Αγγελος Πανταζής: «Στόχος η καθιέρωση των γυναικών του Αρη στην Α1»

Ο γενικός αρχηγός του γυναικείου τμήματος του Αρη, Άγγελος Πανταζής, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να καθιερωθεί η γυναικεία ομάδα στην Α1 και στην δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, για να υπάρχει παραγωγή αθλητριών που θα πλαισιώσουν μεταγενέστερα την πρώτη ομάδα. Διαβάστε τι είπε στο http://www.allaboutaris.com/ :

-Αρχικά ένα σχόλιο για την σεζόν που μας πέρασε και ένα γι’ αυτήν που βρίσκεται προ των πυλών:

«Η χρονιά που πέρασε, σε ότι αφορά το γυναικείο μπάσκετ, ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Ξεκινώντας από τα χαμηλότερα τμήματα, στα οποία δίνουμε σημασία, δημιουργήθηκε η Ακαδημία των κοριτσιών, οι κορασίδες μας φτάσανε στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, οι νεάνιδές μας κατέκτησαν την 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και η γυναικεία ομάδα ανέβηκε στην Α1, μετά από μία πάρα πολύ καλή πορεία με 21 νίκες και μία ήττα. Αυτό που ήταν το πιο αισιόδοξο βέβαια και είναι αυτό και το οποίο  θέλουμε να εφαρμόσουμε, είναι να έχουν συνέχεια τα τμήματα. Να βγάζει δηλαδή ο Αρης παιδιά, τα οποία θα προωθούνται από τα τμήματα υποδομής στην γυναικεία ομάδα, ώστε να φτάσει σ’ ένα βάθος χρόνου να μπορεί να πλαισιώνεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό από δικά του παιδιά.

Για την φετινή χρονιά να πω αρχικά ότι ήταν συνειδητή απόφαση, από την στιγμή που υπήρξε τέτοια πορεία, να παίξει η ομάδα στην Α1. Σε όποιο άθλημα παίζει ο Αρης πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία. Δεν είναι εύκολο, αλλά αποφασίσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου, σε συνεννόηση και με τον Ερασιτέχνη, να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα και στην Α1. Στόχος για την γυναικεία ομάδα είναι η καθιέρωση στην Α1. Οι νεάνιδες και οι κορασίδες μας συνεχίζουν να κάνουν πρωταθλητισμό και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να βγάζουμε παιδιά με την καλή οργάνωση των Ακαδημιών. Όλο αυτό για να πετύχει όμως, σημαίνει ότι πρέπει και τεχνοκρατικά αυτά τα τμήματα να λειτουργήσουν, οπότε αυτό είναι και ένα πολύ μεγάλο στοίχημα θα έλεγα για εμάς που εμπλεκόμαστε και είναι η 4η χρονιά μας στο γυναικείο».

-Πως λειτουργούν οι Ακαδημίες και ποιος ο δικός σας ρόλος σε όλη αυτή την προσπάθεια;

«Η Ακαδημία λειτουργεί όπως όλες οι υπόλοιπες. Να μαθαίνουμε μπάσκετ δηλαδή στα παιδιά. Θέλουμε να ακούγεται ότι γίνεται δουλειά, ότι τα παιδιά που έρχονται στον ΑΡΗ βελτιώνονται, μαθαίνουν πράγματα και τουλάχιστον εμείς οργανωτικά μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των γονιών, των παιδιών, αλλά και των αθλητριών όσο ανεβαίνουμε επίπεδο. Το βασικό που θέλουμε είναι να είναι αλληλένδετα τα τμήματα. Το εφαρμόσαμε πέρυσι για πρώτη φορά, φέτος προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία αλληλουχία στους ανθρώπους που ασχολούνται. Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών δηλαδή, ο κ. Μακρής είναι και βοηθός στις κορασίδες, οπότε υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τμημάτων. Ο υπεύθυνος των κορασίδων, ο κ. Κουλακιώτης, που είναι βοηθός και στις νεάνιδες, έχει άμεση συνεργασία με τον κ. Ατακτίδη που είναι στην γυναικεία ομάδα. Αυτό συμβαίνει για να υπάρχει άποψη για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο γυναικείο μπάσκετ του Αρη».

-Στην γυναικεία ομάδα πέρυσι αγωνίστηκαν αρκετά νεαρά κορίτσια, τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν και φέτος στην Α1:

«Ο Αρης όφειλε να το κάνει αυτό, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει δύο πανελλήνια στις κορασίδες. Είναι ένα τμήμα που φέρνει τρόπαια και είναι μια επιβράβευση για τον Σύλλογο. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο, δείχνει πως κάτι γίνεται. Σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ολοκληρωμένες παίκτριες, είναι παιδιά ταλαντούχα που τώρα μαθαίνουν τα βασικά του μπάσκετ. Όταν φτάσουν αυτά τα παιδιά να είναι ολοκληρωμένες παίκτριες, θα πρέπει κι εμείς να τις έχουμε μέσα στην ομάδα».

-Εκτός από νεαρές ταλαντούχες παίκτριες, το γυναικείο τμήμα διαθέτει και νέους ελπιδοφόρους προπονητές με όρεξη, διάθεση και ικανότητα. Η… μίξη αυτών των δύο στοιχείων τι αποτέλεσμα θα έχει;

«Εγώ θεωρώ πως, ως βασικό στοιχείο θα πρέπει να έχουν την δίψα να επιτύχουνε. Αυτό το διέκρινα και στον κόουτς τον Ατακτίδη και στο κόουτς τον Μακρή που συνεργαζόμαστε από πέρυσι και στον Βαγγέλη τον Κουλακιώτη που ήταν στο βασικό προπονητικό τιμ, όταν πριν από δύο χρόνια οι κορασίδες κατέκτησαν το πανελλήνιο. Στο χέρι μας είναι αυτά τα παιδιά να τα βελτιώνουμε και τεχνικά και να πάρουμε και το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει ταύτιση απόψεων με την τεχνική ηγεσία. Λίγο τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουνε, λίγο αυτό που θέλουμε να πετύχουμε μας οδήγησαν να εφαρμόσουμε αυτό το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Πέρυσι μας βγήκε, φέτος ελπίζουμε ότι θα επιτύχει, γιατί αυτό είναι το μέλλον του Αρη. Ο Αρης ήταν και πριν από 4 χρόνια στην Α1, επέλεξε ένα πολύ υψηλό μπάτζετ και δεν του βγήκε. Δεν λέμε φέτος πως τα έξοδα είναι μικρά. Τα έξοδα είναι μεγάλα, έχουν έρθει δύο καλές και έμπειρες παίκτριες που έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη, έχουμε μία πολύ καλή «φουρνιά» με τις αδελφές Τσινέκε, την Σοφία την Αντωνιάδου, την Μαρία Κατσαμούρη, την Βάσω Παπαρδέλα, μέλη της ομάδας που πήρε την 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και παράλληλα πλαισιώνουν και την Εθνική ομάδα. Δεν θέλουμε να «κάψουμε» αυτά τα παιδιά, γι’ αυτό και πλαισιώνονται από πιο έμπειρες παίκτριες για να γίνει η μετάβαση πιο ομαλή. Είναι πραγματικά στο χέρι αυτών των παιδιών και να δουλέψουνε και ν’ αποδώσουνε και να νικήσουνε. Εγώ πιστεύω ότι από την φετινή χρονιά, αυτά τα παιδιά μόνο κέρδος θα έχουνε».

-Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας; Ποια είναι τα στοιχεία που δυσκολεύουν το έργο σας;

«Κατ’ αρχάς μιλάμε για ένα ερασιτεχνικό τμήμα με επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ένα μεγάλο πρόβλημα μετά είναι οι αθλητικοί χώροι, γιατί στην Θεσσαλονίκη είναι λίγοι. Για ένα ερασιτεχνικό τμήμα είναι πολυτέλεια να βρίσκεται και να προπονείται στο Παλέ και σε αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ στην υποστήριξη που μας παρέχει σε αυτό το κομμάτι, σε συνεργασία φυσικά με τον Α.Σ. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία των δύο και σε αυτό το κομμάτι μπορούμε κι εμείς να εξυπηρετηθούμε μέσα σε αυτόν τον χώρο.

Από εκεί και πέρα είναι κακή εποχή. Τα οικονομικά δεδομένα είναι άσχημα για όλο τον κόσμο, οπότε δεν γίνεται να μην επηρεάζει και το γυναικείο μπάσκετ. Αυτό βέβαια που θέλουμε είναι τον κόσμο κοντά μας, όσο μπορεί να μας στηρίξει και να στηρίξει και όλα τα τμήματα του ΑΡΗ, όπως μπορεί ο καθένας με τον τρόπο του, είτε με την αγορά ενός διαρκείας, είτε με το να παραβρίσκεται στους αγώνες».

-Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του κόσμου σε όλη αυτή την προσπάθεια;

«Είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί εκτός από το οικονομικό κομμάτι υπάρχει και το ψυχολογικό. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε ένα τμήμα του ΑΡΗ. Έτυχε να βρεθούμε σε ένα κομμάτι, μπήκαμε σε αυτό, το υποστηρίζουμε τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να δούμε ότι υπάρχει και μία ανταπόκριση από τον κόσμο. Είναι καλό και για τα ίδια τα παιδιά. Πέρυσι η γυναικεία ομάδα κέρδισε τα 21 από τα 22 παιχνίδια και οι παίκτριες το είχαν παράπονο που παίζανε μπροστά σε 5-10 παιδιά. Θέλει χρόνο όλο αυτό γιατί είναι δύσκολες οι καταστάσεις, αλλά αν νιώθει ο κόσμος του ΑΡΗ ότι γίνεται κάτι καλό σε κάποια τμήματα, καλό θα είναι να το δείξει με τον τρόπο του».

-Πως πήρατε την απόφαση, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να… τρέξετε αυτή την προσπάθεια;

«Νομίζω πως μετά και την περσινή προσπάθεια που έγινε, θα ήταν ανακόλουθο για όλους εμάς που μπλεχτήκαμε ν’ ανεβάσουμε την ομάδα και να την αφήσουμε μετά. Εμείς είμαστε ανοιχτοί, όποιος θέλει να συμμετάσχει ή νιώθει πολύ πιο δυνατός από εμάς, να τον στηρίξουμε. Από την στιγμή που στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια πέρυσι και έγινε αυτό που έγινε, θα ήταν ανακόλουθο από εμένα προσωπικά και από τους ανθρώπους που είμαστε μαζί ν’ αφήσουμε την ομάδα. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα. Θέλει αγώνα και τρέξιμο, αλλά εμείς είμαστε εδώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

-Ποιος ο ρόλος σας στο Δ.Σ. της Κ.Α.Ε.ΑΡΗΣ;

«Ο Ερασιτέχνης είναι «συνέταιρος» στο Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και κρίθηκε από το συμβούλιο του Α.Σ. να είναι κάποιος άνθρωπος που μπορεί να συνεργάζεται. Αποδέχτηκα αυτόν τον ρόλο, που είναι και πάρα πολύ τιμητικός για εμένα, να συνδράμω σε κάποια από τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την σχέση του Ερασιτέχνη με την Κ.Α.Ε. Το να με προτείνει το συμβούλιο του Ερασιτέχνη είναι κάτι το λιγότερο τιμητικό».

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα, ο κ. Πανταζής έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο:


«Να στηρίξει ο κόσμος όλα τα τμήματα. Υπάρχουν τρία γυναικεία τμήματα του Ερασιτέχνη που βρίσκονται στην Α΄ Εθνική και φυσικά όλοι, να στηρίξουμε τις δύο κορωνίδες του Συλλόγου μας, το ανδρικό μπάσκετ και το ανδρικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα και τα κορίτσια χρειάζονται τον κόσμο δίπλα τους».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια