Βασιλακόπουλος: «Το Ελληνικό μπάσκετ οφείλει πολλά στην ΧΑΝΘ»-Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ επισκέφθηκε το Μουσείο της ΧΑΝΘ και θυμήθηκε την εποχή που είχε αγωνιστεί ως παίκτης στο γήπεδο της

«Η Ελληνική Ομοσπονδία του Μπάσκετ τιμά και αναγνωρίζει την συμβολή της ΧΑΝΘ στην διάδοση του αθλήματος στην χώρα μας». Αυτό υποστήριξε στην διάρκεια της επίσκεψης του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος ο οποίος ξεναγήθηκε στο ιστορικό κτήριο της ΧΑΝΘ όπως και στο Μουσείο του Μπάσκετ.




Ο κ.  Βασιλακόπουλος που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ Σάββα Λόρτο, τον ΓΓ της ΕΟΚ, Τάκη Τσαγκρώνη αλλά και το μέλος της ΚΕΔ, Στέλιο Συμεωνίδη, επισκέφθηκε αρχικά την αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Γιάννης Σωσσίδης μαζί με μέλη του ΔΣ. Στον κ. Βασιλακόπουλο ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ πρόσφερε ένα επιχρυσωμένο ομοίωμα μπάλας μπάσκετ με το λογότυπο της ΧΑΝΘ και στον κ.Τσαγκρώνη ένα αναμνηστικό του Μουσείου.

«Είχα παίξει ως παίκτης στα γήπεδα της ΧΑΝΘ»

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΟΚ ξεναγήθηκε μικρό  κλειστό γήπεδο της ΧΑΝΘ (το παλαιότερο κλειστό στην Ελλάδα) στο οποίο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε αγωνιστεί ως καλαθοφαιριστής. «Θυμάμαι είχαμε έρθει να παίξουμε για το κύπελλο «ΟΧΙ» που τότε διοργάνωνε η ΧΑΝΘ. Εκείνη την μέρα έβρεχε κι έτσι το παιχνίδι έγινε σε αυτό εδώ το κλειστό», διηγήθηκε συγκινημένος ο Πρόεδρος της ΕΟΚ στους Λάκη Τσάβα, Διονύση Ανανιάδη, Μιχάλη Γιαννούζάκο. Χάρηκε ιδιαίτερα με την παρουσία των παιδιών του Μίμη Τσικίνα, (της Βάσης και του Κώστα) τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη μορφή του Ελληνικού μπάσκετ» ενώ παράλληλα θυμήθηκε αγώνες στους οποίους είχε παίξει ως αντίπαλος του Τάκη Ταλιαδώρου , επίσης παίκτη της ΧΑΝΘ, μιας άλλης επίσης μεγάλης προσωπικότητας του ελληνικού μπάσκετ.

Συγκίνηση , αναμνήσεις και η κίνηση του 1977

Στην συνέχεια, ο κ. Βασιλακόπουλος ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Μπάσκετ, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, στάθηκε μάλιστα μπροστά από το παλιό καλάθι και κάποια στιγμή φώναξε: «Έβαλα πολλούς πόντους σε αυτό». Παρακολούθησε το σχετικό βίντεο με την ιστορία της ΧΑΝΘ, υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών και έφυγε γεμάτος από έντονα συναισθήματα: «Το Ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλη υποχρέωση στην ΧΑΝΘ και στους ανθρώπους της για όσα έχουν κάνει για το μπάσκετ. Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί ταξίδεψα πίσω στον χρόνο, στην εποχή που ήμουν ενεργός αθλητής. Έχω παίξει φυσικά και στο κλειστό και στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σε φιλιά πρόσωπα, τον Λάκη τον Τσάβα, τον Ανανιάδη, τον Γιαννουζάκο, τον Βούγια και τόσους άλλους. Είμαι συγκινημένος και για ακόμη έναν λόγο τον οποίο μπορεί να μην γνωρίζετε. Από εδώ, από την ΧΑΝΘ το 1977 ξεκίνησε η διοικητική επανάσταση στον χώρο του μπάσκετ. Εδώ έγινε η πρώτη συγκέντρωση μιας ομάδας ανθρώπων της ανανεωτικής κίνησης που ήταν η βάση των μετέπειτα διοικήσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Μας είχε βοηθήσει πολύ ο Μίμης Τσικίνας, και παρόντες σε αυτή την συνάντηση ήταν επίσης ο Κώστας Παρίσης, ο Παντελής Δέδες, ο Στέργιος Μπουσβάρος και άλλοι».

Η ΧΑΝΘ καλλιεργεί και υπηρετεί τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό

Ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ Γιάννης Σωσσίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την επέκταση του Μουσείου, ζήτησε την συνεργασία της Ομοσπονδίας προκειμένου να γίνει μια ξεχωριστή πτέρυγα που θα αφορά την Εθνική ομάδα. «Κύριε Πρόεδρε αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε είναι πώς σε όλη αυτή την λαίλαπα των προβλημάτων και του φανατισμού υπάρχουν φορείς που υπηρετούν τον διαφορετικό αθλητισμό», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλακόπουλο ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ για να προσθέσει: «Έχουμε πάνω από 2.000 αθλητές , 12 αθλήματα που συμμετέχουν σε διοργανώσεις, και πάνω 10.000 γυμναζόμενους ενήλικες. Καλλιεργούμε και υπηρετούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν είμαστε μόνο ένα αθλητικό σωματείο αλλά ένας πολύπλευρός οργανισμός που είναι και αθλητικός και εκπαιδευτικός έχει και κατασκηνώσεις και κοινωνικές δράσεις κι όλα αυτά με ίδιες δυνάμεις χωρίς να υπάρχει ο μεγάλος οικονομικός παράγοντας , χωρίς να έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις ή δανεισμό. Χαιρόμαστε που μας επισκεφθήκατε. Ξέρουμε πως η προσφορά σας είναι πολύ μεγάλη στην προσπάθεια αναγέννησης του Ελληνικού μπάσκετ».







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια