Κουλακιώτης-Μακρής «Οι Ακαδημίες κοριτσιών του Αρη είναι από τις καλύτερες, στόχος μας το πρωτάθλημα»

Ο Βαγγέλης Κουλακιώτης και ο Κωνσταντίνος Μακρής, οι άνθρωποι που επιφορτίστηκαν με το να επαναφέρουν την ομάδα κορασίδων του Αρη στην κορυφή, μίλησαν στο All About ARIS για τα πλάνα τους εν όψει της νέας σεζόν και για του υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες.

-Σε λίγες ημέρες ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα. Είστε ικανοποιημένοι από τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και πόσο καιρό θα χρειαστείτε να φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο;

Β.Κ.:

«Ακόμα δεν είμαι ικανοποιημένος από τον βαθμό ετοιμότητας, αλλά επειδή το πρωτάθλημα είναι ιδιόμορφο σε σχέση με την δυναμική που θα αναπτυχθεί στις πρώτες αγωνιστικές, το πλάνο το προπονητικό είναι να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στις αρχές του επόμενου έτους, για ν’ αντιμετωπίσουμε την ομάδα του τελικού, που κατά 99,9% θα είναι η ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. Εκεί θέλω την ομάδα να είναι απόλυτα έτοιμη.

Αυτή την στιγμή δουλεύουμε κάποια πράγματα όσον αφορά την ομαδική τακτική και περισσότερο προσπαθώ να δώσω ό,τι περισσότερο γίνεται, και εγώ και ο κόουτς Μακρής, αναφορικά με την ατομική τακτική, που είναι το σημαντικότερο κομμάτι για κάθε μπασκετμπολίστα. Πιστεύω με την βοήθεια του κόουτς Μακρή και του γυμναστή καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, θα έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο απόλυτης ετοιμότητας, στις αρχές του νέου έτους».

-Είστε ευχαριστημένοι από το υλικό που έχετε;

Β.Κ.:

«Σκοπός ήταν ν’ αποκτηθούν κάποιες παίκτριες. Είχαμε ένα ρόστερ το οποίο σχεδιάσαμε μαζί με τον κόουτς από την αρχή. Κάναμε κάποιες επαφές, ορισμένες παίκτριες ήρθαν, άλλες όχι. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι. Το θετικό είναι ότι, τα περισσότερα κορίτσια που ήταν πέρυσι στην ομάδα και ηλικιακά ήταν κορασίδες, έμειναν. Ένα μεγάλο κομμάτι, όσον αφορά τους στόχους που θέσαμε ως τεχνικό δίδυμο, είναι να προσπαθήσουμε να δυναμώσουμε την ομάδα με κορίτσια που είναι μικρά σε ηλικία και ταυτόχρονα ταλαντούχα. Οι δύο μικρές που αποκτήθηκαν, η Κυρπιζλίδου και η Καρβουνιάδου είναι γεννημένες το 2004. Έχουν να παίξουν τρία χρόνια, τουλάχιστον, στις κορασίδες. Αυτό υποδηλώνει πάρα πολλά και μακάρι του χρόνου να μπούνε στην ομάδα αντίστοιχα κορίτσια».

-Πέρυσι η ομάδα έφτασε μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος. Στόχος φέτος είναι η κατάκτηση;

Β.Κ.:

«Ναι! Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και μπορούμε να το κατακτήσουμε».

-Είσαι από πέρυσι στην ομάδα. Ποιες διαφορές υπάρχουν φέτος συγκριτικά με την περσινή χρονιά;

Κ.Μ.:

«Η βασική αλλαγή με πέρυσι είναι ότι, πλέον, όλα τα τμήματα από τις Ακαδημίες μέχρι και την γυναικεία ομάδα, είναι αλληλένδετα. Μπορεί, δηλαδή ο κόουτς της γυναικείας ομάδας να βλέπει τα παιδιά που έχουμε στις Ακαδημίες και να έχει άποψη. Εκεί κυρίως βλέπω εγώ την διαφορά με πέρυσι και θεωρώ πως αυτό θα είναι και το «κλειδί» για την επιτυχία μας. Να κατακτήσουμε δηλαδή το πρωτάθλημα, αρχικά, και στην συνέχεια γιατί όχι και το πανελλήνιο».

-Είστε ένα δίδυμο που συνδυάζει εμπειρία και νεανικό ενθουσιασμό. Πως είναι η μεταξύ σας συνεργασία;

Κ.Μ.:

«Εγώ τον κόουτς Κουλακιώτη τον είχα προπονητή στο παρελθόν. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, με ξέρει και ως παίκτη και ως προπονητή από την θητεία μου στην Α.Ε. Πυλαίας. Η συνεργασία μας είναι άψογη».

Β.Κ.:

«Τον Κώστα τον ξέρω από μικρό παιδί. Τον γνωρίζω και σαν χαρακτήρα και σαν παίκτη και σαν προπονητή. Έχουμε άψογη συνεργασία, δεν υπάρχει κάτι κρυφό μεταξύ μας. Οτιδήποτε σκέφτομαι του το λέω και αντιστρόφως. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας, δουλεύει κάποια κομμάτια στην προπόνηση που του λέω, βάζει την δική του πινελιά όσον αφορά τον τρόπο προπόνησης, συζητάμε συνέχεια για το πώς θα βελτιώσουμε τα πράγματα. Η συνεργασία μας είναι άψογη και έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί.

Σε αυτό το σημείο να πω ότι, το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα τμήματα. Υπάρχει μια συνεργασία προπονητική από το γυναικείο μέχρι τις Ακαδημίες, ανταλλαγή απόψεων, συνεχής επικοινωνία για το πώς θα προσφέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα στα κορίτσια. Πιστεύω πως όλο αυτό θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα».

-Είναι μια επιβράβευση για την δουλειά σας να βλέπετε τις αθλήτριές σας να προωθούνται και να πλαισιώνουν την γυναικεία ομάδα;

Β.Κ.:

«Σίγουρα και αυτό φαίνεται και από την παρουσία των κοριτσιών στις Εθνικές ομάδες. Από κάτω οι μικρές που έρχονται, πιστεύω θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο».

-Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας;

Β.Κ.:

«Ένα βασικό πρόβλημα είναι το γηπεδικό. Δεν υπάρχει κάποια σταθερότητα σε αυτό το κομμάτι. Λόγω Δ.Ε.Θ. φιλοξενούνται κάποιες εκδηλώσεις στο Παλέ και αναγκαζόμαστε να μετακινηθούμε, με αποτέλεσμα να διαφοροποιείται όλο το πρόγραμμα. Όλο αυτό μεταβιβάζει την πίεση προς τα κάτω. Αν υπήρχε μια εναλλακτική λύση στο γηπεδικό, πιστεύω  θα ήμασταν πάρα πολύ καλά».

Κ.Μ.:

«Στην ουσία το γηπεδικό είναι το μόνο πρόβλημα. Ευτυχώς που υπάρχει και ο κος Πανταζής (σ.σ ο γενικός αρχηγός του γυναικείου μπάσκετ) και «τρέχει» όλα αυτά τα ζητήματα».

-Είσαι υπεύθυνος στην Ακαδημία κοριτσιών. Περίγραψέ μας λίγο τον ρόλο σου εκεί:

«Ήταν ένα εγχείρημα που αρχίσαμε από πέρυσι μαζί με τον Άγγελο τον Πανταζή και τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνει να εργάζομαι σ’ ένα Σύλλογο με την ιστορία του ΑΡΗ. Στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, γιατί τα γυναικεία τμήματα των Ακαδημιών δεν τύγχαναν της απαραίτητης προσοχής, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να σταματήσουν, κάποια να φύγουν σε άλλες ομάδες. Στη δεύτερη χρονιά διορθώσαμε τα λάθη κι έχουμε πλέον ένα πλάνο πενταετίας, έτσι ώστε το κομμάτι των Ακαδημιών να πλαισιώνει τα τμήματα των κορασίδων και των νεανίδων και μεταγενέστερα την γυναικεία ομάδα. Να φτάσουμε σ’ ένα σημείο μετά από πέντε χρόνια και να λέμε ότι έχουμε τα δικά μας παιδιά και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνουμε δέκα μεταγραφές. Να στηρίζεται δηλαδή η ομάδα στις δικές τις βάσεις».

-Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε προς τους γονείς που σκέφτονται να γράψουν τα παιδιά τους στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου:

Β.Κ.:

«Αυτό που θέλω να πω στου γονείς είναι ότι, η Ακαδημία του Αρη είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν αυτή την στιγμή, όσον αφορά τον γυναικείο χώρο. Οι προπονητές που είμαστε εδώ είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε πάρα πολύ το αντικείμενο, έχουμε πάρα πολλές γνώσεις και μπορούμε να δώσουμε πάρα πολλά εφόδια στα παιδιά. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Έχουν ακουστεί πολλά για τον χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Το θέμα είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που δίνει πάρα πολλά εφόδια στα παιδιά και πνευματικά και σωματικά. Δεν υπάρχει άθλημα που να δημιουργεί τέτοιες συνθήκες, για να βελτιώσει ένα παιδί την σωματική και την πνευματική του υγεία. Πρέπει να είναι αρκετά εύστροφο για να λειτουργήσει. Θέλουμε να προτρέψουμε τους γονείς να έρθουν χωρίς φόβο στην ομάδα, αν υπάρχουν ενδοιασμοί μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να τους εξηγήσουμε το όλο εγχείρημα και ν’ αποφασίσουν στο τέλος αν θα μείνουν ή όχι.

Εγώ προσωπικά θέλω τα παιδιά να μπούνε σε μια διαδικασία να νιώσουν χαρά γι’ αυτό που κάνουν και ικανοποίηση από αυτά που θα μάθουν. Από εκεί κι έπειτα, ο πρωταθλητισμός είναι ένα κομμάτι συνυφασμένο με το όνομα του Αρη, αλλά προσωπικά δεν θέλω να είναι πρωτεύον όσον αφορά τις Ακαδημίες. Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν και ν’ αναπτυχθούν σωστά».

Ολοκληρώνοντας, ο κόουτς Κουλακιώτης σημείωσε:


«Θέλω να ευχαριστήσω τον Άγγελο τον Πανταζή για την επιλογή και για τα όσα προσφέρει στον Σύλλογο και από οικονομικής πλευράς και σαν φυσική παρουσία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια