Κουφός: «Πιο σκληροί στην άμυνα, η σκέψη μόνο στο Μεξικό»

Δυνατή άμυνα και ιδιαίτερα βελτίωση στην αντιμετώπιση των αλλαγών που γίνονται στα σκριν της μπάλας από την αντίπαλη ομάδα, είναι τα δυο στοιχεία που πρέπει να προσέξει η Εθνική ομάδα, όπως υποστηρίζει ο Κώστας Κουφός, ενόψει του δεύτερου αγώνα με το Μεξικό στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.




«Έχουμε μια μικτή σύνθεση παλιών και νέων παικτών που διαθέτουν πολύ ταλέντο. Στο πρώτο παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά παίξαμε με σοβαρότητα, αλλά κόντρα στο Μεξικό, πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά. Αυτή θα είναι η προτεραιότητα μας. Είμαστε πολύ καλοί στο τρανζίσιον, αλλά χρειαζόμαστε καλύτερη άμυνα στο σκριν. Δεν βλέπουμε τις ομάδες του άλλου ομίλου, με τις οποίες θα διασταυρωθούμε στον ημιτελικό και στον τελικό, γιατί πρόκειται για σύντομο τουρνουά και ασχολούμαστε μόνο με το Μεξικό.

-Το κίνητρο συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί τον ιδανικό στόχο και για τους καταξιωμένους παίκτες του ΝΒΑ;

«Το όνειρο μου είναι να παίζω στην Εθνική ομάδα και να κερδίσουμε μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο απ’ αυτό. Δεν αντιμετωπίζω τις διοργανώσεις που συμμετέχει η Εθνική ομάδα, ως ευκαιρία ενίσχυσης της πορείας μου στο ΝΒΑ, γιατί δεν έχω να αποδείξω κάτι. Η δουλειά μου είναι να παίζω άμυνα, να κερδίζω ριμπάουντ και να σκοράρω. Αυτά κάνω στο ΝΒΑ και τα ίδια προσφέρω στην Εθνική ομάδα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια