Μ.Φασούλα: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν για τη συμμετοχή της Εθνικής Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας. Βασικός στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή κάτι το οποίο επισημαίνει η Μαριέλλα Φασούλα, αφήνοντας και ένα… παραθυράκι για κάτι καλύτερο.

Άλλωστε, όπως, τονίζει η νεαρή σέντερ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην αγωνιστική εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πριν μπει στη μάχη της διοργάνωσης (9-17 Ιουλίου, Πορτογαλία). «Στα φιλικά με τη Σερβία φάνηκε μια μεγάλη βελτίωση στην αγωνιστική μας εικόνα. Υπήρχαν στιγμές που παίξαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Δεν έχουμε, όμως, κανένα περιθώριο χαλάρωσης, γιατί αν χάσουμε λίγο τη συγκέντρωσή μας θα μας φύγει… ο αγώνας. Το παραμικρό λάθος μπορεί να σου κοστίσει. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε τέτοιους αγώνες. Στο Βελιγράδι δείξαμε σε πολλά κομμάτια ένα καλό πρόσωπο, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης μέχρι το ευρωπαϊκό.  Εκεί στοχεύουμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Αρχικά θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην Α’ κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει είναι ευπρόσδεκτο. Πάμε βέβαια βημα βήμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μείνουμε στην κατηγορία και θεωρώ ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός».

Ένα από τα πλεονεκτήματα της Εθνικής Νέων Γυναικών είναι το γεγονός ότι οι αθλήτριες είναι χρόνια μαζί στις εθνικές ομάδες με την  σέντερ του Boston College να επισημαίνει. «Σχεδόν όλα τα κορίτσια παίζουμε στις εθνικές ομάδες από κορασίδες και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γνωρίζουμε η μία την άλλη και  πως λειτουργεί η καθεμιά στο γήπεδο. Μπορεί κάθε παίκτρια να βάζει κάθε χρόνο και νέα στοιχεία στο παιχνίδι της, όμως, όταν είσαι με κάποιες χρόνια μαζί είναι σημαντικό. Και αυτό σίγουρα βοηθάει πολύ την ομαδική προσπάθεια και κατ’ επέκταση και στο αποτέλεσμα».

Τέλος σχετικά με τους αντιπάλους που θα έχει η εθνική στο όμιλό της η Μαριέλλα Φασούλα ανέφερε: «Στον όμιλό μας συμμετέχουν Γαλλία, Ολλανδία και Λετονία. Γνωρίζουμε ότι έχουμε την Γαλλία στο πρώτο ματς και γενικά ο όμιλός μας δεν είναι εύκολος. Εμείς, όμως, θα μπούμε στο παρκέ για να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Το σκεπτικό μας είναι να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια