Γερεουδάκης: Συγκινητική η προσπάθεια της Εθνικής Νεανίδων

Ο Γιάννης Γερεουδάκης οδήγησε την Εθνική Νεανίδων στην άνοδο στην Α’ κατηγορία και αποθέωσε την προσπάθεια των κοριτσιών της ομάδας. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για το επίτευγμα της ανόδου από την Εθνική Νεανίδων: «Ήταν τρομερό αυτό που έκαναν τα κορίτσια. Έκαναν υπέρβαση και ήταν συγκινητικό για όλους όσους ασχολήθηκαν με αυτή την ομάδα. Τα κορίτσια κατάλαβαν αμέσως τους ρόλους τους, ήταν προσηλωμένες στη δουλειά τους και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα γιατί ήταν δεμένες μεταξύ τους. Σε όλη αυτή τη δύσκολη πορεία βοήθησαν πάρα πολύ οι συνεργάτες μου, ο Κώστας (σ.σ. Παπαδόπουλος) και η Αναστασία (σ.σ. Κωστάκη), οι οποίοι πραγματικά υποστήριξαν με εξαιρετικό τρόπο ό,τι κάναμε.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία και σε δύο ακόμα ανθρώπους που έκαναν πάρα πολλή δουλειά χωρίς να φαίνεται. Οι κύριοι Μπασούρης και Αλεξόπουλος έχουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία γιατί κάνουν πολλά πράγματα όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Για το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας: «Δεν το περιμέναμε αλλά επειδή κοιτάγαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίρνουμε δύναμη μετά από κάθε νίκη. Θεωρώ ότι κομβικός αγώνας ήταν αυτός με την Εσθονία, όπου παίζοντας καταπληκτική άμυνα κερδίσαμε και πήραμε μεγάλη ώθηση.

Ένα χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι όλα τα παιχνίδια τα κερδίσαμε από την άμυνα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όποιον αντιμετωπίζαμε τον κρατούσαμε κάτω από το μέσο όρο του. Στην επίθεση είχαμε κάποιες σταθερές που πατούσαμε. Η ομαδικότητα που βγάζαμε σε άμυνα κι επίθεση ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά».

Για το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα: «Η Ομοσπονδία προσπαθεί και δίνει μάχη για να βρει το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ τη θέση που του αξίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη, όμως το βάρος πέφτει και στους συλλόγους που δουλεύουν καθημερινά με τις κοπέλες. Πιστεύω ότι για να αναβαθμίσουμε τις παίκτριες θα πρέπει οι σύλλογοι να είναι πιο ελαστικοί με τις κοπέλες και να τους δίνουν το δικαίωμα να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο εφόσον έχουν αυτή την δυνατότητα.


Πρέπει όλοι να δουλέψουν για το καλό του γυναικείου μπάσκετ και να μην δρουν με γνώμονα μικροσωματειακά συμφέροντα. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό στις υποδομές των ομάδων να εργάζονται προπονητές με γνώσεις κι όχι εμπειρικοί ή παίκτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν από παιδαγωγικές τακτικές και βασικές αρχές της προπονητικής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια