Ο Αλέκος Κοντοβουνίσιος κι ο Τάκης Ευσταθίου στο Μουσείο της ΧΑΝΘ

Ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής, Αλέκος Κοντοβουνήσιος κι ο Τάκης Ευσταθίου ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς συντάκτες, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα του μπάσκετ, επισκέφθηκαν το Μουσείο της ΧΑΝΘ






Ο Αλέκος Κοντοβουνίσιος γεννημένος στην Αθήνα 1937, ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ σε ηλικία 15 ετών και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους γκάρντ της εποχής φορώντας την φανέλα του Παγκρατίου(που ήταν και η μεγάλη του αγάπη) και του Τρίτωνα. Αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική για 9 χρόνια (171 παιχνίδια με 1.699 πόντους) και έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «ζογκλέρ» εξαιτίας των εκπληκτικών του ασίστ και του καλού χειρισμού της μπάλας. Φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο από το 1959 μέχρι το 1967 ενώ διετέλεσε και αρχηγός της(με 67 συμμετοχές και 188 πόντους).

«Είχα επισκεφθεί και στο παρελθόν το Μουσείο της ΧΑΝΘ, χαίρομαι για όσα έχει πετύχει εδώ ο Γιωργής Μπουσβάρος, και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συναντώ παλιούς φίλους» είπε ο Α. Κοντοβουνίσιος.

Ο Τάκης Ευσταθίου, αρθρογράφος επί σειρά ετών στην εφημερίδα «Έθνος», ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν εξειδικευμένα με το άθλημα. Έζησε από κοντά τα «πέτρινα χρόνια» του αθλήματος, κατέγραψε τις πρώτες του επιτυχίες όπως και την «άνθιση» του από την δεκαετία του 1980 και έπειτα. «Συγχαρητήρια στην ΧΑΝΘ για αυτό το όμορφο Μουσείο , αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του Γιωργή Μπουσβάρου. Δημιουργήθηκε ένας όμορφος χώρος με πολύ αγάπη και μεράκι», είπε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια