Ανετη επικράτηση επί της Μεγάλης Βρετανίας για την Εθνική Νέων Ανδρών-Τι δήλωσαν Παπαθεοδώρου και Κόνιαρης

Η Εθνική Νέων Ανδρών ξέφυγε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έκανε ένα ακόμη καλύτερο τρίτο δεκάλεπτο για να φτάσει στο 73-49 επί της Μεγάλης Βρετανίας στο προτελευταίο τεστ πριν το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (15-24/7, Χαλκίδα). Αύριο, πάλι στο «Τ. Καμπούρης» θα αντιμετωπίσει την Εθνική Εφήβων, στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας στις 19.00.

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν αυτή που πάτησε πρώτη καλύτερα στο γήπεδο. Με δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων έφτασε γρήγορα στο +7 (3-10, 2’10’’). Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου προχώρησε σε δύο γρήγορες αλλαγές με τους Βασίλη Μουράτο και Αντώνη Κόνιαρη να περνούν στον αγώνα. Ο Θωμάς Κώττας έκανε την αρχή, ο Μουράτος ακολούθησε για να πάρει τη σκυτάλη ο Κόνιαρης που με επτά συνεχόμενους πόντους οδήγησε στο 16-13 (5’31’’) με ένα επιμέρους 13-2 να διαμορφώνει το 22-14.

Η απόσταση μειώθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-17), αλλά η συνέχεια είχε ελληνικό χρώμα και πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που δικούς του πόντους, αλλά και τρεις ασίστ βοήθησε να διαμορφωθεί το 33-17 (12’10’’) που σφράγισε ο Μιχάλης Λούντζης με τρίποντο από τη γωνία και να καταγραφεί νταμπλ σκορ λίγο αργότερα (34-17, 14’) με ½ βολές από τον Τσαλμπούρη και τον ίδιο να διαμορφώνει και το 40-19 (15’15’’). Στο σημείο αυτό κάτι «βραχυκύκλωσε» στη λειτουργία της ομάδας, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα 10-0 (40-29, 19’15’’). Σερί στο οποίο έδωσε τέλος ο Γιώργος Τσαλμπούρης για να κλείσει το πρώτο μισό 42-29.

Με την επιστροφή στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ακόμη περισσότερο (44-34), αλλά η Ελλάδα απάντησε με ένα 9-0 για το 53-34 (25’50’’) για να φτάσει και στο 61-38 (29’) και στο 63-40 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Μιλεντίγιεβιτς και Τσαλμπούρης έστειλαν τη διαφορά στο +26 (69-43, 36’07’’) με την αυλαία να πέφτει με το τελικό 73-49.

*Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Διονύσης Σκουλίδας, Δημήτρης Φλιώνης, Αλέξανδρος Σταματογιάννης

Διαιτητές: Μπίκας, Κοτσίμπος, Τσολάκος
Δεκάλεπτα: 22-17, 42-29, 63-40, 73-49
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου):Τολιόπουλος, Λούντζης 7 (7ρ, 3α), Κόνιαρης 9 (4 α), Μουράτος 3 (5ρ), Τσαλμπούρης 13 (8ρ), Μιλεντίγιεβιτς 6, Ντουζίδης 2 (4ρ), Δίπλαρος 2 (4 α), Μπιλλής 8 (4ρ), Σταμάτης 2, Κώττας 12 (8ρ), Χαραλαμπόπουλος 9 (4ρ, 3 α).
Μ. Βρετανία (Κάπουλας):Ράσελ 2, Αρισόλ 1, Λοτιέ Ουγκουνλέγιε 8, Κάρεϊ 13, Γουίλιαμς 2, Ντανγκ Ακοντό 9, Γκόρντον, Στιλ 6, Ενγουαγκμπόσο 2, Λόουσον 2, Χάνσον-Γιανγκ, Ιντόγου 4.

Τι δήλωσαν Παπαθεοδώρου και Κόνιαρης

Τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, όσο και ο Αντώνης Κόνιαρης, προσπερνούν την τελική διαφορά και εστιάζουν στα πιο σημαντικά.

«Ήταν ένα δεύτερο φιλικό εδώ στη Χαλκίδα και το σημαντικό για εμάς είναι να καταλήξουμε στους 12 που θα επιλέξουμε μετά το αυριανό φιλικό, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», τόνισε ο Παπαθεοδώρου για να προσθέσει: «Είχαμε λίγα φιλικά και αυτό φαίνεται στην ομάδα, καθώς προσπαθεί να βρει ρυθμό μέσα από αυτούς τους αγώνες εδώ. Θα συμβεί το ίδιο και στα πρώτα παιχνίδια της Α Φάσης, που θα είναι για εμάς παιχνίδια για να μοντάρουμε την ομάδα μας. Σήμερα τα παιδιά έκαναν μια καλή προσπάθεια στην άμυνα, όπως και χθες. Προσπαθούμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Χρειαζόμαστε όμως να βελτιώσουμε σημαντικές λεπτομέρειες, να μην χαρίζουμε εύκολα καλάθια, να βρούμε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση, να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια, να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλά και να βελτιώσουμε τις επιλογές μας, ώστε να παίξουμε καλύτερα».

Η Εθνική Νέων Ανδρών κάνει και αρκετά πράγματα σωστά και ο ομοσπονδιακός προπονητής στέκεται και σε αυτά: «Κάνουμε αρκετά πράγματα καλά σε αυτή τη χρονική στιγμή. Έχουμε ομαδικότητα, έχουμε καλές αποστάσεις, χρειαζόμαστε όμως καλές επιλογές και αποφάσεις, που είναι δυο κομμάτια τα οποία αν δεν τα έχεις δεν μπορείς να ολοκληρώσεις τις επιλογές σου. Και φυσικά χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευστοχία στα σουτ τριών πόντων τα οποία ήταν και χθες και σήμερα ένα κομμάτι που μας στοίχισε, με την έννοια της λειτουργίας, καθώς δεν σκοράραμε σε σουτ που δημιούργησαμε. Η άμυνα είναι το σημαντικό κομμάτι για εμάς, έχουμε ενέργεια, έχουμε διάθεση, χρειάζεται όμως να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες».

Ο Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε και την παρουσία του Χαραλαμπόπουλου που προστέθηκε τελευταίος στην προετοιμασία, αλλά και αυτή του Κόνιαρη που επιστρέφει σε μια μεγάλη διοργάνωση: «Θα αρχίσω από τον Κόνιαρη που είναι σε όλη την προετοιμασία μαζί μας. Έχει ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό είναι αυτό. Έχει πολύ μεγάλη όρεξη, δείχνει υγιής και αυτό για εμάς είναι το πρωτεύον. Να καταφέρει να πάρει μέρος στο τουρνουά που είναι σημαντικό και για εκείνον για να επιστρέψει. Αν κρατήσει το επίπεδο ωριμότητάς του σε ένα καλό επίπεδο θα μπορέσει να μας βοηθήσει αγωνιστικά και ουσιαστικά. Ο Βασίλης είναι ένας παίκτης που μας αλλάζει επίπεδο με την παρουσία του. Το ότι ήρθε αργά δεν παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί γνωρίζει τι κάνουμε. Το σημαντικό γι’ αυτόν είναι να βρει ρυθμό, αγωνιστικό ρυθμό και γι’ αυτό πιστεύω πως τα φιλικά αυτά θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ».

Ο Αντώνης Κόνιαρης από την πλευρά του τόνισε, ανάμεσα σε αρκετά πιτσιρίκια που «πάλευαν» για ένα αυτόγραφο: «Κάποια παιχνίδια ήταν εύκολα στην Αθήνα, αλλά αυτά εδώ δεν τα λες και εύκολα. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το τελικό σκορ. Οι αντίπαλοι ήταν πιο δυνατοί. Εντάξει, δεν ήταν επιπέδου Α1 ή Ευρωλίγκας, αλλά ήταν δυνατοί, γρήγοροι. Ειδικά οι Άγγλοι είχαν ταχύτητα και ήταν πολύ εκρηκτικοί. Έπρεπε κι εμείς μέσα από αυτά τα παιχνίδια να προσαρμοστούμε σε άλλα δεδομένα. Αυτό που έγραφε στο ταμπλό στο τέλος δεν είχε καμία σχέση λοιπόν για εμάς. Όλα τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά, ακόμη και στον όμιλο, όπου θεωρούνται εύκολα και ακόμη κι αν χάσει έναν αγώνα, μπορείς να διορθώσεις κάτι αν χρειαστεί. Εμείς σκεφτόμαστε πως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Και τα πρώτα και τα άλλα στη συνέχεια».

Αυτά αφορούν τα όσα γίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών. Υπάρχουν όμως και αυτά γύρω γύρω από το παρκέ: «Ελπίζω ο κόσμος να μην σταματήσει να έρχεται, γιατί ίσως βαρεθεί με αυτές τις διαφορές που είδε δύο μέρες. Θα θέλαμε να έρθει να μας στηρίζει ακόμη κι αν η διαφορά φτάσει και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Είναι κάτι που το θέλουμε και το χρειαζόμαστε. Ήταν εδώ στα φιλικά και τους ευχαριστούμε όλους πολύ που έρχονται και θέλουμε να συνεχίσουν έτσι και στα επίσημα!».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια