ΔΣ ΕΚΑΣΘ: «Πόλεμος λάσπης, απειλών και ύβρεων εναντίον μας»

Από το ΔΣ της ΕΚΑΣΘ πήραμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι ανακοίνωση:












«Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκστρατείας, κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία οργανώνουν κυρίως παίκτες και προπονητές και παρουσιάζει στοιχεία πολιτικής προεκλογικής εκστρατείας. Από την εκστρατεία αυτή το μόνο πράγμα που απουσίαζε ήταν το ενωτικό κλίμα, το οποίο δήθεν θέλουν να υπηρετήσουν οι κύριοι της παράταξης αυτής, η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να αναλάβει τα ηνία της Ένωσης. Σκόπιμα αποφύγαμε να απαντήσουμε στις πρωτοφανείς και ασυνήθιστες για τον αθλητισμό αυτές πρακτικές επειδή δεν θέλαμε να διχάσουμε αλλά να ενώσουμε.

Τις τελευταίες μάλιστα μέρες, παρατηρούμε κάτι άλλο, επειδή προφανώς βλέπουν ότι δεν κατάφεραν να πείσουν τα σωματεία, έχουν αρχίσει να εξαπολύουν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο λάσπης, ψεμάτων, απειλών, αλλά και ύβρεων, τόσο κατά του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, όσο και κατά άλλων ανθρώπων του αθλητισμού, οι οποίοι μάλιστα έχουν να επιδείξουν μια μακροχρόνια, έντιμη και από όλους αξιέπαινη προσφορά.

Αντί να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις παρανομίες, τις παρατυπίες και τις παραλείψεις τις οποίες παρουσιάζουν οι υποψηφιότητες και οι εκπροσωπήσεις των μελών των σωματείων, τις οποίες κατέθεσαν, πράγμα το οποίο η Ένωση θα αποκαλύψει τις επόμενες μέρες παρουσιάζοντας τα σχετικά έγγραφα, κατηγορούν εμάς και άλλους ανθρώπους του μπάσκετ για δήθεν παρεμβάσεις και πιέσεις.   

Επειδή μάλιστα δεν τολμούν οι ίδιοι να κάνουν αυτές τις κακοήθεις καταγγελίες έφθασαν στο σημείο να τις διοχετεύσουν σε γνωστό, blog αθλητικών ειδήσεων, τις οποίες στη συνέχεια σπεύδουν να αναδημοσιεύσουν και να επικροτήσουν. Το βράδυ του Σαββάτου έφθασαν μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσουν τον καταξιωμένο προπονητή Σούλη Μαρκόπουλο ότι ως πρόεδρος «Συνδέσμου Προπονητών Θεσσαλονίκης» ενήργησε εις βάρος τους μέσω κάποιων ακατανόητων και ανύπαρκτων διαγραφών της τελευταίας στιγμής, πράγμα που όλοι γνωρίζουν ότι δεν αληθεύει. Για το μέγεθος του κατασκευασμένου ψέματος απλώς αναφέρουμε ότι   «Σύνδεσμος Προπονητών Θεσσαλονίκης» δεν υφίσταται.

Στην πραγματικότητα η ΕΚΑΣΘ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων και των εκπροσωπήσεων των σωματείων, προέβη παρουσία του νομικού της συμβούλου, όπως επιτάσσει ο αθλητικός νόμος και το καταστατικό, σε έλεγχο της νομιμότητάς τους. Τότε διαπίστωσε ότι μεταξύ τόσο των υποψηφίων όσο και των εκπροσώπων υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν αυτό το δικαίωμα, επειδή ήταν εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές, προπονητές ή είχαν άλλα κωλύματα. Για να είναι μάλιστα όσο γίνεται πιο αδιάβλητη η όλη διαδικασία, ζήτησε με έγγραφα που απέστειλε στην Ομοσπονδία, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών, στην Αθήνα, αλλά και στα δικαστήρια, βεβαιώσεις για τα συγκεκριμένα άτομα.   

Από τη βεβαίωση του Συνδέσμου Προπονητών μάλιστα προέκυψε ότι κάποιοι κύριοι υποψήφιοι, ασκούσαν και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντα του προπονητή, ακόμα και σε ομάδες Εθνικών Κατηγοριών, παράνομα, καθώς είχαν διαγραφεί από το Σύνδεσμο εδώ και χρόνια.     

Εάν εξαπέλυαν τις κατηγορίες αυτές ενώ δεν γνώριζαν την αλήθεια θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ήταν λάθος πληροφορημένοι, το κακό όμως είναι ότι από την Παρασκευή, εκπρόσωποί τους είχαν λάβει όλες τις σχετικές με το ζήτημα πληροφορίες, τόσο από τον Πρόεδρο της Ένωσης, όσο και από το Νομικό της Σύμβουλο.  
Εύλογη είναι η απορία όλων μας: αυτά είναι τα νέα ήθη και η ανανέωση την οποία θέλουν να φέρουν στο μπάσκετ της πόλης μας; Τους πληροφορούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να κρατήσουμε το χώρο μακριά από διενέξεις και αποφύγαμε τη διαίρεση των ανθρώπων του αθλήματος στους δικούς μας και στους άλλους. Προκαλούμε μάλιστα οποιονδήποτε έχει να μας προσάψει κάτι αντίθετο να βγει επώνυμα και να μας καταγγείλει.

Η σκόπιμη και υπόγεια διακίνηση ψεμάτων και το πέταγμα λάσπης εναντίον ανθρώπων του μπάσκετ, οι οποίοι μάλιστα έχουν μεγάλη ιστορία στο χώρο και όλοι τους γνωρίζουν, να είναι σίγουροι ότι θα  ενώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου οι οποίες και δεν θα επιτρέψουν την αναβίωση πρακτικών που ανήκουν σε άλλους χώρους και παλαιότερες εποχές. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι μετά τις αρχαιρεσίες όλοι οι παράγοντες των Σωματείων θα συνεχίσουν να συνεργάζονται ενωμένοι, όπως έκαναν μέχρι τώρα και όχι διαιρεμένοι.  


Οι κύριοι αυτοί θα συνεχίσουν να υπηρετούν τους χώρους στους οποίους ήδη βρίσκονται, ως δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι ομάδων, μέλη διοικήσεων σταδίων και προπονητές, εμείς όμως θα συνεχίσουμε εθελοντικά να ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό μπάσκετ το οποίο θέλουμε να βλέπουμε ενωμένο και όχι διχασμένο. Δυστυχώς κάποιοι εργάζονται για το αντίθετο, προκειμένου να πετύχουν τα όποια πολιτικά ή άλλα οφέλη επιθυμούν και ελπίζουν να αποκομίσουν από την διαδικασία των εκλογών της Ένωσης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια