Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Είμαστε παράδειγμα για όλο τον κόσμο»

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησαν στο Euronews, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για το μεταναστευτικό. Έχοντας άλλωστε ζήσει για πολλά χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες, ξέρουν καλά τι χρειάζεται προκειμένου τα προβλήματα των μειονοτήτων να μειωθούν σημαντικά.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μετανάστες, αναγκάζονται να αλλάξουν χώρα για να ζήσουν κάπου καλύτερα. Ο τρόπος που προχωρήσαμε και ο λόγος που είμαστε εδώ για να δώσουμε πίσω πράγματα, είναι πως όταν ήμασταν σε άσχημη κατάσταση, μας βοήθησαν. Μια αγκαλιά να δώσεις στον συνάνθρωπό σου είναι τρομερό. Δεν είναι μόνο ότι έχεις να κάνεις με μετανάστες, αλλά με συνανθρώπους σου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για το θέμα.

Από την πλευρά του, Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε πως «πρέπει να καταλάβουμε αυτούς τους ανθρώπους, ότι παλεύουν για το καλύτερο. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει όπως μπορεί, με ένα κομμάτι ψωμί, με ένα μπουκαλάκι νερό. Ο κόσμος πρέπει να στηρίζει τους συνανθρώπους του όσο περισσότερο μπορεί. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε κι εμείς, κουράγιο. Οι Έλληνες το χρειαζόμαστε αυτό», για να εξηγήσει:

«Θεωρώ πως είμαστε παράδειγμα για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για την Ελλάδα. Αν έχουν ένα όνειρο, πρέπει να συνεχίσουν να το παλεύουν. Η οικογένειά μου δεν άρχισε να παλεύει πριν τρία χρόνια που μας γνώρισε ο κόσμος, αλλά πριν από τριάντα χρόνια. Θέλει θυσίες, ιδρώτα, αίμα, δάκρυα. Όταν τα καταφέρεις όμως, το συναίσθημα είναι πολύ ωραίο. Ανατριχιάζεις».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια