Αγκάλιασε τη άνοδο ο Παναθλητικος-Ρεκόρ στα τρίποντα από την Τσαμπούρη-Τι δήλωσε η παίκτρια και ο Σίμος Συρόπουλος

Ύστερα από ένα παιχνίδι που ο Παναθλητικος είχε διψήφια διαφορά πόντων από το 9' σταθερά επιβλήθηκε με 38-51 του Απόλλωνα Καλαμαριάς εκτός έδρας. Στο 9' το σκορ 5-17 ενώ στο 16' έφτασε στο +22(7-29).





Ο Απόλλων Καλαμαριάς μείωσε σε -12 (36-48) στο 37', όμως δεν κατάφερε τίποτε περισσότερο στα υπόλοιπα τρία λεπτά και το παιχνίδι έληξε με 38-51.

Στο 13'26" δημιουργήθηκε πανζουρλισμός στο γήπεδο καθώς η Τσαμπουρη έφτασε τα 71 τρίποντα που είναι ρεκόρ στην ιστορία της Α2. Το προηγούμενο το κατείχε η Σεβδυνιδου του ΓΑΣ Κομοτηνής από τις 28-4-2002. Το κοινό είναι ότι ο Συροπουλος ως προπονητής και η Τσαμπουρη ως παίκτρια (αμφότεροι του Θερμαϊκού Θέρμης) ήταν αντίπαλοι της Σεβδυνιδου. Από τον Απόλλωνα διακρίθηκε η Καϊμακτσή και από τον Παναθλητικό η Κουλουμπή και η Τσαμπουρη που είχε οκτώ ασιστ. Τα λάθη ήταν 25-29 και οι τάπες 2-5 (τρεις η Αναστασιαδου).

Σε δηλώσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Παναθλητικου Σίμος Συροπουλος δήλωσε ότι είναι σημαντική στιγμή στην καριέρα του η σημερινή με το ρεκόρ. Επίσης είπε ότι θέλει μια νίκη την άλλη Κυριακή η ομάδα για να ανέβει στην Α1 ενώ προσδοκά και μια καλύτερη πορεία σε σύγκριση με την προηγούμενη παρουσία του στην Α1 (επτά παίκτριες έφυγαν από εκείνη την ομάδα). Ακόμη ευχαρίστησε τη Νάσια Τοσκα για την προσπάθεια που έκανε όλη τη χρονιά και τη συμμέτοχη της. Κλείνοντας ανέφερε ότι η ομάδα είναι όλη μια οικογένεια και εξήρε τη σημαντική βοήθεια των οπαδών.

Η Παναγιώτα Τσαμπουρη είπε ότι το ρεκόρ δεν το σκέφτονταν ποτέ και ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς, προπόνησης, ομάδας, στοιχεία που βοηθούν στον αγώνα. Ακόμη είπε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί θέλουμε μια νίκη για την άνοδο, ενώ αφιέρωσε το ρεκόρ της στην αδικοχαμένη αδελφή της που πριν ένα δίμηνο περίπου έφυγε από τη ζωή.

Εμείς να τονίσουμε ότι η Τσαμπουρη όταν ήρθε από το Βόλο στη Θεσσαλονίκη  το πρώτο γήπεδο που πάτησε ήταν αυτό που διεξήχθη ο σημερινός αγώνας.

Δεκάλεπτα: 7-17, 14-30, 25-41, 38-51
Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Λουλουδιάδης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Γκογκάκης): Καρατζά, Παπαρέντη 2, Αραμπατζή 2, Παλλάνη 8, Καλαντίδου 3, Καζαντζή Β. 3(1), Καζαντζή Στ., Καϊμακτσή 18(2), Σολωμού 2.
ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ (Συρόπουλος): Κωτούλα 7, Σταμούλη, Αναστασιάδου 3, Κοματσιούλη, Ζιώγα, Τόσκα 2, Καλαμιτσίνη 3(1), Τσαμπούρη 8(2), Κοστανάκη 5(1), Μπαμπικέρ 2, Κουλουμπή 14, Γιαννούδη 7. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια