«Πέρασε» από τη Μίκρα ο Αχιλλέας Θερμαϊκού- Ανακοίνωση του Νέστορα για τη διαιτησία

Ανετη επικράτηση του Αχιλλέα Θερμαϊκού με 66-83 εκτός έδρας επί του Νέστορα. Οι απουσίες του τραυματία Κατιγκά και του περιοδεύοντα στην Αμερική Κοτσάνου επηρέασαν τους γηπεδούχους.


Δεκάλεπτα: 10-17, 26-37, 46-57, 66-83
Διαιτητές: Διβόλη Ελπ.-Σπυριάδης
ΝΕΣΤΩΡ (Ζωγράφος): Πατσογιάννης 5, Ζωγράφος 11 (3), Δουλγέρης 19 (1), Μέρτζιος 6, Ρηγίνος 11 (2), Πισχιτζής 10, Χατζόπουλος 4
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ (Παρίσης): Παπαευσταθίου 2, Αγσιόπουλος 13 (2), Γκάρτζιος Μ. 12, Γκάρτζιος Β. 29, Τοπουζολίδης 9 (1), Ξωνίκης 8, Βαλλουμας, Γιαννουλάκης 10.

Ανακοίνωση του Νέστορα για τη διαιτησία

Ο Νέστορας ανήρτησε τα παρακάτω στην ομάδα του στο Facebook:

«Πέρα από την ξεκάθαρη ανωτερότητα του Αχιλλέα που κέρδισε δίκαια, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εμφανέστατη ανεπάρκεια των δύο διαιτητών, Διβολή Ελπ. και Σπυριάδη, ιδιαίτερα του τελευταίου. Αμφότεροι έχαναν πολλές φάσεις, ερμήνευαν κατά το δοκούν τους κανονισμούς και το χειρότερο είναι πως έχουν την εσφαλμένη πεποίθηση -άλλο ένα δείγμα της ανεπάρκειάς τους- πως ένα ματς ελέγχεται με όπλο τις τεχνικές ποινές τις οποίες μοίραζαν για το παραμικρό και χωρίς καν να προκληθούν, να υβριστούν ή να υψωθούν οι τόνοι.

Τα τελευταία τρία χρόνια, αποφεύγουμε ως ομάδα να κάνουμε οποιαδήποτε αναφορά στη διαιτησία, γνωρίζοντας πως στις κατηγορίες αυτές σφυρίζουν διαιτητές που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα και εν πάση περιπτώσει τους δικαιολογούνται κάποια φαλτσοσφυρίγματα. Και πάλι δεν επρόκειτο δεν κάνουμε αναφορά, αν το ζήτημα ήταν οι χαμένες φάσεις και τα ανάποδα σφυρίγματα. Η συμπεριφορά όμως των δύο διαιτητών χθες, με την εμμονή τους στις τεχνικές ποινές (μας χρέωσαν τρεις και μας απειλούσαν διαρκώς για άλλες κάθε φορά που δυσανασχετούσαμε στο μουγγό για τα απίθανα σφυρίγματά τους) ξεφεύγει από τα αγωνιστικά και δείχνει πως γίνεται ξεκάθαρα λαθεμένη εφαρμογή της αρμοδιότητας που τους δίνεται ως ρυθμιστές του αγώνα. Δε μας στενοχωρεί η ήττα, έτσι κι αλλιώς δεν πάμε για άνοδο, στόχος της ομάδας μας φέτος είναι το χτίσιμο για την επόμενη σεζόν, μας θλίβει όμως το να μας υποτιμούν και να μας κουνούν το δάχτυλο επιδεικτικά άνθρωποι που δεν έχουν φορέσει κοντό παντελονάκι στο γήπεδο και αγνοούν βασικά κομμάτια της αθλητικής ψυχολογίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε εβδομάδα στον πίνακα ανακοινώσεων της ΕΚΑΣΘ καταγράφονται ονόματα από όλες τις ομάδες τιμωρημένων παικτών με μεγάλη ιστορία στο άθλημα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να γίνει κατανοητό σε όλους πως στις κατηγορίες αυτές συμμετέχουν ερασιτέχνες, "εραστές της τέχνης" δηλαδή, άνθρωποι που από την αγάπη τους για το άθλημα προτιμούν να περάσουν ένα δίωρο το βράδυ της Παρασκευής, του Σαββάτου ή της Κυριακής στο γήπεδο χωρίς να έχουν καμία άλλη ανταμοιβή από τη συμμετοχή στον αγώνα. Ο σεβασμός της προσωπικότητας όλων είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή διεξαγωγή και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία. Όπως οι παίκτες και οι προπονητές οφείλουν να πειθαρχούν και τιμωρούνται όταν παρεκτρέπονται έτσι θα έπρεπε και οι διαιτητές να τηρούν τους στοιχειώδεις συμβατικούς κανόνες ευπρέπειας και να τιμωρούνται όταν τους αγνοούν.

Και προς επίρρωση των παραπάνω, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου βίντεο της χθεσινής αναμέτρησης...»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια