Στη Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών ο Μέγας Αλέξανδρος Ηλιούπολης-Ανέτρεψε την ήττα των δέκα πόντων στον πρώτο αγώνα

Μεγάλη νίκη που σημαίνει άνοδο στη Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών, σημείωσε η ομάδα του Μεγάλου Αλέξανδρου Ηλιούπολης, στο δεύτερο μπαράζ ανόδου στην έδρα της Σταυρούπολης επί του Ατλαντα με 68-52.










Οι νικητές είχαν δύσκολο έργο πριν αρχίσει ο «τελικός», αφού είχαν να ανατρέψουν τη διαφορά των -10 πόντων με την οποία είχε επικρατήσει η καλή ομάδα του Άτλαντα στη Νεάπολη πριν τέσσερα βράδια. Ο εκνευρισμός των γηπεδούχων και η αγωνία τους για το αποτέλεσμα στην αρχή του αγώνα, «τιμωρήθηκε» με τρεις τεχνικές ποινές!

Ωστόσο ο  Άτλας με ψυχραιμία και καλές επιλογές ήταν μπροστά στο σκορ. Η ένταση στους παίκτες και στον πάγκο του Μέγα «αποφορτίστηκε» σταδιακά και επικράτησε όχι μόνο το ατομικό μπασκετικό ταλέντο, η εμπειρία και η αποφασιστικότητα, αλλά και η ευψυχία που βγήκε από όλους όσους αγωνίστηκαν και από τον πάγκο.

Στην τελευταία περίοδο 4,46 πριν τη λήξη το σκορ ήταν 50-50 και όλα έδειχναν ότι ο Άτλας δύσκολα θα χάσει το πλεονέκτημα που έχτισε στον πρώτο αγώνα, αλλά θα μπορούσε να διεκδικήσει και τη νίκη. Η πίστη όμως των παικτών του Θοδωρή Σταυρόπουλου δε χάθηκε ούτε για μια στιγμή και με καταπληκτική άμυνα με πάθος και καθαρό μυαλό στην επίθεση, κατάφεραν στο υπόλοιπο ως τη λήξη να πετύχουν ένα σερί 18-2 και να τελειώσουν μια σπουδαία ανατροπή και άνοδο στην επόμενη κατηγορία στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ.

Με το σφύριγμα της λήξης σαν ένα κουβάρι όλοι πανηγύρισαν με χαρά και αγκαλιές στο κέντρο του γηπέδου συνοδευόμενοι κι από το σχετικό μπουγέλωμα… Ο προπονητής στα αποδυτήρια μοίραζε χαμόγελα και συγχαρητήρια, ενώ το σύντομο πανηγύρι ανόδου συμπλήρωσαν οι foto-selfies! Η δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και η άνοδος στα μπαράζ, αποτελεί το μέγιστο δυνατό επίτευγμα που θα μπορούσε να επιτύχει η ομάδα στο κλείσιμο αυτής της  δύσκολης χρονιάς! Κατά την αποχώρηση στην «άτυπη» έξοδο σε μπαρ της περιοχής δόθηκε υπόσχεση πως -στην πρώτη ευκαιρία-θα γιορταστεί η άνοδος με … ενισχυμένη έξοδο!

Δεκάλεπτα:  12-17, 34-31, 50-42, 68-52
Διαιτητές: Μαραθιώτης-Τσανακτσίδης
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛIOYΠΟΛΗΣ (Σταυρόπουλος): Σάντης  21(3), Κώττης  17(2), Κυριαζίδης  13(2), Αηδονίδης  4, Γεράκης  3(1), Κολογοσίδης  3,  Ικιούζης  3, Πανταχός  2, Μοσχόφογλου 2, Ορφανίδης .
ΑΤΛΑΣ (Αστεριάδης): Κολοκοτρώνης  17, Μηνάς  8, Κουλερίδης  7(1), Χρηστίδης  6, Πασαλής  6, Καλογερόπουλος  4, Πιταρούδης  2 , Τολοζλής  2, Δαγλής , Ντάλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια