Οι ερωτήσεις-σενάρια επί των κανονισμών διαιτησίας για τον Μάρτιο

1.    Ο Α1, ενώ είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, αποκτά τον έλεγχο της  μπάλας και από τη θέση αυτή, πασάρει τη μπάλα στον Α2. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση και χορηγούν τη μπάλα στην ομάδα Β, για επαναφορά.




2.    Ο Α1, ενώ βρίσκεται ακόμη ξαπλωμένος στο έδαφος, μετά από ακούσια πτώση του, ξεκινά μία ντρίμπλα. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση και χορηγούν τη μπάλα στην ομάδα Β, για επαναφορά.

3.    Ο Α1, ενώ είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, προσπαθεί να σηκωθεί ενώ ακόμη κρατά τη μπάλα. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση και χορηγούν τη μπάλα στην ομάδα Β, για επαναφορά.

4.    Ο Α3 αντικαθίσταται από τον Α8 πριν την επαναφορά της μπάλας από την ομάδα Β. Στη διάρκεια της επαναφοράς, οι διαιτητές καταλογίζουν αντιαθλητικό σφάλμα κατά του Α5. Μετά την εκτέλεση των ελευθέρων βολών και πριν την επαναφορά, εκ νέου, της μπάλας για την ομάδα Β, ο Α3 ζητά να επανέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Οι διαιτητές επιτρέπουν την αντικατάσταση.

5.    Απομένουν 0.15’’ με το σκόρ Α:74 - B:72. Η μπάλα είναι στα χέρια του A3 για επαναφορά από εκτός ορίων στο χώρο επίθεσης της Α ομάδας, όταν ο Β2 κάνει σφάλμα στον Α4 πριν η μπάλα αφήσει τα χέρια του Α3. Οι διαιτητές καταλογίζουν το σφάλμα, υποδεικνύοντάς το ως απλό προσωπικό σφάλμα του Β2.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια