Παπαθεοδώρου: «Αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα»- Τι δήλωσαν Τολιόπουλος και Μουράτος

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στάθηκε στο χαρακτήρα των παικτών της Εθνικής Νέων μετά τη νίκη επί της Κροατίας και την εξασφάλιση της ανόδου στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού U20.





«Στην ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι. Εμείς διαλέξαμε τον δύσκολο. Αλλά αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα. Για αυτό και κατάφερε σήμερα να κάνει αυτή την ανατροπή και να κερδίσει την άνοδό της για να επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει να είναι», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: 

«Ο χαρακτήρας που είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα είναι ασυμβίβαστος με το θέμα της ήττας. Έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα. Είναι πολύ δυνατή η σχέση που έχουν αυτά τα παιδιά μεταξύ τους. Δεν έχει να κάνει με μπάσκετ, με τεχνική με pick n roll και τέτοια πράγματα. Έχει να κάνει με ψυχικά χαρίσματα και με ανθρώπινες σχέσεις. Αυτός ήταν ο σημαντικός λόγος και τίποτα παραπάνω».

Τέλος, εξήρε τη συμπαράσταση του κοινού στην ελληνική ομάδα. «Ό,τι και να πω θα είναι λίγο για τον κόσμο. Δε θυμάμαι ποτέ από την πρώτη μέρα σε τουρνουά στην Ελλάδα τέτοια ανταπόκριση. Αυτή την αγάπη που ζήσαμε μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Θεωρώ πως η Χαλκίδα είναι μια πόλη που λατρεύει το μπάσκετ και για αυτό και η ομοσπονδία της αναθέτει συχνά διάφορες διοργανώσεις. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλο αυτό τον κόσμο για την υποστήριξη και την συμπαράσταση στις καλές και στις κακές στιγμές της ομάδας. θα είμαστε πάντα υπόχρεοι και οι προπονητές και οι παίκτες και η Ομοσπονδία, σε αυτό το κοινό».

Τι δήλωσαν Τολιόπουλος και Μουράτος

Στα ψυχικά αποθέματα της Εθνικής Νέων Ανδρών στάθηκαν ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Βασίλης Μουράτος μετά τη νίκη επί της Κροατίας και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

«Φάνηκε ότι μας είχε επηρεάσει η χθεσινή ήττα. Όμως είπαμε πως δεν αξίζει η ομάδα να μείνει για μία ακόμη χρονιά στη δεύτερη κατηγορία. Ο κόουτς μάς έδειξε τον τρόπο στα αποδυτήρια κι έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Μπορεί να είμαστε νέοι, αλλά αυτή η ομάδα έχει ψυχή. Η Ελλάδα ανήκει στην πρώτη κατηγορία, υπάρχουν πολλά παιδιά με μεγάλο ταλέντο. Η δική μας γενιά δεν κατάφερε δυστυχώς να παίξει σε κάποιον τελικό, αλλά όλα τελείωσαν καλά κι εγώ φεύγω ευχαριστημένος», δήλωσε ο Τολιόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Μουράτος είπε: «Φέραμε εις πέρας την αποστολή της ανόδου. Βρεθήκαμε 15 πόντους πίσω στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως επειδή ήμασταν ψυχολογικά επηρεασμένοι από τη χθεσινή ήττα. Ένας Θεός ξέρει πού βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια ε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια. Σε τέτοια παιχνίδια μετρά κυρίως ποιος το θέλει περισσότερο. Πρώτα είναι η ψυχή και η καρδιά και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αυτό μας έλειπε στο πρώτο μέρος και το βγάλαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είπαμε στο ημίχρονο ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1996 με τις μικρές εθνικές, δεν θα βρεθεί ξανά μαζί όλη αυτή η παρέα και γι’ αυτό έπρεπε να τα δώσουμε όλα. Θέλαμε να κλείσουμε πολύ ωραία αυτό το ταξίδι των τεσσάρων χρόνων που είμαστε μαζί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πετύχαμε, άσχετα αν ο κόσμος μπορεί να το υποτιμά επειδή ήμασταν στη δεύτερη κατηγορία. Εμεί το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ και τους ευχαριστούμε όλους».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια