Ο Νίκος Δουβής, νέος γενικός αρχηγός στην ΧΑΝΘ-Οι πρώτες του δηλώσεις

Μια σημαντική μορφή του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Δουβής αναλαμβάνει την θέση του γενικού αρχηγού των τμημάτων μπάσκετ της ΧΑΝΘ. Ο Νίκος Δουβής γεννήθηκε το 1956 και σε νεαρή ηλικία ξεχώρισε για τις επιδόσεις του στο άθλημα.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στον Μελιτέα στον οποίο αγωνίσθηκε μέχρι τα 19 του χρόνια πρωταγωνιστώντας σε όλες τις κατηγορίες(παιδικό, εφηβικό, αντρικό).

Οι εξαιρετικές του επιδόσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Ηρακλή στον οποίο πήρε μεταγραφή το 1974. Με τους «κυανόλευκους» ο Νίκος Δουβής αγωνίσθηκε για 12 χρόνια( μέχρι και το 1986) ενώ στην συνέχεια έκανε-πάλι στον Ηρακλή- και τα πρώτα του βήματα ως προπονητής αναλαμβάνοντας τμήματα υποδομής(παιδικό-εφηβικό) του συλλόγου. Θήτευσε ως βοηθός στον πάγκο του Ηρακλή επί σειρά ετών δίπλα στον Θόδωρο Ροδόπουλο, τον Στιβ Γιατζόγλου, τον Τζόνι Νιούμαν κ.α.

Τα επόμενα χρόνια του ανατέθηκε ο ρόλος του μάνατζερ τον οποίο υπηρέτησε πιστά μέχρι το 2011. Έζησε εκ των έσω μεγάλες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του Ηρακλή κατά τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 και συνεργάσθηκε με κορυφαίους παίκτες και προπονητές.

«Είμαι χαρούμενος που τώρα θα συνεργαστώ με την ΧΑΝΘ. Στις αλάνες της μεγαλώσαμε παίζοντας με φίλους μας όπως και πάρα πολλά παιδιά της γενιάς μου. Ξέρω πολύ καλά πως έρχομαι σε ένα ιστορικό σωματείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Θεσσαλονίκη  και για το Ελληνικό μπάσκετ», δήλωσε ο Νίκος Δούβης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια