! Έχω παίξει σε τόσες ομάδες! Δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα! Ήρθα μόνος μου χωρίς αμοιβές και τα σχετικά στα Χανιά και στα 28 μου , δεν ανέχομαι τέτοια αντιμετώπιση!»

Την ίδια άποψη εκφράζουν όλοι (σχεδόν) οι παίκτες της περυσινής ομάδας, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει και οι γονείς των παιδιών που βλέπουν ότι εκείνα δεν μπορούν να παίξουν μπάσκετ, παίρνοντας τα δελτία τους (με συναίνεση φυσικά του Κύδωνα), από τον ιστορικό σύλλογο των Χανίων.


Κι όλα αυτά (το ξαναλέμε) στο πλαίσιο και στις αρχές του ερασιτεχνικού αθλητισμού... Λογικά, θα υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος και από τον επίσημο Κύδωνα...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια