Το pre-game του δεύτερου τελικού της Α ΕΚΑΣΘ Γυναικών

Ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ο ΕΟΣ έκανε το 1-0 καθώς επιβλήθηκε με 57-53 της ΜΕΝΤ και την Τέταρτη θα πάει στο κλειστό της Παπαφη για το sweep (2-0), ενώ η ΜΕΝΤ θα προσπαθήσει να κάνει το 1-1 στην έδρα της και να παίξει την άνοδο στην Α2 γυναικών σε τρίτο και… φαρμακερό παιχνίδι.






Ο Μπαξεβανος συνέχισε το σερί του αήττητος σε play-off's (3-0 σερί), ενώ οι Ριτζαλεου και Καμπιτση, οι...γιαγιάδες των play-off's, καθώς έφτασαν αμφότερες τις 20 συμμέτοχες, δεν πανηγύρισαν χθες στο τέλος.

Την περίοδο 2012-2013 πρώτη σκόρερ στη σειρά ήταν η Ριτζαλεου (άνοδος με Ν.Βοτση), την επομένη περίοδο η Κεσογλου (άνοδος με ΕΟΣ) και πέρυσι η Πεταχτή της ΜΕΝΤ.

Πρώτη σκόρερ στην ιστορία του θεσμού είναι η Ριτζαλεου (ΜΕΝΤ) με 148 πόντους. Από πολύ κοντά με 146 πόντους η συμπαίκτρια της η Καμπιτση που είναι πρώτη μπομπερ στο θεσμό με 30 και ακολουθει με 19 η Αγγέλου (ΕΟΣ).

Τέλος όσο αφορά τους προπονητές η Διαβολεμένου ως παίκτρια της ΜΕΝΤ βγήκε τέταρτη, ενώ ως κόουτς της ίδιας ομάδας δύο φορές δεύτερη.


Ο Στέλιος Μπαξεβανος θα πάρει για πρώτη φορά μετάλλιο, ενώ ο Αλέξανδρος Μαυρίδης με τη νίκη στις 7-5-2016 με σκορ 44-51 του Ναύαρχου Βότση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για δεύτερη φορά όπως και την περίοδο 2013-2014 όπου με τον Αίαντα Εύοσμου είχε επιβληθεί του Θερμαϊκού Θέρμης. Και τότε ο τελικός της σειράς όπως και τώρα ήταν ΕΟΣ-ΜΕΝΤ και του κυπέλλου ΕΟΣ-Άρης νεανίδες.

Από το αρχείο του Νεκτάριου Ιωαννίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια