Ατακτίδης: «Επιστρέψαμε στην Α1 γυναικών για να μείνουμε»

Σαν ένα παραμύθι με το τέλος να είναι ιδανικό ήταν φετινή αγωνιστική σεζόν για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Άρη. Το φινάλε τη βρήκε πρωταθλήτρια και με διαφορά από τους διώκτες της επιστρέφοντας στην Α1 κατηγορία γυναικών.






Και αν οι κιτρινόμαυρες δεν μπήκαν στο πρωτάθλημα της Α2 με στόχο την άνοδο, αυτή ήρθε και μάλλον εύκολα, με τις νεαρές αθλήτριες της ομάδας να… μεγαλώνουν απότομα.

Ο προπονητής του Άρη Γιώργος Ατακτίδης είναι αφοπλιστικός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ. «Επιστρέψαμε για να μείνουμε» υποστηρίζει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να θέλει να διαδραματίσει από την προσεχή αγωνιστική σεζόν το δικό της ρόλο στην Α1.

«Σε καμιά περίπτωση δεν είχαμε στόχο την άνοδο. Από το ξεκίνημα πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε μια θέση στην πρώτη πεντάδα, γιατί στηριζόμαστε σε νεαρές παίκτριες και σε μια τριετία να πάμε Α1, αλλά τελικά αυτό μας βγήκε πολύ νωρίτερα. Κάναμε κάποιες νίκες ψυχολογίας στην αρχή, οι οποίες για τις μικρές σε ηλικία αθλήτριες που έχουμε ήταν πολύ σημαντικές. Μετά τα Χριστούγεννα, πλέον, καταλάβαμε ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό Βόλου πιστέψαμε ότι πάμε για άνοδο. Για μας ήταν υπέρβαση σε σχέση με αυτά που σκεφτόμασταν το καλοκαίρι. Και αυτό διότι οι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα με τις νεανίδες και στο γυναίκειο να έχουμε μια καλύτερη θέση από την περυσινή που ήταν η ένατη» ήταν τα λόγια του προπονητή του Άρη μιλώντας για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Φυσικά όλες οι ομάδες έχουν τα… μυστικά τους. Αυτά που δίνουν το κάτι παραπάνω και κάνουν τη διαφορά. Και εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι κιτρινόμαυρες σύμφωνα με το Γιώργο Ατακτίδη.  «Μας βοήθησαν πολύ οι νίκες στο ξεκίνημα της περιόδου με τις οποίες αποκτήσαμε καλή ψυχολογία. Επίσης οι έμπειρες παίκτριες της ομάδας βοήθησαν τις  μικρές σε ηλικία αθλήτριες. Τις συμβούλευαν συνεχώς στις προπονήσεις και στους αγώνες, δεν παρασύρθηκαν παρά το νεαρό τα ηλικίας τους και γενικά αντεπεξήλθαν σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.  Πάνω απ’ όλα, πάντως, θεωρώ ότι μετράει η ψυχολογία και βέβαια το καλό κλίμα. Αν είχαμε χάσει κάποια παιχνίδια στην αρχή ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Δεν ήταν εύκολη η διαχείριση. Οι έμπειρες παίκτριες κρατούσαν τις νεαρές προσγειωμένες».

Η επόμενη σεζόν θα βρει τον Άρη στα σαλόνια του γυναικείου μπάσκετ. Και στην ομάδα εκείνο που θέλουν όλοι δεν είναι απλά η παραμονή, αλλά το κάτι παραπάνω. «Δεν κρύβω ότι επιστρέψαμε για να μείνουμε. Το βασικό για μας είναι να αναδείξουμε και να καθιερώσουμε κάποιες παίκτριες, που είναι στην ομάδα από μικρή ηλικία, και με αυτές να αγωνιστούμε. Σίγουρα δεν είναι αρκεί μόνο αυτό, καθώς χρειάζονται και οι έμπειρες, αλλά και οι ξένες. Στόχος του χρόνου θα είναι η σωτηρία, ως νεοφώτιστη ομάδα που είμαστε, αλλά επειδή ονομαζόμαστε Άρης πάντα κοιτάμε το κάτι παραπάνω και πρέπει να βλέπουμε ψηλότερα».

Η παραγωγική διαδικασία και η ανάδειξη νέων παικτριών είναι το σήμα κατατεθέν του Άρη τα τελευταία χρόνια έχοντας εξαιρετική παρουσία στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών. «Συμμετέχουμε και για αρκετά χρόνια ακόμα θα συμμετέχουμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Το γεγονός ότι η ομάδα ανέβηκε στην Α1 πιστεύω ότι θα προσελκύσει και άλλα κορίτσια να έρθουν στις ακαδημίες. Θα το βλέπουν διαφορετικά. Γενικά η  κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και στον ελληνικό αθλητισμό σε αναγκάζει να στηριχτείς σε παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές σου. Φτιάχνουμε παίκτριες και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες» ήταν τα λόγια του Γιώργου Ατακτίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια