Ελενα Τσινέκε : «Θέλω να φτάσω στο WNBA»

Παίζει μπάσκετ μόνο τρία χρόνια. Κατάφερε να βγει η πολυτιμότερη του Πανελλήνιου Κορασίδων. Η πολυτιμότερη της Εθνικής Νεανίδων οδηγώντας την στην άνοδο. Η Ελενα Τσινέκε σε 32 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 18 πόντους κατά μέσο όρο και επιλέχτηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Παρά τις προτάσεις από την Αθήνα επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της στον Αρη. Η διεθνής γκαρντ αποκαλύπτεται στο CyprusBasket:

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μπάσκετ;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ όταν ήμουν 14 χρονών, παίζοντας σε ανοιχτό γηπεδάκι με τα αδέλφια μου μέχρι που μας πλησίασε ένας προπονητής, ο Σταύρος Γουναρίδης και μας έβαλε πιο κοντά στο άθλημα αυτό, να γραφτούμε στις ακαδημίες του Αια Ευοσμου της περιοχής».

Ηταν μέσα στις φιλοδοξίες σου να φορέσεις τα χρώματα της Εθνικής;

«Ναι ήταν στις φιλοδοξίες μου να παίξω με τα χρώματα τις εθνικής και όσο περνούσε ο καιρός ένιωθα ότι είμαι κοντά σ’αυτό το στόχο. Το να παίζεις με τα χρώματα της εθνική σε τιμάει».

Αισθάνεσαι έτοιμη να παίξεις στην Α1;

Αισθάνομαι έτοιμη να παίξω στα μεγάλα σαλόνια, θα δώσω το 100% για την ομάδα, πρέπει δημιουργήσουμε ένα όμορφο κλίμα με την προετοιμασία που θα ξεκινήσει και να καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά».

Ποιό ήταν το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής Νεανίδων;

«Το μυστικό της επιτυχίας μας στην Εθνική ομάδα ήταν η συγκέντρωση και η ωριμότητα που δείξαμε παιχνίδι ανά παιχνίδι, η θέληση που δείξαμε εκεί που χρειαζόταν και πάνω απ’όλα δώσαμε την ψυχή μας!! Κάθε παιχνίδι ήταν σαν τελικός».

Ποιά είναι τα μπασκετικά όνειρα σου για το μέλλον;


«Τα μπασκετικά μου όνειρα είναι να παίξω πολύ ψηλά σε ομάδες Ευρωλίγκας στην Ευρώπη μέχρι και WNBA, με θέληση και πολύ δουλειά όλα είναι δυνατά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια