Καταγγελία του Παναθηναϊκού κατά της Ελένης Καπογιάννη

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κατήγγειλε σήμερα στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ), όπως έχει μετονομαστεί η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας, την προπονήτρια της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, για δηλώσεις της που –όπως τονίζουν οι «πράσινοι» στο σχετικό έγγραφο- προάγουν τη βία και την αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός επικαλείται το άρθρο 130 παράγραφος 1 του νόμου 2725 που αναφέρει ότι οι ασχολούμενοι με τα κάθε είδους αθλήματα και τις εν γένει αθλητικές και αγωνιστικές εκδηλώσεις οφείλουν να τηρούν τις αρχές του φιλάθλου πνεύματος και των παραδόσεων του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους.

Ο λόγος της καταγγελίας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην ΕΦΙΠ κατά της Καπογιάννη είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤO ΦΩΣ» και η οποία δημοσιεύτηκε χθες. Σε αυτήν η προπονήτρια του Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στο ημίχρονο του τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό «είπα στις παίκτριες στα αποδυτήρια: «Μαλάκες, παίξτε το μπάσκετ που ξέρετε και ας χάσετε. Να πλησιάσουμε τον χαρακτήρα μας, όμως, τον χαρακτήρα της ομάδας μας. Αν βγάλετε τα σήματα από τις φανέλες, αυτές του Παναθηναϊκού δέκα φορές να τις αντιμετωπίσετε, δέκα φορές θα τις γαμ…τε”»!

Δήλωση που δημοσιεύτηκε μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της συγκεκριμένης εφημερίδας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των «πράσινων» και την προσφυγή τους στην ΕΦΙΠ εναντίον της Καπογιάννη με την κατηγορία ότι τέτοιου τύπου τοποθετήσεις προάγουν τη βία και την αντιπαλότητα.

Το άρθρο 130 παράγραφος 2 του νόμου 2725 αναφέρει ότι αν διαπιστωθεί μη τήρηση του φιλάθλου πνεύματος, τότε στους παραβάτες επιβάλλεται ως κύρωση η οριστική ή για ορισμένη χρονική διάρκεια απαγόρευση παρακολούθησης οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης και συμμετοχής τους υπό οποιαδήποτε ιδιότητα (διοικούντων, μελών, αθλητών, προπονητών, γυμναστών κλπ.) στα κάθε είδους αθλητικά, γυμναστικά και αγωνιστικά σωματεία. Η ποινή αυτή επιβάλλεται από την ΕΦΙΠ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια