«Οι νικητές του αθλητισμού και της ζωής»-Το φιλικό αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από τους βετεράνους της Θεσσαλονίκης-Φωτορεπορτάζ και βίντεο

Όταν λέμε «ήταν όλοι εκεί», ήταν όλοι και μικροί και μεγάλοι και παλιοί και νεότεροι. Βετεράνοι καλαθοσφαιριστές, και δημοτικοί υπάλληλοι, και δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι και δημοσιογράφοι και ολυμπιονίκες.



Δεν έλειπε κανείς από το κάλεσμα του Συνδέσμου, του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμαριάς, με τη βοήθεια των εγκαταστάσεων της Μίκρας, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, του Οικόπολις.

Η συλλογή αγαθών για τους πρόσφυγες και τα κέντρα συγκέντρωσης στη Βόρεια Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή. Δύο φορτηγά έφυγαν με εκατοντάδες κιλά από προσφορά των βετεράνων και επισκεπτών στους δύο φιλικούς αγώνες που διοργανώθηκαν το Σάββατο, το πρωί, στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρα Α.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την απευθείας αποστολή στα κέντρα συγκέντρωσης από φαρμακοβιομηχανία (Όμιλος Αδελφών Γιαννακόπουλου) καθώς και άλλων εταιριών που ήταν αδύνατο να τα φορτώσουν στα φορτηγά του Δήμου Θεσσαλονίκης και ήταν προτιμότερο να τα στείλουν με προσωπική τους φροντίδα.

Συγκινητική η συνεισφορά όλων και πολύ ευχάριστοι η ατμόσφαιρα, με σπουδαία ονόματα του αθλητισμού να δίνουν το παρών.

Επισκέπτες αλλά κυρίως υποστηρικτές και εκφραστές του αθλητισμού στο υψηλότερο επίπεδο, ολυμπιονίκες με σπουδαίες διακρίσεις ήταν εκεί με επικεφαλής την πρόεδρο του συλλόγου ολυμπιονικών την Βούλα Κοζομπόλη (Water Polo). Μαζί της οι Κώστας Τριγκώνης (Ιστιοπλοΐα), Φωτεινή Βαβάτση (Τοξοβολία) , Πόπη Ουζούνη (στίβος), η Τασούλα Κελεσίδου (στίβος) και η μπασκετική Πόλυ Σαρέγκου. Και βέβαια, μόνιμα και χρήσιμη με την παρουσία της, η ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Τον δικό τους ξεχωριστό, ευχάριστο και κωμικό τόνο έδωσαν οι Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης, που συμπορεύονται με τις προσπάθειες του Συνδέσμου.

Με τις ομάδες των βετεράνων αγωνίστηκαν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Σάββας Ηλιάδης, ο Κώστας Χατζόπουλος, ο Νίκος Κούβελας, η Κατερίνα Πεταχτή, ο Γιώργος Μπαλογιάννης και πολλοί άλλοι.

Έγιναν δύο αγώνες. Μια ματιά, λοιπόν, στις συνθέσεις θα φανερώσει ένα μεγάλο κομμάτι του μπασκετικού χάρτη:

Βετεράνοι Θεσσαλονίκης 1 - Δήμος Θεσσαλονίκης 65-37
Διαιτητές: Συμεωνίδης, Σακελλάριος, Παραληκίδης.
Βετεράνοι Θεσσαλονίκης 1 (Τουκμενίδης – Καλπάκης): Γάκης, Παπαιωάννου, Αλεξιάδης, Φαρμάκης, Χατζηβρέττας, Πεταχτή, Τριγκώνης, Χατζόπουλος, Τσάκος, Παπαδόπουλος, Σερβετάς, Κιούσης.
Δήμος Θεσσαλονίκης (Γρηγοριάδης – Δημητριάδης): Μπαρμπουνάκης, Φαληνός, Κυριζίδης, Λεκάκης, Γούσιος, Κουφογιάννης, Μαντζίρης, Παπαναστασίου, Ζέρβας, Καρυώτης, Ζεϊμπέκης, Φαρμάκης, Δημαρέλος.

Βετεράνοι Θεσσαλονίκης 2 - Δημοσιογράφοι Θεσσαλονίκης 76-74
Διαιτητές: Μυλόπουλος, Αργυρού.
Βετεράνοι Θεσσαλονίκης 2 (Γαλάνης- Τουκμενίδης- Καλπάκης - Καρατζουλίδης): Ν. Κούβελας, Δ, Κούβελας, Λιάτσης, Κουματσιώτης, Ηλιάδης, Τριγκώνης, Σερβετάς, Χρονόπουλος, Μπακογλίδης, Γιαννόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπαλογιάννης, Κιούσης.
Δημοσιογράφοι Θεσσαλονίκης (Καλημερίδης- Σαμαράς): Μιχαλήτσιος, Φελάνης, Παραπονιάρης, Τσορμπατζόγλου, Σακισλόγλου, Αυγέρης, Κούσης, Παπασιώπης.

Δίπλα σε αυτούς, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Τέλης Ζουρνατζίδης, όλο το συμβούλιο του Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών με επικεφαλής τον πρόεδρο Πάρη Πετρά, ο πρώην πρόεδρος του ΣΒΚΘ Σπύρος Στρατής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, o Σταύρος Καλαφάτης ο Γιώργος Λυσαρίδης κι ο Θόδωρος Μπαχάρογλου. Ακόμη, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Σωτήρης Κούβελας, ο Σωτήρης Σακελλαρίου κι ο Κώστας Πιλαφίδης. Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Τσουμή και άλλα στελέχη της Ένωσης, ο Λάκης Τσάβας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Ντίνος Αγγελίδης, ο Νίκος Δουβής, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Θεολογίδης,









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια