«ΠΑΟΚ, η επόμενη γενιά»-Αφιέρωμα της Metrosport και του Στέλιου Παρθενάκη στους εφήβους της ομάδας

Οι έφηβοι του ΠΑΟΚ βγήκαν Πρωταθλητές Θεσσαλονίκης και πάνε στο Πανελλήνιο με υψηλές βλέψεις-Η Metrosport με φοβερό αφιέρωμα του Στέλιου Παρθενάκη δίνει το λόγο στον Ευριπίδη Μελετιάδη και τους παίκτες του:





O ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που ποντάρει χρόνια στη δουλειά που γίνεται στις υποδομές. Ο Ευριπίδης Μελετιάδης και οι παίκτες βγήκαν νικητές στην ΕΚΑΣΘ κόντρα στον Αρη το προηγούμενο Σάββατο. Δυνατή φουρνιά, δουλεμένη γενιά σφυρηλατημένη με τα ιδανικά του ΠΑΟΚ. Φιλοδοξία, πρωτιά και διάκριση. Μετά τις κορασίδες του ΠΑΟΚ, το «Μ» βήμα και στην πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΚΑΣΘ. Ο Ευριπίδης Μελετιάδης έχει ζήσει από κοντά και μάλιστα τα τελευταία πέντε χρονιά. Έχει συνεργάτη πλέον το Διομήδη Ξανθόπουλο, αφού ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι στις κορασίδες. «Πρόκειται για μία πολύ καλή φουρνιά παικτών. Δουλεύουν μαζί τα τελευταία τρία χρόνια και καλούνται να εκπροσωπήσουν τον ΠΑΟΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μέσα στο παρκέ τα ξεχνούμε όλα, είναι μόνο η προπόνηση. Είναι επιτυχία και μόνο που είμαστε παρόντες στο τουρνουά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, αφού το τουρνουά έχει πολλές και καλές ομάδες» λέει στην Metrosport. «Τα πάντα σε αυτές τις ηλικίες είναι διαχείριση. Ψυχολογική και αγωνιστική. Εχουμε δουλέψει και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση. Ευχαριστούμε και τον Νίκο Παπαδόπουλο».

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές

H προπόνηση δε σταματάει, παράλληλα με το διάβασμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η πρώτη θέση σε ένα Πανελλήνιο τουρνουά πάντα είναι πρόκληση. Τι λένε όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ για αυτήν την υπόθεση. Ο Κωνσταντίνος Καμπουρίδης μετρημένος στα λόγια του τόνισε. «Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βγαίνουμε πρώτοι στη Θεσσαλονίκη. Πάμε στα τελικά χωρίς άγχος, όλοι για έναν και ένας για όλους». Ο Κώστας Λαζαρίδης αναφέρθηκε στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ομάδα. «Θέλαμε την πρωτιά στη Θεσσαλονίκη. Ομαδικότητα και σκληρή δουλειά μας έφεραν σε αυτήν  την επιτυχία. Πάμε στην Καστοριά με την ίδια συνταγή».

Ο Παναγιώτης Καραγιώργος δήλωσε. «Δουλεύουμε με μεγάλη συγκέντρωση. Έχουμε πάθος στο παιχνίδι μας και θα πάμε στα τελικά, για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε». Ο Γιάννης Νικολαϊδης είπε σχετικά. «Εχουμε πληρότητα στο ρόστερ και ο ένας βοηθάει τον άλλον. Θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε». Ο Κρητικός Μάνος Πλακογιαννάκης αναφέρθηκε στη βασική αρχή της ομάδας. «Η άμυνα είναι αυτή που μας οδηγεί αγωνιστικά. Πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας», ενώ ο Δημήτρης Καραμανώλης τόνισε για όλη την προσπάθεια. «Είναι μεγάλη χαρά που βγήκαμε Πρωταθλητές Θεσσαλονίκης. Στο Πανελλήνιο πάμε για το καλύτερο δυνατό». Ο Κωνσταντίνος Βλαγκόγιας μίλησε για ένα πολύ αμφίρροπο τουρνουά. «Στα τελικά θα έχει πολλές και δυνατές ομάδες. Θα πάμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε σαν ομάδα και ότι βγει». Επίσης, ο Γρηγόρης Νικητιανός είπε σχετικά. «Χημεία, συγκέντρωση και δουλειά είναι τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Ζητούμενο είναι η διάκριση».

Ο Ξανθιώτης Αντώνης Ζαπάκης ήταν προσεκτικός στα λόγια του. «Κάνουμε πολλή δουλειά από τον Αύγουστο. Δίνουμε βοήθειες ο ένας στον άλλον και αυτό μας χαρακτηρίζει και σα σύνολο». Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης μίλησε για μια σκληρή προετοιμασία. «Κάθε μέρα στις προπονήσεις δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πάμε με καλή ψυχολογία». Ο Νίκος Βαγιάτης από τη σκοπιά του τόνισε. «Πάντα έχουμε υψηλούς στόχους. Η πρωτιά στη Θεσσαλονίκη θα μας βοηθήσει και τον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Γιανναράς τόνισε: «Θέλουμε μια καλή πορεία στο Πανελλήνιο. Σαν ομάδα πάντα έχουμε υψηλούς στόχους». Ο Αυγουστίνος Σπουργίτης τόνισε ότι όλα είναι δύσκολα. «Κανένα παιχνίδι δε θα είναι εύκολο. Ολες οι ομάδες είναι δυνατές και πάμε για μια διάκριση χωρίς άγχος». Τέλος, ο Κύπριος, αλλά τραυματίας Κωνσταντίνος Βασιλείου τόνισε ότι «η ομάδα είναι πάνω από όλα οικογένεια και παλεύει μέχρι τέλους».

Η βαριά φανέλα του ΠΑΟΚ

Η αποστολή στα τελικά της Καστοριάς είναι δύσκολη, γιατί θα υπάρχουν πολλές και δυνατές ομάδες. Το πρώτο βήμα ήταν να κατακτηθεί το Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο είναι να έρθει ένα μετάλλιο, γιατί όχι και το χρυσό. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Το σήμα του ΠΑΟΚ δεν αγχώνει κανέναν, αλλά αντίθετα γεμίζει άπαντες ευθύνες. Ο Ευριπίδης Μελετιάδης είναι ο προπονητής, αλλά και ο Γιώργος Βαλαβανίδης έχει κομβικό ρόλο. Υπεύθυνος, πάντως, του όλου προγράμματος είναι ο Νίκος Σταυρόπουλος.


Οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ξεκινούν αύριο. Και φυσικά εκτός από τους αγώνες, υπάρχουν και οι Πανελλήνιες εξετάσεις σε μία χρονιά που είναι οι πιο κρίσιμη, ειδικά για τους 98ρηδες! ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Προμηθέας Πάτρας, Ίκαρος Καλλιθέας είναι τα φαβορί για τα μετάλλια, χωρίς να υποτιμάει κανείς Πιερικό/Αρχέλαο και Εργοτέλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια