Σανδραμάνης: «Παλεύουμε ο ένας για τον άλλον»

Η Εθνική Παίδων δεν έδειχνε να πατάει και πολύ καλά στα πόδια της στην αναμέτρηση με τη Σερβία. Κάθε φορά που έκανε ένα μικρό σερί δινόταν η απάντηση από την άλλη πλευρά. Όπως όλες οι ελληνικές ομάδες όμως δεν έχει μάθει να τα παρατάει. Και ένα τρίποντο του Χρυσόστομου Σανδραμάνη έφερε μαζί το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα, τα πρώτα χαμόγελα...

Τα οποία έμειναν ως το τέλος, ως την τελική επικράτηση. Ο λόγος στον Έλληνα γκαρντ που έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Παίδων δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

-Πώς τα καταφέρατε; Τι είναι αυτό που είπατε μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο ουσιαστικά και άλλαξε όλη την εικόνα της αναμέτρησης;

«Ξέραμε πως ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι και πως έπρεπε να το κερδίσουμε. Δεν ήταν ότι είπαμε κάτι ιδιαίτερο. Απλά όλοι θέλαμε να φύγουμε νικητές από το γήπεδο και το δείξαμε στο παρκέ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο βγάλαμε ενέργεια, παίξαμε καλή άμυνα και έγινε μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια.»

-Πρόλαβες να σκεφτείς κάτι παίρνοντας την μπάλα για εκείνο το τρίποντο που έγραψε το 57-55;

«Ειλικρινά, όχι... Δεν πρόλαβα να σκεφτώ κάτι. Απλά σούταρα... Έτυχε να έρθει η μπάλα στα χέρια μου και σούτρα. Αυτό μόνο!»

-Κερδίζετε σε αυτοπεποίθηση και όχι μόνο αγώνα με τον αγώνα;

«Ναι... Σίγουρα! Μέρα με τη μέρα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι και από κάθε αγώνα όντως κερδίζουμε πολλά πράγματα. Μην ξεχνάμε πως είναι το πρώτο μας ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.»

-Τι είναι αυτό που σας κρατάει... όρθιους ακόμη και σε δύσκολα παιχνίδια όπως το σημερινό;

«Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτόν. Είναι αυτό που μας κρατάει όρθιους: Να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον για να πετύχουμε το στόχο της ομάδας. Και αν πετύχουμε, σίγουρα θα κερδίσουμε κι εμείς ως παίκτες ξεχωριστά σε πολλά πράγματα.»

-Τι να περιμένουμε από εσάς στη συνέχεια;

«Μπορεί να έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αύριο έχουμε το πιο κρίσιμο παιχνίδι μέχρι τώρα και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό.»

-Στο δρόμο μας θα βρεθεί η Γαλλία, μια ομάδα την οποία αντιμετωπίσαμε στη Γκουαδαλαχάρα και νικήσαμε.

«Είναι μια καλή ομάδα. Τους αντιμετωπίσαμε και στην Ισπανία και είχαμε νικήσει. Αυτό λέει πολλά ή και τίποτα όμως. Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε, έχοντας στο μυαλό μας πως είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι μας μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια