Το θαύμα του Παναθλητικού/Πειραματικού-Φοβερό αφιέρωμα της «Metrosport» Συρόπουλος, Πρασσάς και Τσαμπούρη δίνουν το στίγμα της προσπάθειας για την ομάδα των Συκεών

Η άνοδος στην Α1 Γυναικών του Παναθλητικού Πειραματικού είναι γεγονός και οι πρωταγωνιστές μιλούν στην «Metrosport» και τον Στέλιο Παρθενάκη για την επίτευξή της:






 Στην Α1 Γυναικών θα βρίσκεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Παναθλητικός, ο οποίος επιβλήθηκε εκτός έδρας του Απόλλωνα Καλαμαριάς (51-38) και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Γυναικών. Η ομάδα των Συκεών πήρε το πιο σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς και μαζί με τον Άρη, τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου και τον Πανιώνιο είναι οι τέσσερις ομάδες που προβιβάζονται στην πρώτη κατηγορία. Είναι μια προσπάθεια που ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτελεί ηθική και αγωνιστική επιβράβευση. Το θετικό είναι ότι και για το γυναικείο τμήμα τέτοιες προσπάθειες είναι οδηγός για ανασυγκρότηση, αφού η ομάδα των Συκεών είχε υποβιβασμό. Να σημειωθεί ότι οι 10 από τις 12 παίκτριες είναι φοιτήτριες και επίσης θα πρέπει να αναφερθεί στα περισσότερα παιχνίδια τα παιδιά των υποδομών, αλλά και οι γονείς έχουν στηρίξει το σύλλογο εντός και εκτός έδρας.

Σίμος Συρόπουλος: «Απόλυτα ικανοποιημένοι»

Ο Παναθλητικός από την αρχή πήρε διαφορά άνω των δεκαπέντε πόντων και τη διατήρησε μέχρι τέλους στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε άπαντες να πανηγυρίζουν σα μικρά παιδιά και «Ηταν στο χέρι μας η άνοδος. Καταφέραμε να νικήσουμε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς την Κυριακή και φτάσαμε πλέον στην επίτευξη ενός πολύ δύσκολου στόχου. Είναι μια συνέχεια της πορείας που έχει ξεκινήσει την τελευταία πενταετία και δείχνει ότι η ομάδα έχει πλέον το στάτους αυτό που θα την διατηρεί στις καλές και δυνατές ομάδες του γυναικείου μπάσκετ. Η ομάδα μας αποτελείται από νεαρές παίκτριες, επί το πλείστον φοιτήτριες, αν εξαιρέσουμε δύο, την Τόσκα και την Τσαμπούρη. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε δυνατές υποδομές με πολλά κορίτσια και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε τη βοήθεια του Δήμου που είναι κοντά μας σε κάποια βασικά πράγματα, ενώ και ο κόσμος είναι δίπλα μας με τους φιλάθλους της περιοχής να μας έχουν αγκαλιάσει. Παράλληλα οργανωνόμαστε και στα άλλα κομμάτια, όπως για παράδειγμα το χορηγικό. Έχουν έρθει στην ομάδα κάποιες εταιρίες και  βοηθάνε» τόνισε ο Σίμος Συρόπουλος. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια όλης της χρονιάς. Πηγαίναμε αναμέτρηση με αναμέτρηση και στο τέλος κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση».ο Ελληνας προπονητής είναι από τους πλέον έμπειρους στο γυναικείο μπάσκετ και η παρουσία αποτελεί εχέγγυο δουλειάς. «Θέλουμε τον κόσμο για να κλείσουμε την χρονιά».

Βασίλης Πρασσάς: «Ένα μικρό θαύμα»

Ο Βασίλης Πρασσάς είναι ο άνθρωπος που έχει στηρίζει οικονομικά με χορηγίες την ομάδα και παράλληλα οργάνωσε την ομάδα σε σταθερά πλαίσια. «Έχουμε μια ομάδα με πολλές νεαρές παίκτριες, αλλά και μια προσπάθεια που είχε πάνω από όλα μεγάλη θέληση. Κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης και παράλληλα να πάμε τόσο καλά. Για μας είναι ένα μικρό θαύμα και ευχαριστούμε όλους όσο βοήθησαν. Είναι πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή που εκπροσωπούμε να ανέβει η ομάδα στην Α1 Γυναικών. Θα συνεχίσουμε στις ίδιες βάσεις την προσπάθεια».

Να σημειωθεί ότι γίνεται καλή δουλειά και στα τμήματα υποδομής, ενώ και το ανδρικό τμήμα είναι πολύ κοντά στο να ανέβει στη Γ’ Εθνική. Ο Παναθλητικός/Πειραματικό μάλιστα είναι και η μόνη ομάδα που κέρδισε τον Αρη. Η τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την ουραγό Νίκη Βόλου θα αποτελέσει μια πραγματική φιέστα με πολύ κόσμο και χάπενινγκς, αλλά και εκπλήξεις. Είναι σημαντικό να κάνουμε έναν καλό απολογισμό για την προσπάθεια που κάναμε όλη την χρονιά».

 Παναγιώτα Τσαμπούρη: «Θέληση και σωστή δουλειά»

 Η Παναγιώτα Τσαμπούρη είναι η αρχηγός της ομάδας και μάλιστα αποτελεί και την πρώτη σκόρερ του ομίλου. Μάλιστα, αν συνδυαστεί η όλη της παρουσία και με ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της πρόβλημα, τότε μπορεί κανείς εύκολα να πει ότι η γενικότερη παρουσία της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. «Σημαντική επιτυχία από την άποψη σε σχέση με την παλαιότερη ομάδα ήταν τελείως διαφορετικό το σκηνικό. Είχαμε μεγάλη συνέπεια στη δουλειά και παρά την ύπαρξη των νέων παικτριών. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πηγαίναμε αναμέτρηση. Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολύ καλές υποδομές από πίσω, δείγμα του ότι η ομάδα δεν αποτελεί πυροτέχνημα. Έχουμε πολλές νέες παίκτριες και οι οποίες είχαν και αυτές πολύ σημαντική προσφορά. Θέλαμε την άνοδο και η ομάδα λειτουργεί οργανωτικά και διοικητικά πολύ καλά. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο μοτίβο και με την ίδια θέληση την προσπάθειά μας». Τέλος, στο 13'26" στον αγώνα της Καλαμαριάς δημιουργήθηκε πανζουρλισμός στο γήπεδο καθώς η Τσαμπουρη έφτασε τα 71 τρίποντα που είναι ρεκόρ στην ιστορία της Α2. Το προηγούμενο το κατείχε η Σεβδυνίδου του ΓΑΣ Κομοτηνής από τις 28-4-2002. «Ηταν μια πολύ ωραία στιγμή για μένα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια