Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα για το Basketball Champions League

Το Basketball Champions League έχει αρχίσει με τους προκριματικούς, αλλά τώρα αποκτά και ελληνικό ενδιαφέρον. Η κανονική περίοδος αρχίζει και τρεις ελληνικές ομάδες αρχίζουν τη δική τους πορεία. ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ έχουν τη δική τους πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. ΑΕΚ και Άρης δίνουν τον πρώτο τους αγώνα στις 18 Οκτωβρίου, ενώ ο ΠΑΟΚ μία μέρα αργότερα.

Το τζάμπολ της ΑΕΚ θα γίνει στο ΟΑΚΑ, στις 19.00 και θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Τσολνόκι. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Ο Άρης κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο εκτός έδρας και αυτός την Τρίτη 18 Οκτωρίου. Στη Σλοβενία θα αναμετρηθεί με την Έλιος Σανς Ντόμζαλε. Τζάμπολ στις 21.00. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από τα κανάλια NovaSports.

Εκτός έδρας θα αγωνιστεί και ο ΠΑΟΚ. Ταξιδεύει στην Πολωνία, όπου θα συναντίσει τη Ρόσα Ράντομ. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 19.30. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από τα κανάλια NovaSports.

Οι αγώνες και των τριών ελληνικών ομάδων θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το LiveBasketball.Tv.

Οι Όμιλοι

Α’ Όμιλος:Φράπορτ Σκαϊλάινερς (Γερμανία), Ιρόνι Ναχαρίγια (Ισραήλ), Άρης (Ελλάδα), Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Έλιος Σανς Ντόμζαλε (Σλοβενία), Μπάνβιτ (Τουρκία), Μονακό (Γαλλία)

Β’ Όμιλος:Ουμάνα Ρέγερ Βενέτσια (Ιταλία), Οραντέα (Ρουμανία), Αουτοντόρ Σάρατοφ (Ρωσία), Κατάγια Μπάσκετ (Φινλανδία), Μακάμπι Ραντ Μεντια (Ισραήλ), Χίμικ (Ουκρανία), Πινάρ Καρσίγιακα (Τουρκία), Λε Μαν (Γαλλία)

Γ’ Όμιλος:EWEΜπάσκετς Όλντενμπουργκ (Γερμανία), Βαρέζε (Ιταλία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Μουράτμπεϊ Ούσακ Σπορτίφ (Τουρκία), Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία), Ρόζα Ράντομ (Πολωνία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Βέντσπιλς (Λετονία)

Δ’ Όμιλος: Σίντιγκας Αβελίνο (Ιταλία), Γιουβέντους Ουτένα (Λιθουανία), Ιμπεροστάρ Τενερίφε (Ισπανία), Μόρναρ (Μαυροβούνιο), Τελενέτ Οστάνδη (Βέλγιο), Τσιμπόνα (Κροατία), Στρασμπούργκ (Γαλλία), Μέγκα Λεκς (Σερβία)

Ε’ Όμιλος:Μπεσίκτας (Τουρκία), Ρίσεν Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία), Τσολνόκι Ολάι (Ουγγαρία), Ντιναμό Σάσαρι (Ιταλία), Στέλμετ Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία), ΑΕΚ (Ελλάδα), Παρτιζάν (Σερβία), Πρόξιμους Σπίρου Σαρλερουά (Βέλγιο)

Σύστημα Διεξαγωγής

Οι 40 ομάδες έχουν χωριστεί σε πέντε ομίλους των οχτώ. Σε κάθε όμιλο παίζουν όλοι με όλους, εντός και εκτός (roundrobin). Στα playoffsπροκρίνονται 24 ομάδες: Οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες από αυτές που βρέθηκαν στην πέμπτη θέση. Οι ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτερες δεύτερες, θα αγωνιστούν απευθείας στη Β’ Φάση των playoffs. Οι άλλες 16 ομάδες σχηματίζουν οχτώ ζευγάρια και αγωνίζονται εντός και εκτός έδρας. Οι νικήτριες θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες που είχαν περάσει απευθείας στη Β’ Φάση των playoffs. Από τη διαδικασία των playoffs  θα προκύψουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο FinalFour, το οποίο θα διεξαχθεί 28-30 Απριλίου.

Δείτε εδώ το σύστημα διεξαγωγής με μια ματιά:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια