Κοκκινόπουλος: «Δεν το σκέφτηκα πολύ να πάω στην Κομοτηνή»

Την ευκαιρία να μιλήσει στο ThrakiSportS για τη συνεργασία του με την ΑΕ Κομοτηνής και για το πως βρέθηκε στην πόλη της Θράκης είχε ο νέος προπονητής της ομάδας Σωτήρης Κοκκινόπουλος.

Με αφορμή ένα μεταπτυχιακό που έχει στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής και που προσπαθεί όπως μας είπε να τελειώσει από το 2012, ο νέος προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής δεν σκέφτηκε καθόλου να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να έρθει στη Θράκη. Άλλωστε είχε συμφωνήσει να είναι ο προπονητής της ομάδας που θα δημιουργούνταν από τη συνένωση ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής, όμως η μοίρα τα έφερα έτσι στο να βρίσκεται τελικά στον πάγκο της Αθλητικής Ένωσης.

Κόουτς, πιο είναι το κλίμα που έχει συναντήσει στην ΑΕ Κομοτηνής και γενικότερα στην πόλη;

Είμαι στην πόλη λίγες μέρες. Είναι οι πρώτες εβδομάδες προπονήσεων αυτή. Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Από την πρώτη στιγμή που έκλεισε η συμφωνία με την ΑΕ Κομοτηνής οι επικοινωνίες μας είναι καθημερινές. Εγώ ήρθα κάποιες φορές εδώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά γενικά υπήρχαν καθημερινές επικοινωνίες και με τον Σωφρόνη Παπουή και με τον Βασίλη Στοάκη. Τα παιδιά τρέχουν την ομάδα καθημερινά, ξοδεύουν πολύ χρόνο από την προσωπική τους ζωή και αυτό εμένα με κάνει πολύ αισιόδοξο, γιατί σπανίζει πλέον αυτό το φαινόμενο. Εγώ που έρχομαι από τη Θεσσαλονίκη, είμαι εδώ και 19 χρόνια προπονητής σε όλες τις ηλικίες, μία τέτοια κατάσταση έχω να τη ζήσω πάνω από 10 χρόνια. Δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι τρέχουν όλη τη μέρα και ασχολούνται με την ομάδα.

Πόσο δύσκολη είναι η απόφαση για έναν προπονητή να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να έρθει στην Κομοτηνή ή και στη Θράκη γενικότερα, βλέποντας και το πόσο δύσκολα αφήνουν οι παίκτες την Θεσσαλονίκη για να έρθουν στην Κομοτηνή.

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές ομάδες μεν, αλλά εδώ και κάποια χρόνια το ενδιαφέρον των παραγόντων έχει ατονίσει. Αυτό σημαίνει και μεγάλα οικονομικά προβλήματα και ελλιπής οργάνωση. Παρόλο που η δεξαμενή παικτών παραμένει μεγάλη, οι συνθήκες για να δουλέψεις σε μία ομάδα δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει πλέον δέλεαρ. Εγώ είμαι Θεσσαλονικιός, έχω δουλέψει σε ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά η φετινή συζήτηση και συνεργασία με την ΑΕ Κομοτηνής, σε συνδυασμό με κάποιες δικές μου ακαδημαϊκές υποχρεώσεις εδώ στο πανεπιστήμιο, δεν με έκαναν να σκεφτώ πάρα πολύ. Δεν ήρθα ποτέ σε δίλημμα ότι αφήνω την πόλη μου. Η δουλειά είναι δουλειά και η δουλειά είναι παντού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί προπονητές από τη Θεσσαλονίκη φέτος, εξαιτίας του γεγονότος που ανέφερα, έψαξαν να βρουν δουλειές έξω από την πόλη τους, είτε στην Αθήνα, είτε στην Πάτρα. Υπάρχουν πλέον προπονητές από τη Θεσσαλονίκη που φεύγουν μόνο για επαγγελματικούς λόγους και δουλεύουν σε ομάδες εκτός Θεσσαλονίκης.

Πέρσι η ΑΕ Κομοτηνής ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του ομίλου. Μπόρεσε και σώθηκε αρκετά νωρίς και στα περισσότερα παιχνίδια έπαιξε επιθετικό μπάσκετ. Τι ομάδα θα δούμε φέτος.

Οι δικές μου εικόνες από πέρσι έχουν να κάνουν με DVD που είδα. Η αλήθεια είναι ότι πέρσι επειδή δεν δούλευα στο επίπεδο της Γ΄ Εθνικής, γιατί πέρσι ήμουν στα εφηβικά και παιδικά τμήματα του Μαντουλίδη, καθώς και στη σχολική ομάδα. Παρακολουθούσα τα πρωταθλήματα, αλλά όχι από τόσο κοντά. Βλέποντας τα DVD λοιπόν υπήρχε μία διαφορετική εικόνα στην αρχή και στο τελείωμα. Οι ομάδα έπαιξε κάποια παιχνίδια πολύ καλά στην αρχή, πήρε τις νίκες που ήθελε, αλλά όταν εξασφαλίστηκε η παραμονή η εικόνα άλλαξε και ενώ κατά τη γνώμη μου η ομάδα θα μπορούσε να τερματίσει πιο ψηλά, τελικά τερμάτισε όγδοη. Όσον αφορά τη φετινή προσπάθεια, έχει η ομάδα ένα κορμό που στηρίχθηκε από πέρσι και συνεχίζει να υπάρχει, με καλούς και ποιοτικούς παίκτες και σε ηλικία πάρα πολύ καλή για μπάσκετ, 21-22 ετών, φοιτητές ή μεταπτυχιακοί φοιτητές και μετά από δική μου εισήγηση και με πολύ μεγάλη βοήθεια από τη διοίκηση τελείωσαν κάποιες μεταγραφές πολύ σημαντικές, οι οποίες αποτελούν για την ομάδα πολύ ποιοτικές προσθήκες σε όλες τις θέσεις. Έχω μιλήσει από τον Ιούνιο με τους παίκτες που έμειναν στην ομάδα και τους έχω εξηγήσει τι θέλω από αυτούς. Το ίδιο έκανα και με τους νέους παίκτες. Για μένα το μυστικό και το σημαντικό στοιχείο που πρέπει να βάλουμε είναι ο καθορισμός των ρόλων των παικτών μέσα στην ομάδα, σε συνδυασμό με την τακτική που θα έχει η ομάδα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στην επίθεση και στην άμυνα.

Στόχους μπορούμε να θέσουμε ή είναι ακόμα νωρίς;

Ο στόχος είναι η ομάδα να παίξει όμορφο μπάσκετ, το οποίο θα είναι ωραίο σαν εικόνα για τον κόσμο. Θέλουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο και να αγκαλιάσει την προσπάθεια της ομάδας, να δει αυτό που θα του παρουσιάσουμε και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό που θα δει θα του αρέσει.

Κατά την περσινή περίοδο ο κόσμος αποτέλεσε τον έκτο παίκτη για την ομάδα, γεμίζοντας το κλειστό. Φέτος τον θέλετε περισσότερο κοντά σας;

Το ίδιο και περισσότερο. Ήδη γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες από τη διοίκηση με συγκεκριμένους καθορισμούς ρόλων. Δηλαδή ο Βασίλης ο Στοάκης είναι ο team manager της ομάδας. Υπάρχει ο Μανώλης ο Δαφτσής που είναι υπεύθυνος για το marketing. Συνεργάζονται εξαιρετικά και οι δύο και ο στόχος είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας, κάτι το οποίο θα είναι πολύ καλό και για την πόλη την ίδια. Οι πόλεις της επαρχίας πρέπει να έχουν μία διαφορετική συσπείρωση. Είναι πολύ σημαντικό στα εντός έδρας παιχνίδια να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο δίπλα μας, που θα βοηθάει την προσπάθεια της ομάδας.

Το ότι υπάρχουν στην Κομοτηνή δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία είναι καλό και ανταγωνιστικό για εσάς ή είναι κακό;


Για εμένα που θυμάμαι την Κομοτηνή από παλιά στο κομμάτι του μπάσκετ, μπορούσε να συντηρήσει μία ομάδα στην Α2. Ο ΓΑΣ δηλαδή στη δεκαετία του ’90 είχε πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα στην Α2. Αλλά ταυτόχρονα αν θυμάμαι καλά είχε και δύο ομάδες στη Γ΄ Εθνική. Το να υπάρχουν αρκετές ομάδες στην πόλη είναι καλό. Από την άλλη το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε μία ομάδα δυνατή στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα αυτό για να γίνει θα πρέπει να γίνουν και κάποια άλλα πράγματα. Έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια φέτος, αλλά τελικά δεν είχε αποτέλεσμα. Πορευόμαστε αυτή τη στιγμή όπως είμαστε και καλό θα είναι και η ομάδα του ΓΑΣ να είναι και αυτή ανταγωνιστική. Θα είναι καλό και για την ποιότητα του πρωταθλήματος και για τη δική μας την ομάδα. Είναι καλό όλες οι ομάδες που ανήκουν στον όμιλο να είναι ανταγωνιστικές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια