Αναχωρούν για το τουρνουά φιλίας οι Εθνικές Παμπαίδων και Παγκορασίδων-Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν-Το πρόγραμμα-Τι δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές

Οι Εθνικές Παμπαίδων και Παγκορασίδων αναχωρούν με προορισμό τη Μελίγια, όπου θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά Φιλίας (8-10/7)με τη συμμετοχή ακόμη της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Παμπαίδων, Θοδωρής Αστεριάδης, τόνισε: «Είναι μια ηλικία προθάλαμος για τις Εθνικές Ομάδες. Τα παιδιά παίρνουν μια πρώτη γεύση από το τι σημαίνει προετοιμασία, πως είναι να παίζεις σε διεθνείς αγώνες και είναι μια καλή προετοιμασία για τη συνέχεια, για τις επόμενες χρονιές στην Εθνική Παίδων, Εφήβων κλπ. Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να μπουν σε αυτή τη διαδικασία με προετοιμασία αρκετών ημερών, κάποια φιλικά. Η ομάδα αυτή είναι η εξέλιξη της παρακολούθησης του αναπτυξιακού προγράμματος στη διάρκεια όλη της χρονιάς, καταλήγοντας στους 12 που θα στελεχώσουν την Εθνική Παμπαίδων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποια από αυτά τα παιδιά δεν θα έχουν την ευκαιρία τους αργότερα ή σε μια άλλη «μικρή» Εθνική αργότερα, ενώ υπάρχουν και απουσίες εξαιτίας τραυματισμών. Άλλωστε έχουμε κι ένα δεύτερο διεθνές τουρνουά που θα γίνει στον Κολινδρό (22-26/8), στο οποίο θα πάρουν μέρος κι άλλοι αθλητές. Και σε αυτή την ομάδα, όπως γίνεται συνήθως, υπάρχουν αθλητές που υπόσχονται πράγματα για τη συνέχεια και ελπίζουμε να επιβεβαιώσουν πάνω από όλα τις δικές τους προσδοκίες, να προχωρήσουν και να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες τα επόμενα χρόνια».

Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι: Αριστοτέλης Σωτηρίου, Φώτης Γεωργαλάς, Κώστας Καδράς, Ιωάννης Σιδηροηλίας,Τηλέμαχος Βησσαρίου, Κώστας Βλάσιος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Σταυρακούκας, Γιάννης Μπαλαμώτης, Νίκος Μιχαλόπουλος, Χρυσοβαλάντης Κουρτίδης, Γιώργος Κωστίκας. Προπονητής είναι ο Θοδωρής Αστεριάδης και βοηθός ο Γιώργος Δήμος.

Το πρόγραμμα

8 Ιουλίου

11.00 Ισπανία-Ελλάδα
21.30 Ιταλία-Γαλλία

9 Ιουλίου

13.00 Γαλλία-Ελλάδα
21.30 Ισπανία-Ιταλία

10 Ιουλίου

13.00 Ιταλία-Ελλάδα
21.30 Ισπανία-Γαλλία

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια των Παγκορασίδων, Ελένη Μίχα, δήλωσε: «Είναι μια φουρνιά που αφήνει πολλές υποσχέσεις, έχει δυνατότητες. Υπάρχει  η βάση και το ταλέντο. Αυτό που θέλουμε περισσότερο σε αυτή τη φάση είναι να πάρουν κάποιες εικόνες από το ευρωπαϊκό μπάσκετ τα παιδιά, γνωρίζοντας πως οι αντίπαλοί μας βρίσκονται σε ψηλότερο επίπεδο. Ο στόχος είναι τα κορίτσια να συλλέξουν αγωνιστικές εμπειρίες και να θέσουν πια και τους δικούς τους στόχους για το πού θέλουν να φτάσουν. Είναι σημαντικό πως δουλέψαμε 20 μέρες μαζί, μείναμε στην Αταλάντη, κάναμε προπονήσεις πρωί και απόγευμα, καταστάσεις που είναι πρωτόγνωρες για τα κορίτσια αυτά. Πιστεύω πως ήταν γενικά μια καλή εμπειρία για όλες τις αθλήτριες που θα τις βοηθήσει στη συνέχεια».

Οι παίκτριες που συνθέτουν την Εθνική Παγκορασίδων είναι οι: Αντιγόνη Θεοδώρου, Μαρία Αθανασιάδου, Μαρία Βαντσιούρη, Ιωάννα Κριμιλή, Ιωάννα Χατζηλεοντή, Χριστίνα Αναστασοπούλου, Ευαγγελία Κοντραφούρη, Χρυσάνθη Μπενέκη, Γεωργία Τριανταφύλλου, Σαββίνα Καραλή, Μαρία Σεμερτζάκη, Σίνθια Εζέγια. Προπόνητρια είναι η Ελένη Μίχα και βοηθός ο Χρήστος Γκογκάκης. 

Το πρόγραμμα

8 Ιουλίου

13.00 Ισπανία-Ελλάδα
19.30 Ιταλία-Γαλλία

9 Ιουλίου

11.00 Γαλλία-Ελλάδα
19.30 Ισπανία-Ιταλία

10 Ιουλίου

11.00 Ιταλία-Ελλάδα
19.30 Ισπανία-Γαλλία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια