Ηττα από την Λετονία για την Εθνική Νέων Γυναικών- Καφαντάρη: «Ξεμείναμε από ενέργεια και μυαλό»

Παρά την προσπάθεια η Εθνική Νέων Γυναικών δεν τα κατάφερε ούτε στο δεύτερο αγώνα της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Α’ Κατηγορίας) που διεξάγεται στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας.






Ηττήθηκε από τη Λετονία με 79-67 έχοντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης.

HΕθνική ομάδα βρήκε ένα καλό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να προηγηθεί με 17-13 και 20-15 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Κάπου εκεί όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βραχυκύκλωσε. Δέχτηκε εύκολα καλάθια, στην επίθεση δεν είχε καλές επιλογές και συνέπεια αυτού ήταν η Λετονία με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να ξεφύγει με 38-28.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση. Μείωσε σε 45-40 και 49-44, αλλά στη συνέχεια έχασε τη συγκέντρωσή της. Έτσι η Λετονία το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο φτάνοντας τη διαφορά στο +24 (70-46) στο 33ο λεπτό. Οι διεθνείς δεν μπόρεσαν στο χρόνο που απέμενε, παρά την μεγάλη προσπάθεια, να γυρίσουν το παιχνίδι και γνώρισαν την ήττα με 79-67.

Δεκάλεπτα: 17-15, 28-38, 44-56, 67-79
ΕΛΛΑΔΑ: Κιλαζίδου 2, Στεφάνου 2, Γεροστεργίου 3(1), Σταμάτη 3(1), Παυλοπούλου 12, Χριστινάκη 17(1), Θεοδώρου 4, Ντάνου 3(1), Νίξινα, Φασούλα 20, Καραμπάτσα 1, Λούκα.
ΛΕΤΟΝΙΑ: Στραουτμάνε Π. 12, Κρεσλίνα 19(1), Σπιγκούλε 2, Μπετλέρε, Στραουτμάνε Ν. 20(2),  Οζολίνα, Γκράμπε 2, Παβελσόνε 9(1), Κουντούλε, Ντρεϊμάνε 15.

Καφαντάρη: «Ξεμείναμε από ενέργεια και μυαλό»

Στα αίτια της ήττας από τη Λετονία αναφέρθηκε η προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών Ελένη Καφαντάρη τονίζοντας  ότι η ομάδα ξέμεινε από ενέργεια και μυαλό, ενώ χαρακτήρισε τελικό τον αγώνα με την Ολλανδία.

«Μπήκαμε χαλαρά στο παιχνίδι και αυτό μας στοίχησε από την αρχή. Το ότι κοντράραμε χθες τη Γαλλία μας έδωσε λάθος κατευθύνσεις και δεν παλέψαμε να ολοκληρώσουμε με νίκη σε συνέχεια της χθεσινής εμφάνισης. Δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν παλέψαμε στην άμυνα και αυτό όλο είναι ενάντια στη λογική και στη νοοτροπία που είχαμε θέσει από τη αρχή της προετοιμασίας κιόλας. Δυστυχώς δεν έχουν οι όλες αθλήτριες την εμπειρία από Ευρωπαϊκά τέτοιου υψηλού επιπέδου για να ξέρουν πώς να νικήσουν, και κυρίως ξεμείναμε από ενέργεια και από μυαλό. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας έχοντας ένα ρεπό αύριο και να πάμε να δούμε το παιχνίδι με την Ολλανδία σαν τελικό. Εάν η Λετονία χάσει από τη Γαλλία ψάχνουμε το goalaverageγια να πλασαριστούμε στη δεύτερη θέση και να έχουμε πετύχει το στόχο μας»

Στο άλλο παιχνίδι του Γ’ Ομίλου η Γαλλία επικράτησε με 65-41 της Ολλανδίας.


Αύριο όλες οι ομάδες έχουν ρεπό και την Τρίτη η Εθνική Νέων Γυναικών θα αντιμετωπίσει στις 18.15 την Ολλανδία. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 16.00 θα παίζουν Γαλλία – Λετονία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια