Το Σάββατο ο τελικός του πρωταθλήματος ΑΣΕΘ

Στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης πέφτει η αυλαία για το φετινό Πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ, καθώς το Σάββατο 21 Μαΐου στις 16.00 θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός. Αντίπαλες θα είναι οι ομάδες της New Advert και του Ιπποκράτη με στόχο τη νίκη και τη κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή για το 2016.









 H New Advert τερμάτισε πρώτη και αήττητη στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, μετρώντας 22 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε την τέταρτη Coca Cola 3E, νικώντας την με 77-52 στον ημιτελικό.

Ο Ιπποκράτης τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος με ρεκόρ 17-5, ενώ στον ημιτελικό απέκλεισε την αξιόμαχη ομάδα του Χείμαρρου, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και νικώντας με 79-59.

Στην κανονική περίοδο η νεοφώτιστη στον ΑΣΕΘ New Advert νίκησε δύο φορές του περσινούς Πρωταθλητές, ενώ οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και στον τελικό Κυπέλλου, με τον Ιπποκράτη να υποχρεώνει τους πρωτοπόρους του Πρωταθλήματος να υποστούν την πρώτη τους ήττα και να κατακτά το Κύπελλο του ΑΣΕΘ για το 2016.

Ο τελικός του Σαββάτου αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καλό θέαμα στον κόσμο που θα επιλέξει να τον παρακολουθήσει, με τις δύο ομάδες να δηλώνουν πανέτοιμες να αγωνιστούν για τον τίτλο. Κανένας από τους δύο φιναλίστ δεν έχει προβλήματα απουσιών ή τραυματισμών και το παιχνίδι θα γίνει σε αθλητικά πλαίσια, σε άριστο κλίμα μεταξύ των αθλητών, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση των περισσότερων αγώνων του ΑΣΕΘ.

Ο μεν Ιπποκράτης, Κυπελλούχος ήδη για το 2016, θέλει να υπερασπιστεί το περσινό στέμμα του, ενώ η New Advert, θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό Κυπέλλου και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Έξτρα κίνητρο και για τις δύο ομάδες αποτελεί το γεγονός ότι η απονομή θα γίνει στο ιστορικότερο γήπεδο της Θεσσαλονίκης, εκεί που κάποτε κρίνονταν τα Πρωταθλήματα Ελλάδος μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

Μετά τη λήξη του αγώνα θα γίνουν από τους επισήμους που θα παρευρεθούν απονομές μεταλλίων στους φιναλίστ Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, το Κύπελλο Ήθους στη (μετά από ψηφοφορία μεταξύ των ομάδων) νικήτρια ομάδα της Κατασκήνωσης Ελαιώνες, το Κύπελλο στην Κυπελλούχο ομάδα για το 2016 (Ιπποκράτης)και, τέλος, το Κύπελλο του Πρωταθλητή για το 2016 στη νικήτρια ομάδα του αγώνα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια