Κρητικού: «Ήρθε η ώρα να αναλάβω ένα άλλο ρόλο»

Μια ζωή, μια ομάδα, μια οικογένεια. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι τα χαρακτηριστικά που θα έβαζε η Δήμητρα Κρητικού δίπλα στις λέξεις Νίκη Λευκάδας.

Βρίσκεται στο σύλλογο από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του, έχει ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές, ευχάριστες και δυσάρεστες. «Ματώνοντας» τη φανέλα και δίνοντας τα πάντα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ενσάρκωσε στο μέγιστο βαθμό τις επιθυμίες και τα όνειρα του συλλόγου. 

Η μέχρι πρότινος αρχηγός της Νίκης Λευκάδας το φετινό καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αφήσει στην άκρη τα αγωνιστικά της παπούτσια και να κάτσει στον πάγκο της ομάδας ως μέλος του staff του γυναικείου τμήματος και σαν team manager θα συνεχίσει να είναι παρούσα και να εμπνέει τα νέα κορίτσια και να συμβάλει με την εμπειρία και τη γνώση της στη συνέχεια της πορεία του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία, όπου πέρυσι ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Η Δήμητρα Κρητικού μίλησε στο agapotobasket.gr για αυτή την απόφαση της, για τη στιγμές που έχει ζήσει στην ομάδα, για τον αθλητισμό στην επαρχία αλλά και το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ.

Από τα παρκέ στους πάγκους. Πως πήρες αυτή την απόφαση;

Μετά από χρόνια αφοσίωσης στην ομάδα και προσφέροντας τα μέγιστα, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αναλάβω ένα άλλο ρόλο, εξίσου σημαντικό, αυτόν του ενδιάμεσου μεταξύ της διοίκησης και της ομάδας.

Τι είναι αυτό που θες να δώσεις στα νέα κορίτσια της ομάδας από το νέο σου πόστο;

Όντας αθλήτρια στην ίδια ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια κατανοώ το άγχος τους, τους προβληματισμούς και παράλληλα μπορώ να τους μεταφέρω τις εμπειρίες μου και την πίστη ότι αν δουλέψουν σκληρά μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Είσαι στην ομάδα από την πρώτη της μέρα και έφτασες μαζί της μέχρι τη μεγάλη κατηγορία και εκεί την αφήνεις κιόλας. Ποιες είναι οι στιγμές εκείνες που έχουν χαραχθεί πιο έντονες στο μυαλό σου όλα αυτά τα χρόνια;

Οι στιγμές της ανόδου στη Α2 με καλάθι στην εκπνοή του αγώνα στα μπαράζ ανόδου με τον Ιπποκράτη Κω και η αήττητη χρονιά στην Α2 και η άνοδος στην Α1.

Ποιο είναι το σπουδαιότερο πράγμα που σου έχει δώσει το μπάσκετ και κατ επέκταση ο αθλητισμός;

Πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα, κοινωνικότητα, υγιή ανταγωνισμό, πίστη, αντοχή στις δυσκολίες και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων στις καλές και κακές στιγμές.

Αθλητισμός και επαρχία: Ποια είναι τα συν και τα πλην.

Η επαρχία δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Όλα τα παιδιά πλέον σπουδάζουν και έρχονται πίσω με γνώσεις, διάθεση να προσφέρουν και φιλοδοξίες. Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι εξίσου καλή με των μεγάλων πόλεων. Στα πλην της επαρχίας είναι ότι οι κατά τόπους ενώσεις δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη ρου γυναικείου μπάσκετ με αποτέλεσμα τα τοπικά πρωταθλήματα να είναι υποβαθμισμένα και να λείπουν οι εμπειρίες των πολλών αγώνων από τις αθλήτριες. 

Ποιο λόγο και κίνητρο θα έδινες σε μια κοπέλα που ασχολείται με το μπάσκετ να επιλέξει μια ομάδα που έχει έδρα στην επαρχία;

Οι ομάδες στην επαρχία λειτουργούν πιο οικογενειακά, η διοίκηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τις αθλήτριες και αν έχεις διάθεση για δουλειά μπορείς να αφοσιωθείς απερίσπαστα στην  ατομική σου βελτίωση.

Πως βλέπεις το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ;

Ενώ η είσοδος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα πέρυσι έφερε την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο κυρίως οικονομικά, όσον αφορά τηλεοπτικές μεταδόσεις, χορηγούς, κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά.

Τι άλλο υπάρχει για τη Δήμητρα Κρητικού πέρα από το μπάσκετ;

Ο αθλητισμός δεν σταματάει με το μπάσκετ. Θα ασχοληθώ με το ταε κβο ντο, την άλλη μεγάλη μου αγάπη.

Στο κλείσιμο θα ήθελα από σένα μια ευχή-προτροπή για το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ.


Να γίνει το ελληνικό πρωτάθλημα αντάξιο των ξένων ισχυρών πρωταθλημάτων και να αποκτήσει το σεβασμό που του αξίζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια