Κριμίλη: «Συνεχή δουλειά και βελτίωση-Όνειρό μου η συμμετοχή στην Εθνική»

Το kritikobasket.gr,  έχει ως βασική του επιδίωξη και χρέος προς το  μπάσκετ της Κρήτης, την ανάδειξη, την προσοχή και την προβολή προσώπων και ομάδων, που εξελίσσουν με την αγωνιστική και μη παρουσία τους το άθλημα, και  βρίσκεται κοντά σε μπασκετμπολίστριες και ανθρώπους που διαγράφουν τη δική τους πορεία στον χώρο, και μέσω συνεντεύξεων να παρουσιάζει τις ξεχωριστές τους στιγμές.

Το φετινό καλοκαίρι, η ολοκλήρωση της σαιζόν αυτής της χρονιάς θα μείνει αξέχαστη στην αθλήτρια του Εργοτέλη Ιωάννα Κριμίλη, που έζησε ξεχωριστές στιγμές και διακρίσεις, κάνοντας κάποιους ανθρώπους του αθλήματος στην Ελλάδα (γιατί στην Κρήτη ήταν γνωστά τα...κατορθώματά της), να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αρχικά το πρωτάθλημα κορασίδων ΕΚΑΣΚ και το Πανελλήνιο Κορασίδων, στην συνέχεια η συμμετοχή της (μαζί με την συμπαικτριά της Μ. Σεμερτζάκη), στο τουρνουά "Φιλία" με την Εθνική Παγκορασίδων και τώρα η Εθνική κορασίδων και η 5η θέση στο  Ευρωπαϊκού πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας,στην πόλη Οράντεα της Ρουμανίας.

-Σε όλα τα τουρνουά , ξεχώρισε και για το λόγου το αληθές θα ...μιλήσουν οι αριθμοί:

27ο Πανελλήνιο Κορασίδων

-Συμπεριλήφθηκε στην   καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης η Ιωάννα Κριμίλη του Εργοτέλη, μαζί με την Ισμήνη Πράπα και Σύνθια Εζέτζα-Τσινάσα του Παναθηναϊκού, Μαριλένα Λανταβού του Εσπέρου Πάτρας  και Αναστασία Καραμπάτσου του Πρωτέα Βούλας.

Στατιστικά :Η Ιωάννα Κριμίλη πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης, σημειώνοντας συνολικά 107 πόντους (μ.ο 21,4) ευστοχώντας σε 14 τρίποντα.

-Εθνική Παγκορασίδων "τουρνουά φιλίας"

Συνολικός χρόνος 100:19" , 46 πόντοι , 8/18 δίποντα, 7/19 τριπ. 7/16 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα.

-Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας,στην πόλη Οράντεα της Ρουμανίας:

Η Ιωάννα Κριμίλη του Εργοτέλη αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια με μ.ο συμμετοχής  26:00", σημειώνοντας 80 πόντους, με 36,4% στα δίποντα , 21,3% στα τρίποντα και 68,8% στις βολές.
Μάζεψε 37 ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ και είχε 22 αιφνιδιασμούς, 16 κλεψίματα, και μια τάπα.

WHO IS WHO

Ονοματεπώνυμο: Ιωάννα Κριμίλη
Ηλικία: 15 ετών (2001)
Θέση: Γκαρντ -σμολ φοργουόρντ(2-3)
Ύψος : 1.75 cm.
Σπουδές: Απόφοιτος Γυμνασίου 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
Ομάδες: Εργοτέλης.
Εθνική Ελλάδας: Εθνική Παμγκορασίδων, Κορασίδων, από το 2016.
Διακρίσεις: Πρώτη θέση στις Παγκορασίδες του Εργοτέλη το 2015  πρώτη θέση στις Κορασίδες του Εργοτέλη το 2016, 5η θέση στο Πανελλήνιο Κορασίδων το 2016, 5η θέση με την Εθνική κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας (2016),συμμετοχή με την Εθνική Παγκορασίδων στο τουρνουά "Φιλία" (2016).

-Για την παρουσία σου στην Εθνική κορασίδων.

Με την Εθνική κορασίδων τερματίσαμε στην 5η θέση. Πιστεύω ότι ήταν άδικο με βάση την προσπάθεια που καταβάλαμε όλο αυτό το διάστημα αλλά και με τις εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε.
Σίγουρα μας αφήνει μια πικρία ο τρόπος που χάθηκε το μας στους 8 με το Ισραήλ, καθώς προηγούμασταν 7 πόντους 1.35 πριν τη λήξη, όμως κάποιες στιγμές χαλάρωσης στην άμυνά μας οδήγησαν στην ήττα.
Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός εμείς αποκομίσαμε εμπειρίες και εύχομαι του χρόνου να μπορέσουμε να πετύχουμε την άνοδο στην Α' κατηγορία

-Ολοκλήρωσες ιδανικά την χρονιά , καθώς βρέθηκες στο Πανελλήνιο κορασίδων με τον Εργοτέλη και μέλος της καλύτερης πεντάδας, στην συνέχεια με την Εθνική Παγκορασίδων στο τουρνουά Φιλία στην Μελίγια και τώρα στην Εθνική Κορασίδων .Τι αποκόμισες από την εμπειρία σου αυτή συνολικά άλλα και ξεχωριστά για την κάθε μια διοργάνωση.

Το επίπεδο και στις 3 διοργανώσεις που συμμετείχα ήταν πολύ υψηλοί και ανταγωνιστικό.
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν η πρώτη μας συμμετοχή όμως πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 5η θέση και με λίγη παραπάνω τύχη να είχαμε καταφέρει και κάτι καλύτερο.
Στο τουρνουά Φίλιας είχαμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία και κατακτήσαμε την 3η θέση.
Τέλος με την εθνική κορασίδων δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου όμως αποκομίσαμε εμπειρίες και του χρόνου θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτερες

- Σε αυτήν την τόσο μεγάλη χρονιά με τους πολλούς αγώνες, πως σε στήριξαν οι προπονητές  της ομάδας σου και της Εθνικής ;

Οι προπονητές μου στο σωματείο  με υποστήριξαν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με βοήθησαν να βελτιωθώ  και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές τόσο της Εθνικής παγκορασίδων όσο  και των κορασίδων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή η οποία με γέμιζε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για να μπορέσω να α ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις.

- Οι δικοί σου , η οικογένειά σου ήταν στο πλευρό σου συνέχεια με ποιο τρόπο; Τι σου έλεγαν ; Είχες καθημερινή επικοινωνία;

Η οικογένειά μου με στηρίζει από τα πρώτα βήματά μου στο χώρο του αθλητισμού και  θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα γι αυτό.
Καθημερινά με στηρίζουν και με βοηθούν να ξεπερνάω τις δυσκολίες. Αυτό που μου λένε είναι να έχω χαμηλά το κεφάλι και να δουλεύω σκληρά
Η επικοινωνία μας για θέματα που αφορούν το μπάσκετ είναι σχεδόν καθημερινή.

-Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι από εδώ και πέρα;

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να συνεχίσω την σκληρή δουλειά  και  να μπορέσω να βελτιώνομαι συνεχώς .
Τέλος όνειρό μου είναι να μπορέσω να φορέσω και την φανέλα της Εθνικής γυναικών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια