Κατσικάρης: «Ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα»- Τι δήλωσαν Μπουρούσης, Καββαδάς, Μπόγρης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Σλούκας

Ο Φώτης Κατσικάρης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τη διάθεση των παικτών του και την προσαρμογή τους σε αυτά που τους ζητεί στις προπονήσεις, μετά τη νίκη επί της Τουρκίας.






«Η Τουρκία δεν ήταν στο επίπεδο που θα θέλαμε. Ήταν κουρασμένη και δεν είχε αρκετή ενέργεια. Οι αντίπαλοί μας στο Προολυμπιακό είναι διαφορετικοί. Έπρεπε να γίνουν όμως κάποια φιλικά. Ήταν ένα δείγμα αυτό, ήταν το πρώτο ματς που παίξαμε μαζί. Θεωρώ ότι θα αναλύσουμε τα λάθη μας και η ομάδα θα είναι κάθε μέρα καλύτερη. Η διάθεση είναι το πρώτο πράγμα που είχαμε. Έχουμε όλα τα συστατικά να έχουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας.

Οι νέοι παίκτες έχουν διάθεση και κίνητρο. Είναι παίκτες που έχουν χαρακτηριστικά για να παίξουμε γρήγορα. Θέλουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο. Αυτό το δείγμα ήταν σύντομο, αλλά είχαμε καλές στιγμές στο παιχνίδι. Μου άρεσε η διάθεση που δείξαμε στην άμυνα και πώς χρησιμοποιήσαμε τα χέρια και το σώμα. Βάλαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και στο τρανζίσιον. Θέλω ταχύτητα και στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε τέλειοι σήμερα.

Θέλουμε να παίζουμε καλύτερη άμυνα και να έχουμε εύκολο καλάθι. Έχουμε παίκτες με δυνατότητες με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θέλουμε να πιέσουμε τον αντίπαλο και μετά στο μισό γήπεδο να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για να δούμε τα σημεία αναφοράς αυτής της ομάδας. Δεν έχουμε τόσο καλό pick 'n roll παιχνίδι, όπως τα προηγούμενα χρόνια, γι' αυτό θέλουμε να παίξουμε διαφορετικά με κάποια low post, με περισσότερα 1vs1.

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν είναι ακόμα στην καλύτερη κατάσταση, ο Περπέρογλου θα έρθει τη Δευτέρα με την ομάδα στο Βελιγράδι. Ο Σλούκας είναι μαζί μας, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε μια μέρα. Θέλει υπομονή. Το ξέραμε και εμείς κι εκείνος. Ελπίζουμε να είναι καλύτερα μέρα με την μέρα. Η δουλειά η δική μου, των συνεργατών μου και της ομοσπονδίας είναι να ετοιμάσουμε κάποια παιδιά μέσα από μια διαδικασία πίεσης που θα επανδρώσουν την Εθνική Ομάδα για να έχει συνέχεια ανάλογη όλων αυτών των χρόνων».

Τι δήλωσαν Μπουρούσης, Καββαδάς, Μπόγρης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Σλούκας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι Έλληνες διεθνείς μετά τη φιλική νίκη επί της Τουρκίας:

Γιάννης Μπουρούσης: «Σίγουρα η ομάδα δε μπορεί να 'ναι έτοιμη γιατί έχουμε 10 ημέρες μαζί. Αλλά δείξαμε διάθεση, ενέργεια, αυτό είναι καλό. Τα παιδιά παλεύουν να βρουν αυτοπεποίθηση. Έχουμε πιο αθλητικά κορμιά και θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα. Σημασία έχει να πετύχει γιατί με κλειστές άμυνες θα 'χουμε πρόβλημα. Πρέπει να δουλέψουμε και στα δύο κομμάτια, και στο κλειστό κομμάτι και να κάνουμε τη διαφορά. Αντέχουμε. Αφού μας δόθηκε η ευκαιρία κι είμαστε υγιείς, ήθελα να προσπαθήσω ακόμη και φέτος να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσω κ εγώ από όποια πλευρά μπορώ μέσα στην ομάδα. Δεν πρέπει να αγχώσουμε τα νέα παιδιά. Να μπορέσουν από μόνοι τους να βρουν την ταυτότητά τους, ν' αγαπήσουν την ομάδα και καταφέρουμε κάτι, μαζί κι εγώ. Δεχόμαστε μεγάλη κριτική, κακά τα ψέματα, τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια παίξαμε καλό μπάσκετ. Δεν τα καταφέραμε στα χιαστί, θα μου πεις. Εκεί μετράνε όλα. Ναι, αλλά εκεί είναι και λίγο η τύχη. Χωρίς τύχη δεν πας πουθενά. Παίξαμε καλό μπάσκετ, ήμασταν άτυχοι. Δε θέλουμε να λέμε μεγάλες κουβέντες. Θέλουμε να καταφέρουμε να πάμε στον τελικό και να 'χουμε την ευκαιρία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς».

Βασίλης Καββαδάς: «Δείξαμε καλό πρόσωπο, παρόλο που είμαστε λίγο καιρό μαζί, ενώ ο Μπουρούσης ενσωματώθηκε αργότερα. Κρατάμε αυτό το ματς σαν οδηγό, πρέπει να βάλουμε κάποιες λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας. Ο χρόνος είναι αντίπαλός μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα θα δώσει την ψυχή της για να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε ένα νεανικό σύνολο με αθλητικά προσόντα, που βγάζει πολλή ενέργεια στο γήπεδο και δεν είναι εύκολο για τον αντίπαλο να σκοράρει. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Για μένα η συμμετοχή στην Εθνική σημαίνει πολλά πράγματα. Χαρά, τιμή, περηφάνια, αγάπη προς την πατρίδα και την ομάδα. Προσπαθούμε να δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση για να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών των φιλάθλων».

Γιώργος Μπόγρης: «Θεωρώ πως ήταν ένα παιχνίδι, του οποίου την εξέλιξη δεν περιμέναμε. Θεωρούσαμε πως θα υπάρχει αμηχανία στο παρκέ και δεν θα είχαμε χημεία. Με όπλο τη διάθεση και την άμυνα, καταφέραμε να νικήσουμε. Δεν πρέπει να μας ρίξει στάχτη στα μάτια αυτό το φιλικό και οφείλουμε να μείνουμε ταπεινοί για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο μας. Έχουμε τους παίκτες να παίξουμε αυτό που θέλει ο κόουτς Κατσικάρης. Έχουμε επίσης και τον Μπουρούση που μπορούμε να του ακουμπήσουμε την μπάλα. Προσωπικά, νιώθω τεράστια τιμή για τη συμμετοχή μου. Είναι το υπέρτατο να αγωνίζεσαι στην Εθνική. Ελπίζω πως θα καταφέρουμε να πιάσουμε από τα μαλλιά την ευκαιρία που μας δίνεται. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, ξέρω ότι έχω μπροστά μου πολύ ποιοτικούς παίκτες. Ίσως να μπορώ να τους πλαισιώσω με έναν διαφορετικό ρόλο. Ο Νίκος Ζήσης μου είχε πει πως στην Εθνική πρέπει να είμαι στρατιώτης και να μην υπάρχουν εγωισμοί».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Υπάρχουν πολύ καλά αθλητικά προσόντα, μεγάλα κορμιά σε όλες τις θέσεις. Μπορούμε να καλύψουμε χώρους και τις αδυναμίες μας έτσι και να γίνουμε δυνατοί στην άμυνα για να φοβίσουμε τον αντίπαλο. Το φιλικό ήταν δύσκολο γιατί όλοι είμαστε μαζί εδώ μια εβδομάδα, ο Περπέρογλου δεν έχει έρθει και ο Σλούκας δεν έχει μπει σε προπονήσεις. Υπήρχε μεγάλη θέληση. Θέλουμε βελτίωση, αλλά κρατάμε τη θέληση και το καλό αμυντικό μας κομμάτι. Υπάρχει μεγάλη διάθεση. Η κληρονομιά που αφήνουν οι μεγαλύτεροί μας είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να έχουμε ενέργεια και δίψα σε κάθε παιχνίδι. Είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι σχετικά εύκολα, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Δεν λέει κάτι βέβαια αυτό το φιλικό. Θέλαμε να παίξουμε και ελκυστικό μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Τα παιχνίδια που μετρούν είναι από τις αρχές Ιουλίου και μετά».

Δημήτρης Αγραβάνης: «Κάναμε αρκετά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο και θα πρέπει να τα περιορίσουμε γιατί αντίπαλοι όπως η Κροατία και η Ιταλία δεν τα συγχωρούν. Κάναμε καλή προσπάθεια, αλλά δεν είναι ενδεικτική η κατάσταση της Τουρκίας τώρα. Πάντως είναι καλό που κερδίσαμε. Όλοι είμαστε καλοί αθλητές και μπορούμε να παίξουμε παραπάνω από μία θέσεις και να μαρκάρουμε κάθε αντίπαλο. Αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Ταχύτητα και όλοι μαζί στην άμυνα. Έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζουμε να είναι καλά ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας), γιατί πιστεύω πως είναι ο νέος μεγάλος ηγέτης της Εθνικής. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε να ακούμε τον προπονητή μας θα έχουμε μεγάλη τύχη».

Κώστας Σλούκας: «Αυτή τη στιγμή κάνω θεραπείες για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ, θα δούμε. Ελπίζω πως θα προλάβω, θα δείξει την άλλη εβδομάδα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια