Κ. Χαραλαμπίδης: «Υπάρχει ροή και συνέχεια στην GBA»

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ο Κώστας Χαραλαμπίδης, είναι έτοιμος να αφοσιωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην GBA, την ακαδημία που ίδρυσε πριν από πέντε χρόνια μαζί με άλλους δύο σπουδαίους αθλητές και φίλους.









Το μπλογκ του ζήτησε μια συνέντευξη, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο κομμάτι, την οποία δεν αρνήθηκε να παραχωρήσει στον υπέροχο χώρο του Fresh Day (Πέτρου Συνδίκα 22, Delivery: 231 088 9000) που δημιούργησαν ο Παναγιώτης Φραγκόπουλος και ο Τέλης Περγαμηνέλης, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τα εξαιρετικά εδέσματα του μαγαζιού.

Εχεις ανακοινώσει ότι αποχωρείς από τα παρκέ ως αθλητής. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σε δούμε σε κάποια ομάδα μικρότερης κατηγορίας;

«Οι συνθήκες της αποχώρησής μου από την ενεργό δράση σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν πολύ συγκεκριμένες και έχουν να κάνουν με τον τραυματισμό μου στο πόδι. Δεν θέλω να ρισκάρω με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη ομάδα, έστω και σε χαμηλότερη κατηγορία».

Οπότε αφοσιώνεσαι στην GBA;

«Ούτως ή άλλως είχα πολύ ενεργό συμμετοχή στην ακαδημία που ιδρύσαμε και εξακολουθούμε να λειτουργούμε. Οπότε πλέον κοντά στα παιδιά όσο γίνεται περισσότερο».

Σε ότι αφορά το ανδρικό τμήμα της ομάδας υπήρχε μια συνεργασία με τον Αργοναύτη, αλλά το τμήμα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη Β΄ Εθνική…

«Ηταν μια άτυχη χρονιά η φετινή. Δεν θα έπρεπε να λειτουργήσουμε σε πολλούς τομείς όπως λειτουργήσαμε. Εχω μάθει στη ζωή μου και στην καριέρα μου να κάνω μικρά βήματα κάθε φορά και σιγά σιγά να πιάνω τους στόχους που βάζω. Φέτος κάναμε ένα άλμα που φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι δεν θα έπρεπε να γίνει».

Του χρόνου θα συμμετέχετε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Θα αλλάξει κάτι στο ρόστερ ή στην φιλοσοφία;

«Υπάρχουν διεργασίες για όλα. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές σίγουρα».

Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα εκτός από το ανδρικό και το εφηβικό, η ακαδημία είχε μια συνεργασία και πήρε το όνομα του Αστέρα Ιπποδρομίου. Γιατί συνέβη αυτό;

«Είχαμε πολλά παιδιά τα οποία θα συμμετείχαν σε αγωνιστικά τμήματα και θέλαμε να τους δώσουμε μια ευκαιρία να παίξουν και να χαρούν το άθλημα. Υπήρχε μια δυσχέρεια για αυτό, αλλά από δω και πέρα θα συγχωνευτούμε με τον Αστέρα Ιπποδρομίου για να μην έχουμε κάποιο θέμα με την ονομασία».

Η ακαδημία ξεκίνησε με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, το Νίκο Χατζηβρέττα και εσένα. Τι συνέβη στην πορεία;

«Σε ότι αφορά τον Λάζαρο είναι πάντα μαζί μας. Είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος και αποφάσισε να ασχοληθεί και με κάτι άλλο. Δεν ισχύει το ότι δεν συμμετέχει πλέον ή αποχώρησε. Απλά με δεδομένο ότι και εγώ θα έχω περισσότερο χρόνο μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ περισσότερο. Ο Νίκος αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του στον Εύοσμο. Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Βγαίνουμε, συζητάμε και έχουμε κοινούς προβληματισμούς. Ολοι όσοι έχουν ενασχόληση με το μπάσκετ προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στα παιδιά».

Με τον Δημήτρη Νικολαΐδη τι έγινε και έφυγε από τον σύλλογο;

«Ο κόουτς Νικόλ είναι ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας. Δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα στην πορεία. Κάποιες δυναμικές σχέσεις μεταβάλλονται. Του εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνει στην καριέρα του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ακαδημία δεν έχει  προπονητές με μεγάλες δυνατότητες και τεράστια εμπειρία. Η ποιότητα των υπηρεσιών σε ότι αφορά τον τομέα της προπονητικής θέλουμε να γίνεται συνεχώς καλύτερη».

Η ακαδημία έχει καθιερωθεί πλέον ως μια από τις μεγαλύτερες της πόλης…

«Φέτος είχαμε συνολικά 300 παιδιά που έκαναν προπόνηση σε τέσσερα γήπεδα (Μίκρα, ΤΕΦΑΑ Θέρμης, Αμερικανική Γεωργική Σχολή και ΕΚΟ). Με σταθερά βήματα θα συνεχίσουμε και του χρόνου. Δεν πιέζουμε καταστάσεις. Τα παιδιά μεγαλώνουν και θα συμμετέχουν σε αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα. Πιστεύω ότι στο μέλλον όλο αυτό το εγχείρημα θα αποδώσει καρπούς. Και δεν μιλάω μόνο να βγάλουμε παίκτες που θα αγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Θέλουμε να διδάξουμε κάτι διαφορετικό στα παιδιά. Με ευρύτερη παιδεία και όχι οπαδισμό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι γονείς τους. Πρέπει να αφήσουν τα παιδιά να αποφασίσουν αυτά τι θα κάνουν. Υπάρχουν άνθρωποι με εμπειρία στο αντικείμενο και πρέπει να είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους μέσα στο γήπεδο».

Ποιες είναι οι επόμενες προγραμματισμένες δραστηριότητές σας;

«Υπάρχουν τα try-outs που άρχισαν ήδη στα ΤΕΦΑΑ της Θέρμης και θα συνεχιστούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες, με ηλικίες 1999-2002 κυρίως, για να γνωρίσουμε τα παιδιά και να μας γνωρίσουν.  Ακόμη το καθιερωμένο κάμπ από τις 14/6 μέχρι τις 2/7 σε τρεις εβδομάδες, εκεί όπου η ακαδημία έχει δείξει ότι έχει την τεχνογνωσία και είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή τα προηγούμενα χρόνια».

Στα τμήματα των γυναικών, υπάρχει μια συνεργασία με το Μαντουλίδη…

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με στόχο τα δικά μας κορίτσια και αυτά του Μαντουλίδη, να προπονούνται και να αγωνίζονται στο ιδανικό περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων, με δύο κλειστά γυμναστήρια, σε συνδυασμό την τεχνογνωσία της ακαδημίας μας. Το δίδυμο Κυρκούση-Παλαμουτίδου στους προπονητές λειτούργησε ιδανικά. Στις μικρότερες ηλικίες έχουμε πολύ καλές «φουρνιές» και πιστεύω ότι με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται θα έχουμε αποτελέσματα. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση αυτοσκοπός. Αν έρθει μια διάκριση φυσικά και δεν θα πούμε όχι».

Ο τελευταίος λόγος σε σένα, για να κλείσουμε την συζήτηση…

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ότι μπορούμε αγωνιστικά στα παιδιά. Να δουλεύουν με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι θα τους εξελίξει και με ένα εκλεκτό επιτελείο προπονητών. Θα υπάρχει μια ροή και μια συνέχεια και ο στόχος μας είναι να έχουμε μια ταυτότητα. Θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια με υψηλή ποιότητα προπόνησης, με εξέλιξη των παιδιών και μια ευρύτερη παιδεία. Θέλουμε να συμμετέχουν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, πέρα από το γήπεδο. Μιλάμε για παιδιά και θα συνδυάσουμε τον αθλητισμό με εκδρομές, με παρακολούθηση παραστάσεων, ομιλιών, ημερίδων και πολλά άλλα».











ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
WEDDING PHOTOGRAPHER
ΤΗΛ 6973342740
photoshop2@mac.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια