Θετικά τα συμπεράσματα της φετινής χρονιάς για τον προπονητή του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ηλιούπολης

Την αξιολόγηση της αγωνιστικής περιόδου έκανε ο προπονητής του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ηλιούπολης, Θόδωρος Σταυρόπουλος, στην οποία αναφέρονται τα εξής:









Η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ2 ΕΚΑΣΘ περιόδου 2015-2016

Αναδείχθηκε στην 7η τελική θέση και πέτυχε την ΑΝΟΔΟ στη Γ1 ΕΚΑΣΘ

Σε  26 αγώνες πρωταθλήματος είχε 21 νίκες και 5 ήττες

Πέτυχε στην επίθεση 1741 πόντους (Μ.Ο. 66,96 ανά αγώνα)  

Δέχθηκε στην άμυνα 1382 πόντους  (Μ.Ο. 53,15 ανά αγώνα)

Κατέλαβε την 2η θέση στην τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου και προχώρησε στα μπαράζ ανόδου με πλεονέκτημα έδρας  (1 νίκη-1 ήττα)

Συμμετείχε στο Κύπελλο ΕΚΑΣΘ όπου έφτασε στην Δ φάση αποκλείοντας 2 ομάδες Γ1 κατηγορίας, ώσπου  αποκλειστεί πάλι από ομάδα Γ1( 2 νίκες-1 ήττα).

ΘΕΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑΣ

Η ομάδα του ΑΟΚ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ πέτυχε το καλλίτερο ρεκόρ νικών στην ιστορία της  (συνολικά σε 31 αγώνες  24 νίκες 7 ήττες).

Κατέλαβε τη μέγιστη δυνατή θέση (2η) στον όμιλό της δεδομένης της δυναμικότητας του πρώτου στον όμιλο ΑΡΙΩΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ο οποίος κατέλαβε την τελική 2η θέση της κατηγορίας.

Είχε τη 2Η επίθεση του ομίλου σε πόντους (1741), 2η σε μέσο όρο (67) και 2η σε διαφορά πόντων (359-13,8) πίσω από τον πρώτο στον όμιλο ΑΡΙΩΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (πόντοι 2240-μέσος όρος 86,1 και διαφορά 920-35,4 αντίστοιχα.
Είχε πολύ δυνατή έδρα με συνολικό ρεκόρ 14-1(η μόνη βαριά ήττα από ΑΡΙΩΝΑ)

Έπαιξε γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ.

Παρουσίασε μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομείς από το τέλος του Α γύρου. Υπήρχε σε όλους πίστη και προσήλωση στο στόχο της συμμετοχής στα πλέυ-οφ ανόδου .

Κατάφερε να επιτύχει  18 νίκες στη σειρά(με μια ήττα ενδιάμεσα από Αρίωνα)ώστε από την 8η  - 9η θέση να εκτοξευτεί στη 2η και να διεκδικήσει την άνοδο.


Επέδειξε χαρακτήρα νικητή με ισχυρές ομάδες που είχαν τους ίδιους στόχους κερδίζοντάς  την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ (3η θέση ομίλου)σε αγώνες θρίλερ στην παράταση και τις  2 φορές με ανατροπή -και 2 φορές το ΓΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ(4η θέση ομίλου) .

Οι περισσότεροι παίκτες πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, παρά τη δυσκολία της διαχείρισης ενός μεγάλου ρόστερ (18 ενεργά δελτία παικτών).

Πραγματοποίησε καταπληκτική ανατροπή στον τελευταίο αγώνα μπαράζ  με ΑΤΛΑ όταν στα 4’ πριν τη λήξη με το σκορ ισόπαλο, έκανε σερί  18-2 προσπερνώντας το
 -10 από τον πρώτο αγώνα και κατέκτησε πανηγυρικά την άνοδο στη Γ1 ΕΚΑΣΘ.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑΣ

Η έλλειψη αγωνιστικής συνοχής και συγκέντρωσης στα πρώτα παιχνίδια του Α γύρου, λόγω των νέων ρόλων σε πρόσωπα και αφομοίωσης των συστημάτων, κόστισε τόσο σε αναμενόμενες εκτός έδρας ήττες (με ΑΡΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και ΑΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ) όσο και σε απρόσμενες εκτός έδρας ήττες με ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και ΑΞΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ, εξαιτίας άτυχων εκτιμήσεων και επιλογών του προπονητή.

Η επιθετική διάθεση της ομάδας έφερε πολλές φορές επιπόλαιες επιλογές ,άναρχο παιχνίδι και δυσκολία στην επικοινωνία της εφαρμογής των πλάνων που δουλεύονταν στις προπονήσεις.

Θα έπρεπε να δοθεί περισσότερο βάρος στην ομαδική άμυνα με μπλοκ άουτ/ριμπάουντ, εφόσον η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Η άμυνα ήταν η 5η στον όμιλο σε πόντους (1382) και  η 5η σε μέσο όρο (53,15).

Παρατηρήθηκε αρκετές φορές μέσα στους αγώνες δυσαρέσκεια ορισμένων παικτών ως προς τις ατομικές επιλογές ενέργειας των συμπαικτών τους. Επίσης ορισμένες συμπεριφοριστικές αντιδράσεις από συγκεκριμένους παίκτες ήταν παραπάνω έντονες και ακυρωτικές ως προς την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι υπόλοιποι σε άμυνα και επίθεση.

Τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν οπωσδήποτε στη διάρκεια μιας δύσκολης και ανταγωνιστικής σαιζόν σε κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, αλλά χρειάζεται προσοχή και βελτίωση.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η ομάδα από 24/8/2015 που συγκεντρώθηκε πρώτη φορά ως 18/5/2015 που ολοκληρώθηκε αγωνιστικά η σαιζόν, πραγματοποίησε 46 προπονήσεις, 13 φιλικούς και 31 επίσημους αγώνες.

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις πολλών παικτών στέρησαν από την ομάδα τη συνεχή συμμετοχή τους και τη-σίγουρα-περισσότερη βοήθεια που θα έπαιρνε, αν δουλεύαμε όλοι μαζί περισσότερες φορές.

Ο κύριος σκοπός της ενασχόλησης με το άθλημα σε αυτό το επίπεδο είναι η διατήρηση σε μια διαδικασία άθλησης, η χαρά της συμμετοχής σε ομαδική δραστηριότητα, η επίτευξη εφικτών στόχων που προσαρμόζονται ανάλογα με τις δυνατότητες  των συμμετεχόντων κλπ. Ωστόσο, μέσα σε αυτά τα πλαίσια της παρέας-ομάδας παρατηρήθηκε αρκετές φορές  τόσο στις προπονήσεις και στα φιλικά ένα κλίμα οξυμένο που γεννούσε παράπονα και κρυφοεντάσεις. Βέβαια τα επιτυχή αποτελέσματα στους αγώνες και η επίτευξη της ανόδου λειτούργησαν κατευναστικά.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα χρειάζεται όλοι οι παράγοντες της ομάδας (διοίκηση-προπονητής- παίκτες) να κάνουν την αυτοκριτική τους, να επαναπροσδιοριστούν ρόλοι και συμπεριφορές εστιάζοντας στα σημεία που μπορούν να βελτιωθούν, μέσα από ειλικρινή και θαρραλέα συζήτηση.

Για την επόμενη χρονιά χρειάζεται περισσότερη συμμετοχή στις προπονήσεις, περισσότερη ομαδικότητα, περισσότερη αυταπάρνηση και  αμυντική συγκέντρωση, περισσότερη φυσική, ψυχική και τεχνική προετοιμασία για τον κάθε ρόλο, έτσι ώστε να υπάρχει αξιοπρεπής αγωνιστική και μη παρουσία στην κατηγορία.

Τέλος θέλω να δώσω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς, σε  όλους τους παρακάτω παίκτες-συνεργάτες-φίλους, για τη χρονιά που περάσαμε μαζί!!!

Η οποιαδήποτε αντιπαράθεση και διχογνωμία παρατηρήθηκε με ορισμένους ,ήταν καθαρά στα πλαίσια της αντίληψης για το καλλίτερο αγωνιστικό αποτέλεσμα της ομάδας και των στόχων που έθεσε και, σε καμιά περίπτωση, δεν υπήρχε εμπάθεια και προσωπική εμμονή.

Υπόσχομαι να συνεχίσω με σύνεση, καλλίτερη κρίση και συμπεριφορά με γνώμονα πρώτα την καλή παρέα και μετά την επιτυχία.

Συγκεκριμένα ευχαριστώ τους παίκτες: Κολογοσίδη Μιχάλη, Καπνά Θοδωρή, Σάντη Ηλία, Κώττη Θανάση, Κασικτσόγλου Θωμά, Ικιούζη Φώτη, Γεράκη Αλέξη, Πανταχό Γιάννη, Μοσκόφογλου Πάρη, Ορφανίδη Παναγιώτη, Αηδονίδη Σάκη, Τράκα Δημήτρη, Στυλίδη Μίλτο, Κυριαζίδη Παναγιώτη, Δημητριάδη Δημήτρη, Καρατζίβα Μάικ και Καραντάκη Ντίνο. Τους εύχομαι να είναι καλά και επιτυχημένοι σε προσωπικά και επαγγελματικά πλαίσια.

Επίσης ευχαριστώ:

τους παράγοντες της ΕΚΑΣΘ για τη διεξαγωγή ενός δίκαιου πρωταθλήματος,

 τους κριτές και τους διαιτητές για την αμερόληπτη προσπάθεια που καταβάλλουν,

τις αντίπαλες ομάδες στο πρωτάθλημα και στους φιλικούς αγώνες που αγωνίζονται σύμφωνα με τους κανόνες

τους υπεύθυνους των γυμναστηρίων που μας φιλοξένησαν

όλους όσους  αγαπούν και υποστηρίζουν το άθλημα


 Τέλος να δώσω συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τους στόχους  τους .Όλοι μαζί ας έχουμε υγεία και κουράγιο ώστε να συνεχίζουμε την προσπάθεια να πετύχουμε νέους στόχους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια