Χριστοφορίδης: «Εκλεισε ο κύκλος μου στους Μαχητές Δόξας Πεύκων»

Από τον πρώην πλέον Team Manager των Μαχητών Δόξας Πεύκων, Ανέστη Χριστοφορίδη, πήραμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι επιστολή:








«Όλα τα ωραία κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος. Ένα τέλος, οχι υποχρεωτικά με κακό ή άσχημο τρόπο, αλλά για να τα υποδεχτούν άλλα καλύτερα. Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε μία προσπάθεια από τους ανθρώπους της διοίκησης των Μαχητών Δόξας Πεύκων, με ένα τριετές, αρχικά, πλάνο, θέλοντας να αλλάξουν επίπεδο τον σύλλογο.

Η αρχή έγινε με την πρόσληψη του coach Χατζηκυριακίδη, κατ 'εμέ το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ιστορία των Μαχητών. Ο πρωτεργάτης, καθοδηγητής και κύριος υπεύθυνος της εξέλιξης της ομάδας αυτής.

Είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι μέλος αυτής της ομάδας για αυτά τα τρία χρόνια. Τρία χρόνια απόλυτης επιτυχίας σε όλα τα επίπεδα. Ο καθένας από όλους εμάς που ήμασταν δίπλα στην ομάδα, με τον τρόπο του ήμασταν ένας κρίκος της πορείας αυτής προς την επιτυχία. Άλλος μικρότερος άλλος μεγαλύτερος, αλλά όλοι εξίσου σημαντικοί.

Η συνέχεια προμηνύετε ακόμα καλύτερη. Προσωπικά ποτέ  δεν ήμουν των "προσώπων". Έτσι μετά από τα τρία αυτά χρόνια και με την αποχώρηση του φίλου και συνεργάτη Συμεωνίδη Απόστολου, από τα κοινά του συλλόγου, πιστεύω ότι και ο δικός μου κύκλος στην ομάδα των Μαχητών έχει κλείσει. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους και έκανα πολλές φιλίες αυτά τα χρόνια. Ήταν ένα ταξίδι ευχάριστο, με συναρπαστικές διαδρομές.

Οι ευχαριστίες σε ανθρώπους πολλές. Πρώτα από όλα στην διοίκηση της ομάδας και κυρίως στον απερχόμενο από το προσεχές διοικητικό συμβούλιο, Συμεωνίδη Απόστολο. Είχαμε μία συνεργασία εποικοδομητική για την ομάδα , κοινούς προβληματισμούς και θέσεις σε καίρια θέματα. Κοινό όραμα για ένα γήπεδο γεμάτο με υγιείς φιλάθλους, προσέλκυση παιδιών στις ακαδημίες του συλλόγου και ελκυστικό μπάσκετ από το αντρικό τμήμα, την ναυαρχίδα του συλλόγου, που θα γέμιζε κάθε αγωνιστική το γήπεδο από τον μπασκετικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Επιτύχαμε όλους αυτούς τους στόχους που θέσαμε εξ' αρχής.

Μετά, και εξίσου το ίδιο σημαντικό, στον coach Χατζηκυριακίδη, που με επέλεξε να είμαι μέρος αυτού του team. Με τον Λευτέρη μας έδενε χρόνια φιλίας και σχέσης, ωστόσο πρώτη φορά συνεργαστήκαμε. Κέρδισα πολλά σαν άνθρωπος δίπλα του, έμαθα το άθλημα καλύτερα, έζησα καταστάσεις επαγγελματικές, γνώρισα πολύ κόσμο και τον ευχαριστώ θερμά για όλα αυτά. Από την μεριά μου, πιστεύω ότι στάθηκα δίπλα του πιστός συνεργάτης, στους αυστηρούς του κανόνες, στον πάντα απαιτητικό χαρακτήρα του (μεγάλο προσόν για τον ίδιο και μεγάλο κέρδος για εμάς τους γύρω του ) και βοηθώντας τον να κάνει το έργο του αφοσιωμένος όσο πιο καλά αυτός ήξερε. Ο Λευτέρης χάραξε τον δρόμο αυτής της ομάδας και θα την οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παίκτες που αυτά τα τρία χρόνια συνεργαστήκαμε. Προσπάθησα να είμαι δίπλα τους όσο περισσότερο μπορούσα, να κάνω την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και λύνοντας ότι θέματα τους απασχολούσαν, έχοντας ως στόχο να είναι προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι καθαρά στην δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από την προπόνησή τους, την βελτίωσή τους και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.

Τέλος άφησα έναν άνθρωπο που αυτά τα τρία χρόνια ήμασταν μαζί καθημερινά και όλα αυτά τα κάναμε μαζί. Ένα τελευταίο ευχαριστώ λοιπόν στον φίλο και συνεργάτη, έφορο αυτής της ομάδας, Μιχάλη Ευθυμιάδη.

Στις καθημερινές σχέσεις υπάρχουν και εντάσεις και διαξιφισμοί εκτός των άπειρων καλών στιγμών. Έτσι είναι σε όλες τις υγιείς οικογένειες. Οπότε όποιο τέτοιο γεγονός συνέβη και στην δική μας οικογένεια, ήταν κάτι το περιστασιακό και προσωρινό.

Αποχωρώ λοιπόν από την ομάδα των Μαχητών και την θέση του Team Manager, χαρούμενος, γεμάτος και κυρίως ξέροντας πως έχω προσφέρει το μέγιστο δυνατό που θα μπορούσα με μοναδικό σκοπό και όφελος το καλό της ομάδας. Παραμένω φανατικός υποστηρικτής και οπαδός των Μαχητών και θα παρακολουθώ πιστά, όσο μου επιτρέπεται από τον χρόνο μου, την πορεία τους.


Εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια της πορείας αυτής και οι νέοι και ικανότατοι άνθρωποι που θα αναλάβουν τις τύχες αυτής της ομάδας να συνεχίσουν να πραγματοποιούν όλους τους στόχους που αυτοί θα θέτουν κάθε φορά. Είμαι σίγουρος ότι ο πήχης θα παραμείνει το ίδιο υψηλός, πράγμα το οποίο φυσικά εγγυάται και η συνέχιση της παρουσίας του coach Χατζηκυριακίδη στον πάγκο της ομάδας. Και ένα τελευταίο για να μην παρεξηγηθώ. Δεν επιθυμώ να επωμιστώ κανένα κομμάτι επιτυχίας αυτής της προσπάθειας και της ομάδας για προσωπικό μου όφελος. Η μικρή μου πορεία στο χώρο σταματάει εδώ οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα εξαργύρωσης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια