Ατακτίδης: «Πρώτος στόχος του Αρη η γρήγορη σωτηρία»- Πρώτη προπόνηση για τις γυναίκες και για τις νεάνιδες

O Γιώργος Ατακτίδης, προπονητής των γυναικών του Αρη, έδωσε συνέντευξη στο επίσημο fb page της ομάδας ARIS Women Basketball CLUB για την πρώτη συνάντηση των κοριτσιών:

Πες μας λίγα λόγια για την πρώτη συνάντηση σε μια χρονιά όπου παίζουμε στη Α1 Εθνική

«Όπως και πέρσι ξεκινάμε με πολλά όνειρα, αλλά με το κεφάλι χαμηλά και έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο. Όλα τα κορίτσια δείχνουν ότι έχουν αρκετή όρεξη και ότι είναι έτοιμες να δουλέψουν και να βγάλουμε στο γήπεδο και στους αγώνες αυτό που θέλουμε».

Πες μας λίγα λόγια και για την προετοιμασία που θα ακολουθήσει

«Μέσα από την προετοιμασία θέλουμε να περάσουμε στις παίκτριες την φιλοσοφία που θα έχουμε την φετινή χρονιά και με την καλή δουλειά που θα γίνει, να είναι βέβαια υγιείς, να μπορέσουμε να μας βγάλουν αυτά που θέλουμε στο γήπεδο και στους αγώνες».

Τι περιμένετε από τις ξένες που θα έρθουν στην ομάδα;

«Πιστεύουμε ότι έχει γίνει η κατάλληλη επιλογή των δύο ξένων παικτριών από τις Η.Π.Α ως αναφορά στα κομμάτια που θέλουμε να μας βοηθήσουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν και θα μας βοηθήσουν πολύ. Και σίγουρα από την απόδοση αυτών των κοριτσιών θα εξαρτηθεί σε κάποιο ποσοστό η απόδοση της ομάδας».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Από την στιγμή που είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία, στόχος είναι η γρήγορη σωτηρία. Αν και η δυναμική της ομάδας του Αρη είναι να βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις. Προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις από την περσινή χρονιά κιόλας για να φέρουμε την ομάδα εκεί που και ανήκει. Επειδή η ομάδα αποτελείται από μικρές σε ηλικία αθλήτριες θέλουμε μαζί με τις έμπειρες που αποκτήσαμε και μέσα από τις καλές προπονήσεις που θα κάνουν να πάρουν εμπειρίες και να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο».

Μία ευχή για την νέα χρονιά

«Πάνω από όλα να έχουν υγεία τα κορίτσια της ομάδας και να μπορέσουμε μέσα από μια καλή χρονιά να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πρώτη προπόνηση για τις γυναίκες και για τις νεάνιδες

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση για την νέα χρονιά 2016-2017 των γυναικών και των νεανίδων του Αρη. Το παρόν στην προπόνηση έδωσαν οι παρακάτω αθλήτριες:

Μαίρη Καραβέλη, Ευτυχία Γράψα, Ευγενία Γκλεζάκη, Ηρώ Κουφογιάννη, Μάρω Τράντα, Σοφία Αντωνιάδου, Μαρία Κατσαμούρη, Βάσω Παπαρδέλα, Έλενα Τσινέκε, Κατερίνα Τσινέκε, Χρύσα Θωμόγλου, Έλενη Σικαλίδου.

Έλειπαν από την προπόνηση οι δύο ξένες, η Miriam McKenzie και η Brittany Montgomery,οι οποίες θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη στο τέλος του Αυγούστου!
Επίσης, έλειπαν από την προπόνηση δικαιολογημένα η Καλλιόπη Γιαννουσίου και η Ρωξάνη Μπουντούκα, λόγω της συμμετοχής τους στην Εθνική Ελλάδας Κορασίδων πριν τέσσερις μέρες.

Στην προπόνηση παρόν ήταν και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Άγγελος Πανταζής.
Στα κορίτσια μίλησε ο προπονητής των γυναικών και των νεανίδων Γιώργος Ατακτίδης για αυτά που θέλει και για το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Στην συνέχεια ακολούθησε προπόνηση μαζί με τον βοηθό προπονητή του Γιώργου Ατακτίδη, Βαγγέλη Κουλακιώτη, με τον βοηθό προπονητή των κορασίδων Κώστα Μακρή και μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργου Ατακτίδη, Γιώργο Μηλιαρά.

Το πρόγραμμα της προπόνησης ήταν αρκετά χαλαρό και περιλάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις με την μπάλα και σουτ στο τέλος και γενικά ήταν μια προπόνηση προσαρμογής των κοριτσιών μετά την περίοδο των διακοπών τους.

Τα κορίτσια ήταν πολύ χαρούμενα που ξεκινάει άλλη μια χρονιά, που τις βρίσκει στην Α1 Εθνική, με πολλές φιλοδοξίες και είχαν πολύ όρεξη για δουλειά.


Οι προπονήσεις της ομάδας θα γίνονται από εδώ και πέρα καθημερινά στο Αλεξάνδρειο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια